Sony A6500 – opinia utilizatorului, cu Cătălin Emerich

Mirroless-urile au crescut foarte mult în ultimii ani. Și piața îți oferă multe opțiuni care te pot copleși. Tocmai din acest motiv, vine ca o surpriză un aparat care poate face atât de multe, atât de bine.

Vrei să ieși la o plimbare? Sony A6500 și obiectivul Sony SELP 18-105mm F4 G OSS stau cuminți într-o geantă, într-un rucsac, de gât și când vrei să surprinzi momentul, sunt la îndemână, rapide în pornire, focalizare, declanșare.

Sony
(c) Cătălin Emerich

E mic (știu! așa trebuie să fie un mirrorless), dar este surprinzător de ușor, ergonomic, intuitiv. Nu am avut nevoie de manual sau de mai mult de 2-3 minute pentru a-i învăța setările și a le folosi după nevoie, situație și idee.

Sony
(c) Cătălin Emerich

Pornește extrem de repede, procesorul BIONZ X și sistemul de focalizare cu 425 de puncte AF cu detecție de fază cu tehnologie High-density Tracking AF oferă o viteză de nivel DSLR full-frame, obiectivul pare că știe mereu ce are de făcut și nu este un simplu atașament la aparat, ci este o extensie a acestuia. Orice mod de focalizare ai folosi, are precizie în 99% din situații, fie ele in lumină scăzută sau pe subiecte dificil de prins. Are și un dynamic range la care te aștepți când pe aparat scrie Sony. Detalii în cele mai dure umbre ale luminii de amiază, lucru important pentru cineva ca mine, care e pasionat de texturi.

Sony
(c) Cătălin Emerich

Fotografierea în rafală cu 11 FPS (8 FPS în modul live-view) cu pana la 307 imagini în modul de fotografiere continuu pot prinde și cele mai rapide situații.

Ecranul are funcția de touch-focus, ceva extrem de util, precis și cu care, odată ce te-ai obișnuit, îți va fi greu să nu îl folosești.

Sony
(c) Cătălin Emerich

L-am folosit în decursul a câteva zile, în casă la lumină naturală, în studio la lumină continuă, prin oraș la lumină scăzută sau la lumina soarelui de amiază și în toate situațiile a fost o plăcere să fotografiez.

Balansul de alb, ține de stilul fiecăruia dar, mie îmi place să-l las pe Auto și să facă aparatul toată treaba. În afară de situațiile cu lumină scăzută unde tot timpul era nevoie de mici corecții, nu a avut nici un fel de probleme.

Sony
(c) Cătălin Emerich

ISO este utilizabil chiar si la 6400, dar din nou, ține de fiecare în parte cum îl preferă, cât grain tolereaza în fotografiile sale. Și insist să-l numesc grain fiindcă la ISO 6400, nu e noise, nu e deloc deranjat. (asa cum se vede în cadrele de mai jos):

Într-adevăr, preia de la Seria A7 bateria care necesită cel puțin o rezervă și modul de încarcare out of the box cu acumulatorul în aparat și un cablu USB cu prea puțini amperi. Și nu este full-frame, detaliu care este important pentru partea de foto, unde, ca și preț se apropie foarte mult de ‘fratele mai mare’ A7 pentru aceasta diferență de senzor. Cu toate astea oferă o performanță și feature-uri care îl fac o alegere ideală chiar și pentru cei mai exigenți fotografi.

Articol și fotografii de Cătălin Emerich.

[products ids=125030601,125007310]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.