Despre Sony A7R II, cu Cosmin Lăutar

Postat de: F64 F64

Cosmin Lăutar, a testat Sony A7R II și apoi a venit pe Blogul F64 să povestească despre experiența lui cu acesta, prin text și imagini. Să vedem așadar ce are de spus fotograful despre unul dintre cele mai râvnite mirrorless-uri.

  • Care sunt detaliile care fac distincția dintre Sony A7R II și alte aparate de fotografiat?
  • Care sunt avantajele și dezavantajele camerei?
  • În ce tonuri cromatice redă poveștile surprinse?
Sony
(c) Cosmin Lăutar

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările cu care am pornit în explorarea acestui aparat.

Înainte de toate, a fost prima experiență cu o cameră mirrorless. În ultima vreme, am observat o tendință în rândul prietenilor de a face trecerea la astfel de camere. În urma experienței mele, pe scurt, pot spune că am rămas plăcut surprins. Este un aparat destul de discret, cu un ecran voluminos care permite vizualizarea fotografiei realizate la standarde înalte.

Cu toate acestea, corpul camerei este mai mic și mai ușor decât camerele standard. O cameră profesională într-un pachet mic – o combinație ideală care ar mulțumi orice fotograf.

Primul și cel mai bun lucru despre Sony A7R II pentru mine a fost modul silențios. Când folosesc un DSLR, sunt întotdeauna conștient de zgomotul generat de cameră. De multe ori încerc să nu ies in evidență, atât din cauza disconfortului creat în rândul oamenilor prin zgomotul redat, cât și prin avantajul surprinderii unor instantanee deosebite prin mimica și gestica caracterizate de naturalețe – permit a transmite autenticitatea momentului. În cele mai înainte spuse fac referire mai ales la evenimente unde emoția copleșește și majoritatea persoanelor sunt timorate în fața camerei.