(c) Nicu Spînu

Sony World Photography Awards a desemnat cel mai bun fotograf din România

sony world photography awards
(c) Nicu Spînu

Sony World Photography Awards a desemnat cel mai bun fotograf din România

  •  Fotograful Nicu Spînu este câștigătorul Romania National Award,
  • Lista completă a câștigătorilor National Award și a categoriei Open a competiției a fost publicată astăzi,
  • Fotografiile sunt disponibile pe site.

Astăzi, juriul competiției Sony World Photography Awards l-a desemnat drept câștigător al premiului Romania National Award pe fotograful Nicu Spînu.

Spînu, un fotograf pasionat originar din Bucovina, cu reședința în Iași, a câștigat premiul pentru fotografia cu titlul The boot. Lucrarea a fost desemnată de juriu drept cea mai bună imagine realizată de un fotograf român și înscrisă la ediția 2018 a competiției.

Sony World Photography Awards, organizată de World Photography Organisation, este cea mai diversificată competiție de fotografie din lume. Cea de-a unsprezecea ediție a înregistrat un număr record de 320.000 de înscrieri din peste 200 de țări și teritorii, conținând unele din cele mai reușite fotografii contemporane realizate în ultimul an.

În calitate de câștigător National Award, Nicu Spînu va fi premiat cu cele mai noi echipamente pentru fotografie. Lucrările câștigătoare vor fi prezentate la expoziția Sony World Photography Awards din Londra, desfășurată între 20 aprilie și 6 mai și publicate în catalogul anual dedicat câștigătorilor.

Discutând despre lucrarea sa, Nicu Spînu a declarat:

“În România, avem obiceiul de a curăța și lustrui pantofii în ajun de Moș Nicolae, în speranța că Moșul va sosi în timpul nopții și va pune cadouri în cizme. Inspirat de această sărbătoare, am utilizat drona pentru a surprinde momentul.”

“Pentru mine, este cea mai mare surpriză a anului. Încă nu mă pot obișnui cu ideea că unul din cadrele mele va fi publicat alături de cadrele unor fotografi cunoscuți în toată lumea. Am visat dintotdeauna să promovez Bucovina la nivel internațional, să scot în evidență frumusețile țării noastre, însă nu mi-am imaginat că voi reuși să o fac într-un timp atât de scurt. E un sentiment pe care cuvintele nu-l pot descrie îndeajuns.”

Spînu este foarte legat de copilăria sa din Bucovina și iubește să fotografieze locurile și tradițiile din acest loc. Imaginea câștigătoare a fost înscrisă la categoria Open Landscape & Nature a ediției din 2018.

Distincția este anunțată astăzi, odată cu câștigătorii celor 63 de premii naționale și pentru cele 10 categorii ale competiției Open. Câștigătorii finali și câștigătorii categoriei Professional vor fi anunțați pe 19 aprilie. Mai multe detalii sunt disponibile pe site.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.