(c) Andreea Zamfirescu

Workshop și expoziție Apertureka la F64!

Pe 11 aprilie te invităm la o expoziție deosebită în cafeneaua F64 (Bulevardul Unirii 45), începând cu ora 19! Și pentru că suntem siguri că vei vrea să înveți și tu să creezi cadre precum cele expuse, te invităm și la 2 workshopuri dedicate: pe 13 aprilie în sala expozițională, începând cu ora 19:00 (pentru partea teoretică) și pe 14 aprilie începând cu ora 14:00,  în sediul nostru din Bucovina (Str. Bucovina 2B), pentru partea practică, alături de Andreea Zamfirescu.

Curios să afli de ce am ales să facem acest trio de evenimente incitant? Citește mai jos și, 

Înscrie-te la workshop! Locurile sunt limitate!

Workshopurile sunt destinate fotografilor amatori care stăpânesc deja funcțiile aparatului de fotografiat și care doresc să își dezvolte atât creativitatea, cât si modul de organizare al unui proiect foto personal/comercial. Se va aborda în special aria fotografiei de fashion/fine art/portret, precum și cea de advertising.

Structură workshopuri:

PARTEA I. Storytelling și teorie (maxim 2 ore)

Vom vorbi despre procesul personal de creație al unei fotografii, importanța research-ului, precum și cum să îți organizezi o sedintă foto:

  • Cum a ajuns Andreea să facă fotografii, de unde se inspiră, la ce se uită, cum se pregătește pentru o ședință/proiect foto,
  • Te va invăța cum să stabilești paleta cromatică dintr-o fotografie
  • Vei afla cât de important este “moodboard-ul”, ce este și cum să în concepi. Cât de mult influențează găsirea unei locații adecvate, a propsurilor, a echipei (dacă este cazul) și a modelului,
  • Cum poți anticipa erorile care pot apărea în ziua sedinței foto? 
  • Care este minumul de echipament necesar?

PARTEA II. Mai puțină teorie mai multă practică (4-6 ore)

Cea de-a doua parte a workshopului va cuprinde o mică parte practică, unde participanții vor avea ocazia să aprofundeze câteva dintre elementele primului workshop.

Apoi, fiecare cursant va avea ocazia să își aleagă unul dintre genurile fotografiei pe care vrea să facă practică (fotografia de modă, fotografia de fine-art, fotografia de advertising) și se vor împărți în grupuri. Fiecare grup va avea o secție de cerințe de rezolvat în grup, dar și o cutie cu propsuri specifică fiecărui gen din cele menționate mai sus.

  • Principala cerință va fi de a creea o serie de fotografii bazate pe o paletă cromatică, research, moodboard și improvizație.
  • Majoritatea propsurilor vor fi materiale uzuale, dar care pot fi folosite în scop artistic. Rămâne de văzut pentru fiecare participant, cât de creativ este.
  • Fiecare grup va trebui să facă o sesiune de brainstorming, iar fiecare cursant va trebui să vină cu inspirația personală, iar apoi să se consulte cu restul grupului. Fiecare participant trebuie să aibă în cap o idee personală, dar care să fie în set (cel puțin din punct de vedere cromatic), cu ceilalți membrii ai grupului din care provine, astfel încât la final, fotografiile să pară că provin dintr-un întreg.
  • În fiecare grup, va exista o serie de fotografii de referința, pentru insipirație.
  • În funcție de materialele pe care le vom avea la dispoziție, fiecare grup va trebui să își creeze o paletă cromatică și un moodboard pe care să îl respecte parțial.
  • Începe treaba și fiecare grup va trebui să pună în practică ideea cu care a venit. Fiecare participant este nevoit să facă o fotografie folosind propsurile, moodboard-urile și paleta cromatică pe care a stabilit-o cu grupul. Vor exista lumi de studio, decor și modele.

Așadar, la finalul workshopului, ne vom bucura de o serie de imagini bine gândite, pe care le vei comenta împreună cu lectorul. Fiecare grup, dar și Andreea, vor fi liberi să vină cu sfaturi și noi propuneri pentru fiecare participant și fotografia lui.

La plecare, fiecare participant va primi o serie de direcții artistice spre care să se îndrepte și sugestii de research. Pe toată durata workshopului, Andreea va oferi sfaturi și îndrumări, precum și ajutor tehnic în utilizarea studioului (pentru cei care nu sunt familiarizați cu așa ceva).

Ce vei înăvața pe scurt participând la aceste workshopuri?

  • Vei învăța cum să analizezi ,,terenul” înainte să treci la fotografiat,
  • Vei aborda o altă metodă de creeare a proiectelor, care te va ajuta în timp să îți formezi un stil bine definit de fotografie. Vei știi exact ce îți place, ce te insipră și în ce direcție să mergi.
  • Vei observa cat de creativ ești de fapt.
  • Vei învăța să lucrezi pe proiecte, în echipă. Astfel, când va trebui să colaborezi cu alți artiști, vei știi deja la ce să te aștepți.
  • Vei învăța cât de important este să faci research și cât de mult te va ajuta acest lucru în formarea ochiului tău de fotograf.
  • Vei pleca acasă cu o fotografie făcută chiar de tine.

Dacă încă nu te-am convins, cu siguranță expoziția de pe 11 aprilie din cafeneaua F64 o va face!

Însă dacă deja vrei să te înscrii la workshop, fie că ai văzut chiar acum articolul sau că deja au trecut câteva zile, o poți face prin formularul de dedesubt. 

Înscrie-te la workshop! Locurile sunt limitate!

Despre Andreea Zamfirescu

Pe când avea 12 ani, a început să se joace cu un aparat point and shoot, acela a fost primul său contact cu fotografia. Era ceva ce o atrăgea și îi plăcea foarte mult să imortalizeze lucrurile pe care le vedea dintr-o altă perspectivă, cea pe care nu o poți percepe cu ochiul liber. Abia prin 2010 însă și-a luat primul DSLR și a început să ia fotografia și mai în serios. Atunci au aparut și primele încercări de fotografii mai diafane, precum și cele orientate spre fine art. Până în 2013, a fost autodidactă, după care, a decis să plece în Marea Britanie pentru a obține o licență în fotografie.

În cei 3 ani de facultate, a reușit să își consolideze atât cultura fotografică cât și stilul în care fotografiază. De mică a fost atrasă de suprarealism, drept urmare s-a axat pe zona aceasta de creativitate. În timp a învățat să creeze fotografii pline de culoare și pozitivism, însă există și o antiteză în fotografia Andreei: imagini mai întunecate ca poveste care dau o senzație de neliniște.

Din 2014, functionează sub pseudonimul de Apertureka, un brand propriu prin care creează arta așa cum o știu ea: plină de culoare, ușor fantasy și foarte luminoasă.
În 2016 i s-a făcut dor de România și a decis să se întoarcă definitiv acasă. De atunci și până acum, a continuat să evoluez ca fotograf în diverse proiecte personale, dar și comericiale.

Ne vedem pe 11 aprilie, ora 19:00 în cafeneaua F64 și apoi în Bucovina, pe 13 și 14 aprilie, la workshopuri!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.