Sony extinde capabilitățile de fotografiere multi-view pentru camera foto compactă RX0

 Noi soluții pentru fotografiere prin cablu și wireless cu multiple camere, care permit mai multă flexibilitate și creativitate

Sony, lider mondial în domeniul imaginilor digitale și cel mai mare producător de senzori de imagine din lume, lansează noi soluții pentru fotografiere prin cablu și wireless cu multiple camere pentru camera foto RX0, care le permit fotografilor mai multă flexibilitate, creativitate și operabilitate.

Modelul RX0, anunțat la IFA 2017, valorifică avantajele seriei RX în materie de calitate a imaginii într-un corp robust, rezistent la apă și ultra-compact, cu dimensiuni aproximative de 59mm x 40.5mm x 29.8mm (WxHxD) și o greutate de numai 110g . Dimensiunile miniaturale și versatilitatea maximă a noii camere foto îl transformă într-un instrument puternic atunci când este utilizat de sine stătător sau combinat cu alte camere RX0 în condiții de fotografiere multi-angle și multi-view. Camera dispune de o poziție simetrică a obiectivului și o funcție „image flip”, oferind o mai mare flexibilitate de montare în spațiile restrânse și contribuind astfel la îmbunătățirea potențialului creativ de care dispune camera.

sony

Camera compactă RX0 oferă două tipuri de soluții de fotografiere și control pentru camere multiple, inclusiv o soluție prin cablu pentru sincronizarea precisă și controlul camerei și o soluție wireless pentru confort sporit și flexibilitate.

Noua RX0 cu Camera Control Box

Sony a anunțat un nou accesoriu Camera Control Box (modelul CCB-WD1) care se conectează la camera RX0 și permite controlul PC-ului prin browser web , prin intermediul unei conexiuni IP (internet protocol) prin cablu. Prin convertirea semnalului de control în semnal IP, setările camerei pot fi controlate sigur de la un singur PC conectat, din orice locație. O conexiune prin cablu permite, de asemenea, controlul și sincronizarea perfecte a mai multor perechi de camere RX0 și Camera Control Boxes – până la 100 de unități în total – permițând fotografilor să producă efecte cinematografice de înaltă calitate precum „bullet-time” și realitate virtuală sau să fotografieze evenimente de anvergură din unghiuri unice.

Atunci când se utilizează mai multe perechi de camere RX0 și accesorii camera control boxes, setările tuturor camerelor conectate pot fi schimbate simultan și pot fi declanșate simultan să pornească/oprească înregistrarea. În plus, este disponibilă și o funcție de sincronizare video, care permite ca timpul de expunere să fie sincronizat între toate camerele conectate. Acest lucru reduce eventualele decalaje de timp între camere și susține procesul de combinare simultană a mai multor imagini pentru a crea efecte speciale.

De asemenea, fișierele pot fi transferate direct pe PC-ul conectat , o caracteristică importantă fiind de a atribui și schimba numele fișierelor pentru a evita orice confuzie atunci când sunt utilizate mai multe camere. În total, pot fi conectate până la 100vii de camere RX0 și accesorii CCB-WD1 Camera Control Boxes pentru un feed live multi-cameră. În plus, prin intermediul Camera Control Box, setările și modurile de fotografiere pentru toate camerele conectate pot fi programate cu ușurință de către utilizator.

Prețuri și disponibilitate

Noul accesoriu CCB-WD1 Camera Control Box va fi disponibil din luna februarie 2018, la un preț de aproximativ 750 de euro.

Fotografiere wireless multi-view îmbunătățită cu noua aplicație PlayMemories™ Mobile

Cea mai recentă versiune 6.2 a aplicației PlayMemories Mobile de la Sony extinde capacitățile de control multi-cameră, când este cuplată cu RX0iv. Cu noua versiune a aplicației mobile, utilizatorii vor putea conecta smartphone-ul sau tableta la maxim 50 de camere RX0, prin intermediul unui punct de acces pentru a le controla simultan . Pe lângă funcționalitatea actuală de schimbare a setărilor principale ale camerei, toate camerele conectate pot fi pornite/oprite simultan , iar utilizatorii au posibilitatea de a controla și de a fotografia prin intermediul unor „grupuri” de camere alocate separat.

Noua versiune 6.2 a aplicației PlayMemories Mobile va fi disponibilă din această lună.

[products ids=125037725,125037739,125037737,125037738,125037736]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.