Accesorii esențiale pentru utilizatorii de drone

Postat de: Iulian Capatoiu Iulian Capatoiu

O nouă “modă” prinde tot mai mult în mediul artistic românesc și internațional, cea a fotografiilor și filmărilor aeriene. Cum în luna decembrie goana după cadouri este la ordinea zilei și te gândesti că este timpul să-ți cumperi o dronă sau ai facut-o deja, atunci în ianuarie, după ce te-ai dezmorțit din frenezia noului an vrei să începi să te și bucuri de cadoul cu pricina.

Așadar în acest articol vom vorbi despre ce trebuie să ai în vedere, pe lângă drona în sine, pentru a te bucura din plin de fotografia sau videografia aeriană. Accesoriile sunt esențiale pentru a realiza cadrele și filmările în mod optim.

Folosesc în acest moment o dronă extrem de versatilă, de ultimă generație de la producătorul coreean DJI. Este vorba despre modelul Spark lansat în 2017. Este o dronă ușor de folosit, recomandată inclusiv pentru filmări interioare datorită gradului ridicat de manevrabilitate și in evitarea obstacolelor.

Să presupunem că mai întâi cumperi doar drona, ca pachet de bază. Aceasta vine in pachet cu un acumulator, un încărcător standard și… cam atât. Mai rămân câteva lucruri de care ai nevoie pentru început, după cum urmează:

#1 Protecții de elice

drone

Pentru a te asigura că drona se deplasează în deplină sigurață în orice fel de mediu.

Spre deosebire de alte drone mai mari, Spark are un sistem de protecție foarte eficient și ușor de utilizat. Elicele asigură protecția la impact către o suprafață verticală (perete, copac sau chiar obstacole umane).

#2 Carduri de memorie