Fotografia de la 1851, prezentare și demonstrație cu Ambrotipescu

Cum ar fi să retrăiești fotografia în stil vechi? Știi tu, atunci când nu puteai doar să apeși pe un buton ca “magia” să se întâmple. Poate că ți-a mai trecut prin minte să încerci, dar ți s-a părut prea dificil? Ei bine, acum datorită lui Paul Aioanei (Studio Ambrotipescu), vei avea ocazia să vezi îndeaproape cum se realizau fotografiile la 1851 și dacă ai noroc și mai prinzi timp și loc, s-ar putea chiar să te alegi cu o fotografie. Când se întâmplă asta? Chiar luni, pe 26 februarie, începând cu ora 19. Unde se întâmplă asta? Chiar în sala expozițională a magazinului F64! (Bd. Unirii 45). 

Pasionat de istoria fotografiei și tehnici fotografice vechi? Inițiatorul mai multor proiecte de promovare a fotografiei vechi, Paul “Ambrotipescu” Aioanei s-a specializat în tehnica fotografică a colodiului umed începând cu anul 2016. În momentul de față este unul dintre puținii fotografi din Europa ce realizează fotografii pe sticlă sau aluminiu prin această tehnică.

La acest eveniment vei avea ocazia să admiri o parte din fotografiile realizate de acesta, la propriul său Studio – Foto Ambrotipescu. Fotografiile au fost create în perioada 2016-2018.

În plus, vei lua parte la o demonstrație live de portrete pe sticlă sau aluminiu și ai șansa de a te număra printre norocoșii cărora li se va face o fotografie!

Fotografia de la 1851 – Agenda evenimentului cuprinde:

  • prezentare de portofoliu
  • descriere a procesului fotografic colodiu umed
  • demonstrație live (ambrotipie & ferotipie) de portrete.

Procedeul fotografic colodiu umed (1851-1880) permite realizarea de imagini direct pe coli de sticlă (Ambrotipie) sau aluminiu (Ferotipie). Procedeul colodiu umed necesită acoperirea, sensibilizarea, expunerea și developarea materialului fotografic în decurs de aproximativ cincisprezece minute, necesitând astfel o cameră întunecată portabilă pentru utilizare pe teren. Dacă placa se usucă înainte ca fotograful să aibă timp să developeze imaginea, placa nu va mai fi sensibilă la lumină și va fi complet inutilă. De aici și denumirea procedeului “Colodiu umed”. Până la sfârșitul anilor 1850, acesta a înlocuit aproape în întregime primul proces fotografic, dagherotipul.

Chimicalele și soluțiile fotografice folosite sunt preparate după rețetele originale, prezentate în diferitele studii și manuale in secolul XlX. De asemenea, aparatele fotografice folosite sunt pentru format mare, cu burduf extensibil și obiective mari fixe, existând posibilitatea de realizare de plăci fotografice de la 2×3 cm (medalion) până la 30×30 cm.

Toate locurile în sală s-au ocupat, dar te așteptăm cu noi surprize și evenimente în curând!

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • Doresc sa particip !

  • Buna ziua
    Intrarea e gratuita
    sau exista o taxa de participare sau ceva asemanator ?
    Alexandru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.