Panasonic lansează în 2018 noua gamă de televizoare LED 4K

Întreaga gamă de televizoare LED Panasonic 4K din 2018 încorporează tehnologia de metadate dinamice HDR10+ şi beneficiază de un design deosebit de atractiv.

Noua tehnologie de metadate dinamice HDR10+ este încorporată în toate modelele de televizor LED 4K 2018.

Panasonic

Panasonic anunță gama sa de televizoare LED 4K ediţia 2018, cu performanțe îmbunatațite şi progrese uluitoare în materie de design. Extrem de subţiri, modelate în sticlă şi frumoase din orice unghi ar fi privite, noile televizoare LED emblematice marca Panasonic, seriile FX780 şi FX740, se deosebesc prin ramele „Art & Interior” inspirate din modelele OLED recent anunţate ale companiei, FZ950 şi FZ800. În completarea seriei LED 4K vin două serii suplimentare, FX600 şi FX700 – compuse din modele elegante şi suple, care prezintă și ele materiale premium şi o estetică îmbunătăţită.

Calitatea imaginii este dusă acum la noi niveluri în seria de televizoare LED, dotată integral cu ecrane 4K HDR, procesare video mai puternică şi atenuare adaptivă îmbunătăţită a iluminării de fundal. Toate ecranele LED 2018 ale televizoarelor Panasonic sunt compatibile cu tehnologia HDR pentru redarea celor mai detaliate şi precise imagini. În plus, toate modelele au multi-suport HDR, care include HDR10, HLG şi noua tehnologie de metadate dinamice HDR10+. Ele sunt, de asemenea, capabile să susţină streaming în HDR10+ a sutelor de ore din biblioteca Amazon Prime Video.

Panasonic va livra o actualizare a firmware-ului pentru toate modelele OLED şi LCD 4K din 2018 asigurând compatibilitate cu cele mai cunoscute aplicații de voice assistance.

Utilizatorii vor putea folosi propria voce printr-un difuzor inteligent adecvat pentru controlul televizorului. Modele mai mari, mai luminoase, mai rapide Gama de televizoare LED 4K este alcătuită din patru serii, având în avangardă emblematicul FX780 de 75 de inch. Celelalte modele, de maxim 65 de inch, sunt: FX740 la nivel de vârf de gamă, FX700 la nivel
intermediar şi FX600 la nivel standard.

Ecranele LED de la Panasonic pot reda imagini 4K la cel mai înalt nivel din clasa lor datorită contrastului îmbunătăţit şi celei mai extinse game cromatice ce poate fi redată pe un ecran LED. În general, calitatea HDR 4K a crescut în mod semnificativ mulţumită progreselor în rafinarea procesării video avansate a Panasonic. Acestea includ, pentru anumite modele, tehnologie de reglare a luminozităţii (local dimming) intensificată digital pentru iluminarea de fundal LED, care combină acum controlul iluminării de fundal cu controlul procesării semnalului, astfel încât luminozitatea ecranului TV poate fi ajustată în mii de zone pe întreg ecranul. Și, cu o creştere de 20 de procente a nivelurilor maxime de luminozitate în întreaga gamă, rezultatul este cea mai rafinată expresie a contrastului observată vreodată pe un ecran LED. Mai mult, cu procesoarele video ale căror game cromatice acoperă un spectru larg de culori (Wide Color Spectrum), culorile deschise sunt intensificate. Ecranele LED de la Panasonic sunt, astfel, capabile să afişeze cele mai subtile diferenţe între nuanţele de culoare, să ofere o profunzime mai mare culorilor, intensificând efectul lor tridimensional.

Panasonic

Design rafinat şi flexibil

Inspirându-se din aspectul televizoarelor sale OLED, Panasonic a forţat graniţele designului LED producând o gamă care îmbrăţişează estetica sa inovatoare „Art & Interior”, care nu face niciun compromis în privinţa formei sau a funcţionalităţii. Încapsulate în sticlă cu design dintr-o singură foaie, fără cadru vizibil, toate modelele FX740 şi FX780 sunt excepțional de plăcut de privit din faţă, din spate sau din lateral, datorită unui design 360° care ascunde orice dezordine vizuală. Cu o mică carcasă ce ascunde conexiunile aparatului şi se confundă cu exteriorul complet din sticlă al ecranului, aceste modele revoluţionare redefinesc conceptul de design al televizoarelor. Chiar şi gama FX700, care este cu 20 de procente mai subţire decât anul trecut şi este construită din metal premium, prezintă îmbunătăţiri estetice semnificative. Pentru anumite dimensiuni de ecran, FX700 şi FX600 au „Switch Design” care permite utilizatorului să regleze standul, care poate fi setat la aceeaşi lăţime cu ecranul televizorului sau la o poziţie mai îngustă, în funcţie de lăţimea poliței sau a mobilierului de acasă.

Povestea HDR continuă

În plus faţă de HDR10 şi HLG, toate ecranele televizoarelor Panasonic LCD 4K HDR sunt compatibile cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+, noua platformă deschisă High Dynamic Range (HDR) dezvoltată de 20th Century Fox, Panasonic şi Samsung. Caracteristicile HDR10 sunt folosite în formatul UHD Blu-ray şi în conţinutul 4K HDR primit de la serviciile de streaming, în timp ce HLG este formatul HDR compatibil cu transmisiile convenţionale de televiziune.

Televizoarele Panasonic, compatibile cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+, vor putea să redea şi întreg conţinutul serviciului de streaming Amazon Prime Video HDR în HDR10+. Catalogul Prime Video HDR10+ cuprinde sute de ore de conţinut precum The Grand Tour de la Prime Original, seria The Marvelous Mrs. Maisel, câștigătoare la Globul de Aur, The Tick şi The Man in the High Castle, plus alte sute de titluri sub licenţă.

Panasonic

Răspunzând aşteptărilor gamerilor HDR

Pentru a satisface solicitările celor mai experimentaţi entuziaşti ai jocurilor video, panourile LED din gama 2018 au un mod 4K dedicat jocurilor (Game Mode) cu cel mai rapid timp de răspuns oferit vreodată de Panasonic, ceea ce asigură gamerilor 4K HDR cea mai captivantă experienţă de joc de până acum. Modul ultra-rapid se bucură de o procesare a imaginii la o viteză extraordinară, care livrează imagini HDR clare, detaliate chiar şi pentru jocurile 4K rapide, care necesită un timp de reacţie foarte scurt.

FX780: Calitatea imaginii de ultimă generaţie întâlneşte un design fascinant, cu niveluri de vârf ale luminozităţii ce depăşesc cu aproximativ 20 de procente atât modelele de anul trecut cât şi seria FX740, modelul de vârf FX780 reprezintă punctul culminant al tehnologiei 4K HDR pe un ecran LED. El deţine acelaşi procesor Hollywood Cinema Experience (HCX), cel mai performant în clasa sa, regăsit și la televizoarele Panasonic OLED 2018 şi un panou Pro Cinema Display 4K HDR, la care se adaugă Wide Colour Spectrum.

Tehnologie de reglare a luminozităţii Local Dimming Pro şi o rată de reîmprospătare a imaginii dublă faţă de FX740. Balansul de alb a fost şi el îmbunătăţit, având ca efect culori mai fidele, datorită controlului exercitat de procesorul HCX. Însăşi existenţa procesorului a fost posibilă datorită îmbunatățirii, timp de zeci de ani, a optimizărilor legate de culoare, nivelul de negru şi luminozitate, rezultate din experienţa televizoarelor cu plasmă Panasonic – standarde de calitate – şi a echipei de dezvoltare de echipamente profesionale de emisie, dedicate redării unei imagini la un standard ce corespunde întru totul viziunii producătorilor de film. Cu un panou cu afişare ultra-rapidă, emblematicul FX780 rezolvă prompt problema vibraţiilor, eliminând lipsa de claritate din scenele extrem de rapide astfel încât sportul şi filmele de acţiune să fie afişate cu o claritate şi o fluiditate de neegalat.

FX780 este finisat în sticlă, conform principiilor conceptului estetic Panasonic „Art & Interior”. Cadrul său fascinant, ultra-subţire, lucrat complet în sticlă, şi standul din metal premium îl situează în avangarda designului televizoarelor LED.

FX740: Design la superlativ şi imagini strălucitoare 4K HDR într-un singur televizor. Televizorul din seria intermediară FX740 se mândreşte cu acelaşi design seducător 360° „Art & Interior” complet din sticlă ca şi modelul-emblemă FX780 şi, asemenea acestuia din urmă, încorporează Wide Colour Spectrum, tehnologia de reglare a luminozităţii (local dimming), tehnologia de metadate dinamice HDR10+ şi este cu 20 la sută mai luminos decât modelul corespondent de anul trecut. Mai mult, ecranul său 4K HDR.

Cinema Display dispune de un intensificator de luminozitate HDR, un nou Virtual Look Up Table şi tehnologia de reglare digitală a intensitații luminozităţii pentru un control mai rafinat al iluminării de fond – împreună având ca rezultat imagini HDR încântător de fidele.

FX700: Imagini HDR de ultimă generaţie într-un design ultra-subţire, cu aspect premium. Seria FX700 oferă multe dintre beneficiile FX740, inclusiv tehnologia de intensificare a luminozităţii, intensificatorul de luminozitate HDR, Wide Colour Spectrum, Virtual Look Up Table şi aceleaşi panouri Cinema Display 4K HDR mai mari şi cu 20 la sută mai strălucitoare. Principalele diferenţe între FX740 şi FX700 sunt cosmetice, însă FX700 reprezintă, fără îndoială, un progres semnificativ faţă de modelele precedente prin noul cadru din metal cu margini subţiri (Slim Edge Metal Frame) care a fost perfecţionat prin folosirea de metale premium. Modelul vine cu un stand reglabil „Switch Design” care permite picioarelor să fie poziţionate fie la o distanţă egală cu lăţimea ecranului sau mai apropiate unul de altul, în funcție de preferinţele utilizatorului.

FX600: Ecrane cu imagini superbe 4K HDR şi un design deosebit. FX600 se laudă cu caracteristici inovatoare care nu erau întâlnite înainte la televizoarele entry-level. Acestea includ tehnologia de atenuare adaptivă a iluminării de fundal (Adaptive Backlight Dimming Plus) şi Virtual Look Up Table, care se combină pentru a spori controlul şi rafinamentul culorilor HDR ale modelului FX600. Majoritatea dimensiunilor de ecran se bucură de acelaşi stand „Switch Design” ca şi gama FX700.

Panasonic

Specificaţii per ansamblu ale televizoarelor:

  • FX780: Calitatea imaginii premium cu „Art & Interior Glass” design (75 inch, 65 inch, 55 inch şi 49 inch)
  • TV LED 4K cu 2200HZ – acest Cinema Display premium foloseşte procesare de înaltă calitate pentru îmbunătăţirea mişcării, a culorilor şi a contrastului.
  • Procesor HCX Studio Colour – noua procesare folosită la Hollywood (inclusiv 3D look-up table) asigură redarea uimitoare naturală și precisă a imaginilor
  • Local Dimming Pro – controlul avansat al iluminării de fundal permite livrarea luminii doar acolo unde este nevoie de ea, intensificând semnificativ contrastul şi gradaţia.
  • Super Bright Panel – panou cu factor mare de transmisie cu iluminare de fundal ultra-eficientă, produce imagini clare şi strălucitoare în HDR.
  • Art & Interior Glass design – design 360 grade „dintr-o singură bucată”, cadre din sticlă ultra-subţire ce se integrează perfect în orice design de interior.
  • FX740: Imagini HDR uimitoare şi design din sticlă „Art & Interior” (65 inch, 55 inch şi 49 inch)
  • TV LED 4K cu 1600HZ – acest televizor impresionant, de mare acurateţe foloseşte procesarea de înaltă calitate pentru îmbunătăţirea mişcării, a culorilor şi a contrastului.
  • Wide Colour Spectrum – reproducerea şi procesarea avansată a culorilor generează imagini mai naturale, pline de viaţă – în special din surse HDR.
  • Suport multi-HDR – compatibilitate cu o gamă largă şi variată de sisteme HDR folosite de diverse surse HDR.
  • Local Dimming – controlul optimizat al iluminării de fundal permite emiterea luminii doar acolo unde este nevoie de ea, intensificând contrastul şi gradaţia.
  • Art & Interior Glass design – design 360 grade „dintr-o singură bucată”, rame din sticlă ultra-subţiri ce se integrează perfect în orice design de interior.
  • FX700: Imagini HDR remarcabile şi „Switch Design” flexibil (65 inch, 55 inch şi 49 inch)
  • TV LED 4K de 1600HZ – acest televizor impresionant descătuşează potenţialul 4K folosind procesarea de înaltă calitate pentru îmbunătăţirea mişcării, a culorilor şi a contrastului.
  • Wide Colour Spectrum – reproducerea şi procesarea avansată a culorilor generează imagini mai naturale şi pline de viaţă – în special din surse HDR.
  • Suport multi-HDR – compatibilitate cu o gamă largă şi variată de sisteme HDR folosite de diverse surse HDR.
  • Local Dimming – controlul optimizat al iluminării de fundal permite emiterea luminii doar acolo unde este nevoie de ea, intensificând contrastul şi gradaţia.
  • Design Switch – permite adaptarea la mobilierul şi stilul tău datorită picioarelor sale reglabile.
  • FX600: 4K întâlneşte HDR-ul cu Smart Entertainment (65 inch, 55 inch, 49 inch şi 43 inch)
  • TV LED 4K cu 1300HZ – procesarea puternică a mişcării şi un panou de înaltă calitate dezvăluie toate detaliile pe care rezoluţia 4K le permite.
  • Suport multi-HDR – compatibilitate cu o gamă largă şi variată de sisteme HDR folosite de diverse surse HDR.
  • Tehnologia de atenuare adaptivă a iluminării de fundal Adaptive Backlight Dimming Plus – iluminarea de fundal a televizorului este optimizată continuu pentru a oferi un contrast bogat şi scene întunecate captivante.
  • Switch Design – se poate adapta mobilierului şi stilului tău datorită picioarelor sale reglabile.
  • My Home Screen 3.0 – acum este mai uşor ca oricând să vă creaţi propria pagină de pornire personalizată pentru a accesa rapid aplicaţiile favorite ale televizorului tău inteligent.

Descoperă toate televizoarele din oferta F64!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.