Elemente de foto – videografie subacvatică – prezentare la F64

Pasionat de fotografia subacvatică? Ți-am pregătit un eveniment special.
Marți, 27 februarie,  începând cu ora 19:00,  te așteptăm în sala expozițională F64 pentru a lua parte la o prezentare inedită a celui mai nou atelier susținut de F64 – Descoperă foto-videografia subacvatică.
La eveniment discutăm despre noile echipamente care permit filmarea și fotografierea subacvatică: camerele sport, carcase, elemente de optică și absorbția luminii în apă, lumini subacvatice, precum și câteva sfaturi utile.

Înscrie-te aici! Locurile sunt limitate.

Florin Chiriac, realizator și producător profesionist de televiziune și cinematografie, specializat în filmări subacvatice și nautice  (Instructor SSI- 949 I), ne propune cel mai nou atelier marca F64.  În cadrul cursului, va coordona partea teoretică și va oferi asistență specializată la partea practică.

Florin Chiriac ne povestește în cele ce urmează:

Dacă în urmă cu ani de zile, foto-videografia subacvatică era rezervată unui cerc restrâns de specialiști, în special profesioniști ai imaginii, odată cu noile camere sport și telefoanele smart accesul la echipamente performante și abordabile ca preț, s-a “democratizat”.
Foto-videografia subacvatică a luat imediat un alt drum, mult mai ușor de abordat tehnic. Dar calitatea multor producții este discutabilă din lipsa cunoștințelor teoretice și practice absolut necesare pentru obținerea unor imagini de foarte bună calitate, atât foto, cât și video.
În afara fotografiei / videografiei de acțiune, realizată cu aparatură ușoară, există posibilitatea realizării unor activități artistice subacvatice utilizând echipamentele foto / video care sunt uzuale la suprafața apei, pe teren sau studio. Astfel, camerele sunt protejate cu carcase subacvatice etanșe realizate special pentru modelele respective, cu toate comenzile manuale ale aparatelor aduse la exteriorul carcasei. 
Dacă te întrebi care sunt domeniile de activitate, răspunsul este simplu: fotografie de produs, fotografia de nuntă (da, ai înțeles bine) fotografia artistică, biologică și de călătorie, fashion, videografia subacvatică în direct (cu streaming pe internet live), turism, cercetare, arheologie și explorare, speologie etc).
Din păcate, numărul de specialiști români în acest domeniu este foarte redus și din cauza condițiilor specifice ale Mării Negre, dar turismul extern s-a dezvoltat și el, posibilitatea de a călători a românilor fiind în creștere.
Acestea sunt o parte din argumentele pentru care am decis să îți propun un curs introductiv în tehnica foto / video subacvatică în speranța stimulării curiozității creative a tinerilor pasionați de foto /videografie și de activități de acțiune outdoor, dar și a creșterii pregătirii teoretice a acestora.
Cursul Descoperă foto-videografia subacvatică va deschide larg o ușă către o lume puțin speculată de artiștii români: lumea subacvatică.
Dacă te-am convins, te așteptăm  în sala expozițională (Bd. Unirii, nr 45), pe 27 februarie, începând cu ora 19:00.
Nu uita de atelierul pe care Florin  îl va susține la F64!  Te invităm să citeşti mai multe pe site-ul F64.

Nu rata întâlnirea! Înscrie-te aici! Locurile sunt limitate.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.