Making of – Lansare Asus ProArt PA32UC, cu Ciprian Strugariu

Pe 12 aprilie te-am invitat la SOHO (Splaiul Unirii 160), pentru lansarea celui mai nou monitor Asus, modelul ProArt PA32UC. Începând cu ora 14, pasionații au descoperit monitorul alături de Ciprian Strugariu la o sesiune dedicată testării produsului.

Acum, după eveniment, în caz că tu n-ai apucat să vii, îți arătăm ce ai ratat:

Ciprian și Francisc Kurko, reprezentant Asus au început cu o scurtă prezentare despre Asus ProArt PA32UC, iar apoi a avut loc o ședință foto cu model, în cadrul căreia fotograful a explicat celor prezenți ce trebuie avut în vedere atunci când organizezi o ședință foto în studio, fie că acesta este profesionist sau nu și despre diferențele dintre a susține o ședință foto outdoor sau indoor. 

După ședința foto au luat parte la o sesiune de procesare a fotografiilor realizate pe monitorul Asus, scoțând în evidență funcțiile cele mai interesante și importante. În plus, Ciprian a oferit sfaturi pe partea de procesare pentru ca fotografiile să fie avantajate de edit, apoi a vorbit despre cât de mult contează monitorul pe care îl deții, la ce trebuie să fii atent când achiziționezi unul etc.

Despre Asus ProArt PA32UC – Monitor profesional 32″, WQHD (3840 x 2160)

asus

Monitorul Asus ProArt PA32UC vine cu un format de 16:9 Wide Gamut, de la ASUS cu o rezoluție nativă de 3840 x 2160 @ 60 Hz. Acesta dispune de tehnologia In-Plane Switching (IPS), un aspect panoramic, un raport de contrast static de 1000: 1, un raport de contrast ASUS inteligent de 100.000.000: 1, luminozitate 1000 cd / m2, 138 pixeli pe inch, timp de răspuns de 5 ms (GtG) și iluminare din spate WLED. Unghiurile de vizualizare sunt ajustabile și oferă posibilitatea urmăririi conținutului din aproape orice poziție.

În plus, monitorul dispune de două porturi Thunderbolt 3, un port DisplayPort 1.2a și patru porturi HDMI 2.0b, port USB de tip B, doua porturi USB de tip A și un port USB 3.0 de tip C. Porturile HDMI acceptă și intrarea audio, iar sunetul poate fi transmis prin intermediul difuzoarelor stereo duble integrate de 3W.

  • Tip ecran: IPS,
  • Diagonală: 81.3 cm,
  • Zona de vizualizare: 70.85 x 39.85 cm,
  • Saturație culori:  99.5% Adobe RGB, 100% sRGB (Rec. 709), 90% DCI-P3,
  • Rezoluție nativă: 3840 x 2160 @ 60 Hz,
  • Pixel Pitch: 0.1845 mm / 138 ppi,
  • Luminozitate: 1000 cd/m2 (max),
  • Contrast ratio: 1000:1 (max),
  • ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR): 100,000,000:1,
  • Unghi vizualizare (CR≧10): 178°/178°,
  • Timp de răspuns: 5 ms (GtG),
  • Flicker-Free: Da,
  • SPLENDID Moduri video: 9 moduri (Standard, sRGB, Adobe RGB, HDR, Scenă, Citire, Darkroom, Modul utilizator 1 și Modul utilizator 2),
  • Temepratură culoare; 4 moduri (5000K, 5500K, 6500K, and 9300K),
  • HDCP: Da, HDCP 2.2 for DisplayPort & HDMI,
  • Ajustare Gamma: 2.4, 2.2, 2.0, și 1.8,
  • Difuzor stereo: 2 x 3 W, RMS,
  • Input: 1 x DisplayPort 1.2a, 2 x Thunderbolt 3, 4 x HDMI 2.0, AV Audio input: 4 x HDMI 2.0b, Intrare casti: 1 x 3.5 mm, USB Type-C, 1 x USB Type-B, USB Tip-C, 2 x USB Tip-A, 1 x USB Tip-A (doar pentru service), 1 x USB 3.0 Tip-C,
  • Greutate: 11.4kg,
  • Dimensiuni (fără stand): 727x426x69mm.

Vizionează filmul de making of de la lansarea monitorului și urmărește LIVE-ul de pe pagina de Facebook F64, aici!:

Despre Ciprian Strugariu

Ciprian Strugariu este fotograf profesionist de mai bine de 10 ani și în tot acest timp și-a dorit ca în fiecare imagine să spună o poveste, să provoace o stare surprinzând cea mai frumoasă versiune a realității. Nu s-a axat doar pe un gen fotografic sau două, ci a explorat mai multe arii ale pasiunii sale, lucrând, de exemplu într-o perioadă și la MRA Agency.

Întotdeauna l-a atras însă chipul uman și expresivitatea unică a fiecărei persoane care a stat în fața obiectivului său. În prezent deține SOHOstudio, unde își poate urma pasiunea în funcție de dorințele sale, unde poate lucra independent la proiecte noi și, desigur, unde poate să-i îndrume și pe alți pasionați în drumul lor fotografic.

Participanții evenimentului au fost încântați de acest produs profesional, iar fotograful ne explică mai jos de ce:

“Am avut ocazia de a testa vârful de gamă al monitoarelor Asus Pro Art. L-as putea caracteriza ca ‘tailor made for visual creators’. Reprezentarea corectă a culorilor îți permite să evaluezi munca eficient și rapid, pentru a obține rezultatele ideale în retouching sau în orice alte proiecte vizuale, de la design,  la colorizare pentru film.
De mare ajutor a fost faptul că monitorul vine calibrat din fabrică, iar calitatea 4K, la dimensiune 32 inch reprezintă o suprafață de lucru unde îți poți vedea fotografiile la potențialul lor maxim. Posibilitatea de a orienta monitorul și în format portret îți maximizează spațiul de vizualizare a imaginilor. Acest feature este cu adevărat util în fotografia de modă, unde majoritatea cadrelor sunt în format portret. “

[products ids=125040344]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.