„Explosion project” cu Sony A7R III și obiective G Master

Postat de: F64 F64

Astăzi îți prezentăm proiectul fotografic al lui Jesper Gronnemark, cu actualul campion mondial al cascadoriilor pe motocicletă, folosind Sony A7R III și obiectivele G Master.

Fiecare temă are piedicile ei, dar, ca de obicei, fotograful sportiv Jesper Gronnemark le depășește cu eleganță și un profesionalism exuberant.  Nu doar împreună cu Mike Jensen, actualul campion mondial al cascadoriilor pe motocicletă, dar și cu exploziile. Da, explozii adevărate.

Sony
(c) Jesper Gronnemark

De la idee la acțiune

După găsirea persoanelor potrivite pentru aranjarea exploziilor, a locului și înarmarea cu noul A7R III de la Sony, a trecut la treabă. Dar un cascador pe motocicletă merge pe asfalt și locul ales era o balastieră, iar Jesper știa că Mike Jensen trebuia să dea totul, deși nu era obișnuit cu condițiile. Mike Jensen s-a implicat fără ezitare, iar rezultatul a fost supraomenesc.

Sony
(c) Jesper Gronnemark

La mâna vremii

Când au ajuns acolo în dimineața fotografierii ploua și începuse să bată vântul, deci condițiile nu erau deloc ideale. Din fericire, ploaia s-a oprit și au găsit un loc adăpostit de vânt.
Au făcut o singură repetiție înaintea fotografierii efective și, ca întotdeauna, acest lucru a însemnat o greutate în plus pentru fotograf și subiect.

După cum spunea Jesper Gronnemark, „cu doar o miime de secundă pentru a-l surprinde nu doar pe Mike în poziția corectă, dar și punctul culminant al exploziei, temporizarea a fost totul”.