Festivalul iNstantes vine la Constanța, în februarie!

Postat de: F64 F64

5 locații, 26 de expoziții, 23 de fotografi și 12 țări reprezentate, asta vă așteaptă în perioada 16 februarie-17 martie la Constanța, în cadrul Festivalului Internațional INstantes. Nu îl rata!

iNstantes – FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOTOGRAFIA DE AVINTES (16 februarie – 17 martie 2018) ajunge la cea de-a 5-a ediție și se organizează simultan în Avintes – Portugalia, Constanța – România și Vila do Conde – Brazilia.

În seara zilei de vineri, 16 februarie 2018, începand cu ora 18:00 va avea loc deschiderea oficială a festivalului în sala centrală a Muzeului de Artă Constanța. În timpul vernisajului, care va fi urmat și de un mic spectacol în interior, se vor servi vin fiert și ceaiuri calde afară, în fața Muzeului. Această acțiune inedită are menirea să dezghețe trecătorii și să-i atragă înăuntru, unde artiștii fotografi îi vor aștepta cu drag și cu povești despre viața și lucrările lor.

instantes

În seara zilei de 17 februarie va avea loc deschidrea oficială și la Biblioteca Județeană Constanța, unde se vor organiza din nou activități culturale ce vor marca evenimentul.

În timpul festivalului vor avea loc: o lansare de carte și degustări de vinuri, însoțite de spectacole private de jazz și muzică de cameră, poezie și balet.

Printre participanții cu recunoaștere internațională ce au confirmat deja prezența la festival în Constanța, se numară: OLIVIER ROBERT – Elveția (stabilit în Japonia), RODICA TĂNASE – România, AHMED THABET – Kuwait, SOPHIE BELLONI-VITOU – Franța, JOSE LAINO – Spania, SHERRY AKRAMI – Iran, LIKA BRUTIAN – Armenia (stabilită în Los Angeles – SUA), JOSE BEUT – Spania, MIHAELA COMAN – România, ANTONI MARIN AMATLLER – Spania, DAVOR DOLENCIC – Slovenia, STEFI BORKO – Slovenia, IVO BORKO – Slovenia, PAULO MARX – Brazilia, VLAD DUMITRESCU – România, MARIUS VASILIU – România, ALEXANDRU CRIȘAN – România, COSMIN IONESCU – România, MIHAI FLOREA – stabilit în Australia, OVIDIU ȘELARU – stabilit în Anglia, TONY GORAN – stabilit în Spania, FLORIN BÂRJOVEANU – stabilit în Germania, precum și alți fotografi constănțeni.

instantes
(c) Cosmin Ionescu

Acest eveniment cultural  internațional de amploare este organizat în parteneriat cu Primaria Constanța și cu sprijinul unor sponsori, la festival urmând să participe un număr mare de fotografi din țară și din străinatate, având dorința de a aduce înca o dată România (și în special Constanța) pe harta evenimentelor culturale internaționale, de a promova fotografia ca artă în conștiința publicului constănțean și, odată cu acest eveniment, de a aduce turiști îndrăgostiți de această artă care să ne viziteze orașul.

Pe lângă expunerea fotografiilor în sălile Muzeului de Artă Constanța, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, în sălile Bibliotecii Județene, dar și în câteva pub-uri și restaurante, dorim să orgănizam evenimente culturale cu un impact cât mai mare în rândul publicului constănțean, evenimente prin care să atragem atenția asupra festivalului și implicit a lucrarilor prezentate în expoziții. Urmărind această idee, vom organiza un “social event” în Piața Ovidiu (loc deja consacrat, binecunoscut și mult frecventat de constănțenii de toate vârstele) în care se va asculta muzică, se vor servi băuturi calde, vom expune câteva lucrări ale fotografilor constănțeni și se vor împărți pliante ce-i vor îndruma pe trecători către sălile de expoziție. Această parte a festivalului se va desfășura în zilele de sâmbătă, 17 februarie și duminică 18 februarie 2018, între orele 13 – 16. (au afirmat organizatorii)

instantes
(c) Vlad Dumitrescu

În timpul șederii în Constanța a invitaților din afara orașului și a țării, se vor organiza pentru aceștia și câteva excursii scurte în oraș și împrejurimi, o vizită la Cazinou și în muzeele orasului etc., cu un microbuz și ghid însoțitor.

Televiziunile naționale și locale vor transmite imagini și interviuri de la toate evenimentele importante ale festivalului.

Dar, decât să urmăriți scurte știri la televizor, mai bine vă treceți în calendar datele și faceți o vizită în Constanța!

Sunteți așteptați cu drag!

 

 
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top