(c) Andrei Cucu

Fotografii din România sărbătoresc Ziua Femeii cu imagini în care au surprins feminitatea

Ziua de 8 martie are o semnificație aparte pentru fiecare dintre noi. Unii vor să-și aducă aminte și să-și sărbătorească mamele, cele mai importante persoane din viața fiecăruia. Alții vor să se bucure și să celebreze Ziua Internațională a Femeii. Sunt și oameni care vor ține cont de ambele evenimente și le vor împărtăși cu persoanele dragi din viața lor, atât mame, cât și femei – iubite, soții, prietene, colege și nu numai. Pentru toți aceștia, agenția Caracteristic a pregătit un cadou: o colecție de fotografii de la oameni care urmăresc fâșii de viață și le surprind în cadre excepționale.

Fotografii care au contribuit cu imagini sunt Vlad Eftenie, Andrei Cucu, Gina Buliga, Sorin Onișor și Ana Măreșescu.

#1 Vlad Eftenie

A spus că atunci când fotografiază simte cum se apropie de un secret împărtășit, tainic, magic. Simte să aibă grijă și să nu deranjeze. Și acest sentiment este transmis și de cadrele sale. Despre legătura mamă – copil, acesta a declarat că este una sacră, inalienabilă, ceva ce nu poate fi “desfăcut”.

“Mama și copilul constituie un binom esențial, cu o legătură care subzistă trecerii timpului și chiar însăși vieții. Mama este reperul, este mentorul, deschizătorul de drum, ea conține însăși esența vieții”.

A spus despre momentele când fotografiază o mamă împreună cu copilul ei că sunt greu de descris, dar sunt încărcate de-o emoție pe care o resimte de fiecare dată.

“De cele mai multe ori, las aparatul din mână și mă bucur de acel moment, pentru că este unic. Este o avalanșă de stări pozitive, pe care doresc să le transmit și prin imaginea surprinsă. Pentru mine, toate fotografiile care au în prim plan mama și copilul au ceva special. Fiecare are propria poveste și emoție. Sunt unice prin bucuria și emoția suprinse”, a spus acesta.

#3 Gina Buliga

Dintre cei mai dedicați fotografi din România surprinderii magiei fotografice și feminității, Gina Buliga se remarcă extrem de ușor. Cadrele sale surprind bucuria, tristețea, împlinirea sau resemnarea – sentimente prin care toți trecem și care ne fac să fim oameni.

“Pentru mine, magia există în momentul în care ești în preajma unei mame. Am o bucurie imensă să fotografiez de la o gravidă până la o familie întreagă fericită. Este un mod al meu de a mă exprima cât de minunată este familia! Mă bucur cu tot sufletul la fiecare ședință foto și de fiecare moment petrecut alături de ei.”

Despre iubire, aceasta a spus că găsește minunat sentimentul de-a fi mamă.

“Ai parte de iubire necondiționată, este o iubire atât de blândă, o iubire atât de pură, o porți cu tine toată viața, în orice moment”, a adăugat aceasta.

#4 Sorin Onișor

Ar putea spune oricine că i-a văzut cadrele de peisaj, că duce o viață extraordinară. Se poate trezi în orice dimineață și în fața lui să fie un nou tablou al naturii. El nu este însă doar un fotograf al munților, răsăriturilor sau apusurilor, al dealurilor cuceritoare din Bucovina, ci este și un atent observator al oamenilor. În cadrele sale a surprins numeroase femei în nenumărate momente ale vieții și vârstei lor. Fiecare dintre ele este însă mereu imortalizată cu o delicatețe aparte.

Cele mai emoționante momente rămân cele legate de cei doi copii ai săi.

#5 Ana Măreșescu

Este o altă prezență radioasă printre fotografii din România care încearcă să surprindă viața așa cum se desfășoară ea.

“De 10 luni port și eu numele de mamă. Cred că este cel mai frumos nume pe care îl poate avea o femeie. Cu atât mai mult, în ședințele foto pe care le-am făcut în ultima vreme, simt cel mai puternic sentimentul de bucurie. Bucuria de a fi acolo, alături de ei și de a surprinde fericirea din ochi, din zâmbet și din fiecare îmbrățișare. Ședințele foto sunt ca o terapie pentru mine.”

Le mulțumim tuturor acestor oameni pentru cadrele și cuvintele lor. Ziua Femeii este un moment excepțional să ne gândim cu bucurie la realizări de peste an, la idealuri și la ce vrem să reușim. Sperăm ca aceste scurte gânduri și cadre bogate să fie o inspirație.

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.