(c) Mirela Momanu

Cu Sigma 16mm f/1.4 DC DN [C] la plimbare pe stradă

Cu obiectivele de la Sigma m-am împrietenit acum câțiva ani, când am lucrat în mod constant cu Sigma 19mm f/2.8 Art – montat pe Olympus OMD EM5. Totuși, cu acest obiectiv (echivalentul unui 38mm pe full frame) aveam senzația uneori că “strada e prea strâmtă” .

Sigma
(c) Mirela Momanu

Prin urmare, când am avut ocazia să testez obiectivul Sigma de 16mm, f/1.4 – nu am ezitat și chiar am fost curioasă să descopar cât de “multă” stradă câstigam în primul rând, cât de rapidă pot fi în focusare, câtă flexibilitate îmi oferă comparativ cu celelalte obiective pe care le folosesc în mod constant, și mai ales… ce oferă în plus?

Prin urmare am montat obiectivul pe actualul meu aparat mirrorless, Olympus OM-D E-M1, și am pornit în aventura fotografică.

Sigur că am câștigat destul de “multă stradă” față de obiectivul de 19 mm! În plus, am obținut o claritate extrem de bună, chiar și în locurile în care scara imaginii părea că mă copleșește.

Impresionant autofocusul, rapid și precis, până în punctul în care nici nu mă mai gândeam la el și declanșam cu toată încrederea.

Surpriza cea mai placută la Sigma 16mm f/1.4 DC DN [C] a fost diafragma foarte deschisă, care mi-a permis să obțin un bokeh absolut spectacular, incomparabil cu cele ale obiectivelor pe care le dețin. Prin urmare, orice portret poate fi abordat în mod creativ, cu o adâncime de câmp pe care să o poți controla și alege în funcție de ceea ce îți dorești ca rezultat.

Sigma
(c) Mirela Momanu

Din punct de vedere ergonomic, obiectivul pare destul de lung pentru un aparat ca Olympus OM-D E-M1, făcându-l destul de vizibil pe stradă. În schimb forma permite o manevrare foarte ușoară a întregului ansamblu, ceea ce compensează într-un fel grija că obiectivul ar părea prea lung.

În schimb, claritatea imaginilor obținute, luminozitatea obiectivului și rapiditatea în declanșare, îi acordă un plus față de un obiectiv de dimensiuni similare, cu care lucrez în prezent (respectiv 12-40mm f/2.8).

După câteva aventuri pe stradă alături de Olympus și Sigma 16mm f/1.4 DC DN [C], am descoperit că îmi place rapiditatea și precizia autofocalizării și declanșării, precum și calitatea foarte bună a imaginii. Aceste atuuri m-au făcut să trec cu vederea dimensiunile obiectivului.

Prin urmare, tot ce mi-a trebuit a fost să îmi găsesc subiectele, să focalizez și să declanșez. Restul sunt doar detalii tehnice pe care le poți descoperi pe site-ul F64.

Iar la final, las imaginile să îți povestească cum a fost:

Articol și fotografii de Mirela Momanu.

[products ids=125038480]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.