Proiectul Home vine la F64

Postat de: F64 F64

Avem bucuria de a te invita, miercuri, 14 februarie la prezentarea unui proiect special. HOME este un proiect internațional de fotografie care a avut loc în Cipru în perioada iunie – decembrie 2017.

Au fost implicați 15 artiști (tutori, fotografi, curatori), o reședință și trei rezultate: expoziție, catalog și video.

Înscrie-te aici! Intrarea la eveniment este liberă!

HOME este un proiect creat pentru a dezvolta o conversație interactivă în jurul conceptului de „acasă”, care ar duce la o introspecție și la activarea acțiunii artistice. Este un proiect care are ca scop examinarea și prezentarea diferitelor interpretări pe care conceptul „Acasă” le poate avea prin colaborarea artistică și coexistența fotografilor-artiști și experți din Cipru și din străinătate.

HOME

Chiar dacă „acasă” este un cuvânt simplu, acesta acoperă o mare complexitate. Răspunzând la „ceea ce înseamnă acasă pentru tine”, fiecare ar oferi numeroase explicații în funcție de gândurile și sentimentele diferite care apar atunci când auzi sau te gândești la acest la cuvânt. Astfel, HOME nu este niciodată o condiție fixă. Este mai degrabă un produs al interacțiunilor și relațiilor, modelate de schimbarea cadrelor culturale și experiențele oamenilor.

Cipru, ca loc istoric care leagă trei continente a fost casă a mai multor culturi. Locuitorii ei de vârstă preistorică s-au alăturat de către grecii micenieni cu 3500 de ani în urmă, care și-au introdus și și-au întemeiat civilizația, dând astfel permanent rădăcinile grecești ale insulei. Multe alte culturi au urmat de atunci. Insula a devenit un fel sau altul casa pentru toate aceste culturi pentru o perioadă de timp.