Sony lansează produse noi și dezvăluie tehnologiile viitorului la CES 2018

Sony a lansat noua sa gamă de produse la CES 2018, în Las Vegas, Nevada,  pe data de 9 ianuarie!

În cadrul CES 2018 au fost prezentate cele mai noi produse, cum ar fi televizoarele OLED 4K și căștile stereo wireless cu funcție de anulare a zgomotului, care le permit utilizatorilor să se bucure de muzică de înaltă calitate audio în timpul antrenamentelor. De asemenea, au fost prezentați cei mai noi senzori de imagine pentru industria auto, care vor ajuta la popularizarea conducerii autonome a mașinilor, dar și inteligența artificială (AI) x Robotics, inclusiv robotul de divertisment aibo™, anunțat recent, care va fi prezentat pentru prima dată în afara Japoniei.

Kazuo Hirai, Președinte și CEO Sony Corporation, a vorbit la conferința de presă Sony care a avut loc luni, 8 ianuarie, declarând:

“Cred cu tărie că în domeniul consumer electronics există mult loc pentru a inova și pentru a le aduce consumatorilor cele mai creative experiențe de divertisment posibile, prin produsele noastre”.

Principalele produse și prototipuri expuse

Divertisment pentru acasă și sunet

Noua serie 4K OLED BRAVIA® AF8 vine echipată cu un procesor de imagine HD 4K X1 ™ Extreme, împreună cu tehnologia unică Sony Acoustic SurfaceTM, utilizată în seria A1 de anul trecut, care asigură un afisaj al imaginilor în culori vibrante și permite transmiterea sunetului direct de pe ecranul televizorului. Produsul completează gama de televizoare 4K OLED BRAVIA cu un nou design care permite poziționarea AF8 într-o varietate mai largă de locații. Oferă o integrare perfectă, imersivă a imaginii și a sunetului, specifică Sony.

tehnologiile viitorului

Seria XF90 de televizoare LCD BRAVIA 4K vine cu procesorul de imagine X1 Extreme. Prin noua tehnologie X-Motion Clarity, imaginile în mișcare sunt controlate precis, pentru a minimiza efectul de blur și pentru a acorda un plus de claritate scenelor de acțiune. Cu o dimensiune a ecranului de până la 75 de inci, utilizatorii se pot bucura de acțiunea rapidă a unui film sau a conținutului sportiv în imagini mai clare, de înaltă calitate, pe un ecran de mari dimensiuni.

De asemenea, va fi prezentat un prototip al procesorului de imagine de ultimă generație X1 TM Ultimate. Acesta are o putere de procesare în timp real de două ori mai mare față de actualul X1 Extreme. Prin prezentarea celor mai bune panouri de afișare LCD și OLED, acesta urmărește obținerea celui mai înalt nivel de calitate a imaginii din istoria BRAVIA.  În cadrul evenimentului va fi prezentat un ecran cu afișaj 8K cu X1 Ultimate. Alături de tehnologia unică backlight Sony, demo-ul de prototipuri de afișaj 8K demonstrează procesarea în timp real a conținutului 8K HDR, precum și o luminozitate maximă de 10.000 niți, cea mai mare în formatul HDR.

HT-ZF9 și HT-XF9000 sunt bare de sunet subțiri care se potrivesc perfect alături de BRAVIA. Ambele bare de sunet sunt compatibile cu Dolby Atmos® și DTS: X™, cele mai noi formate audio. Echipate cu tehnologia Sony Vertical Surround Engine, difuzoarele frontale ale fiecarui model pot produce sunet acustic tridimensional. HT-ZF9 este prima bară de sunet de 3.1 canale din lume care suportă Dolby Atmos . Prin asocierea celor două bare de sunet cu seria AF8 compatibilă cu Dolby Vision™ și cu seria XF90, precum și cu playerul Blu-Ray™ UBP-X700 4KUltra HD, se va obține o experiență cu adevărat imersivă care îmbină calitatea imaginii 4K HDR cu cel mai nou format audio.

Mai mult, setul de căști stereo wireless WF-SP700N oferă o calitate de neegalat a sunetului pentru un stil de viață activ, cu funcțiile de eliminare a zgomotului de fundal și rezistență la stropire (IPX4), caracteristici întâlnite în premieră la o pereche de căști cu adevărat wireless. Utilizatorii își pot dedica acum atenția exercițiilor sportive, bucurându-se de muzica preferată fără ca zgomotul exterior, transpirația sau vremea ploioasă să devină impedimente. Modul Sunet Ambiental le permite utilizatorilor să audă sunetul extern în timpul unui antrenament și să asculte, în același timp, muzică. În plus, setul WI-SP600N a fost anunțat drept un produs centrat pe activitatea sportivă în categoria căștilor wireless cu bandă discretă în spatele gâtului.

A fost dezvăluită, de asemenea, creșterea numărului de dispozitive compatibile cu asistentul vocal. Sony intenționează să adauge compatibilitatea Asistentului Google la seria de căști cu funcția de anulare a zgomotului 1000X anunțată anul trecut, precum și la noile modele WF-SP700N și WI-SP600. Prin extinderea gamei de dispozitive compatibile, se urmărește ca Asistentul Google să le ofere utilizatorilor funcții inteligente, utile în viața de zi cu zi.

Mai mult, Sony a efectuat o demonstrație audio în locație, într-o simulare de living și bucătărie, care cuprinde o gamă de dispozitive audio-video Sony. Pe lângă redarea conținutului muzical și video, asistentul Google pe BRAVIA și difuzorul inteligent LF-S50G lansat în anul precedent se pot conecta convenabil la o serie de dispozitive și servicii IoT diferite pentru a controla aparatele de uz casnic, a oferi cele mai recente știri, pentru realizarea cumpărăturilor online și nu numai. BRAVIA oferă, de asemenea, control prin comenzi vocale prin intermediul Amazon Echo, Google Home, și LF-S50G.

Smartphone-uri Xperia

Deja cunoaștem modelele Sony Xperia Xa și Sony Xperia X, iar compania nu încetează să ne surprindă.

Sony Mobile prezintă două noi modele de smartphone-uri din clasa mid-range. Xperia XA2 combină un afișaj Full HD de 5.2 inchi cu o baterie de 3.300 mAh, în timp ce Xperia XA2 Ultra are un afișaj Full HD de 6.0 inci cu baterie de 3.580 mAh.

Xperia XA2 dispune de o cameră principală de 23 MP pentru fotografii la rezoluție înaltă, potrivită pentru captarea video 4K cu o sensibilitate maximă ISO 12800 (fotografii statice), precum și o cameră frontală de 8 MP pentru realizarea selfie-urilor la unghi larg de 120 de grade. Xperia XA2 Ultra prezintă aceeași cameră principală de 23 MP ca și Xperia XA2 și, de asemenea, vine cu camere frontale “dual selfie”, respectiv camera de 16 MP cu stabilizare optică a imaginii și camera de 8 MP cu unghi larg de 120 de grade.

Ambele modele oferă o performanță optimă datorită platformei mobile Qualcomm® Snapdragon™ 630 și senzorului de amprentă situat pe spate. De asemenea, ele au un aspect metalic datorită aluminiului anodizat de pe laturi și a design-ului elegant, fără margini, care duce afișajul până la marginile dispozitivului.

Ambele modele vor fi lansate la nivel global la sfârșitul lunii ianuarie 2018.

Life Space UX

Produsele Life Space UX le oferă utilizatorilor oportunitatea de a-și transforma spațiul și de a crea noi experiențe în propria locuință. Noul proiector LSPX-A1 4K Ultra Short Throw va fi lansat în primăvara anului 2018 în SUA. Conceput pentru a se potrivi cu piese de mobilier din marmură, acest proiector se potrivește perfect în orice locuință. Atunci când este plasat lângă un perete, tehnologia încorporată le permite utilizatorilor să se bucure de proiecții 4K HDR de până la 120 de inci, în timp ce difuzorul compatibil cu tehnologia Advanced Vertical Drive produce un sunet care rezonează în întreg spațiul. De exemplu, utilizatorii își pot transforma spațiul prin proiectarea imaginii unei păduri pe perete și ascultând sunetul apei unui pârâu. De asemenea, proiectorul dispune de subwoofere care oferă o experiență audio extraordinară, în timp ce utilizatorii vizionează filmul preferat.

Va exista, de asemenea, o demonstrație a noului concept “It’s all here” care folosește analiza conținutului AI și a mapărilor pentru a oferi o gamă largă de muzică, filme și cărți, astfel încât utilizatorii să aleagă conținutul care li se potrivește.

Digital Imaging

Tot în cadrul CES Sony a prezentat CCB-WD1, un accesoriu Camera Control Box care extinde capabilitățile RX0. Camera RX0 aduce calitatea imaginii specifică seriei RX într-un corp ultra-compact, robust, rezistent la apă. De asemenea, Sony va demonstra cum funcționează noua soluție multi-camera pentru RX0, care poate fi utilizată cu ajutorul CCB-WD1 printr-o conexiune prin fir fiabilă sau printr-o conexiune wireless realizată printr-un punct de acces. Obiectivul zoom compatibil cu APS-C E Mount 18-135mm F3.5-5.6 OSS anunțat pe 4 ianuarie va fi de asemenea expus, alături de versiunea argintie a camerei α6300.

tehnologiile viitorului

Jocuri și servicii de rețea

Utilizatorii se pot bucura de o nouă experiență a jocului PlayStation®VR din lumea “The Last Guardian”, titlul de acțiune-aventură care descrie legătura dintre un băiat și o creatură gigantică, misterioasă, numită Trico.

Senzori de imagine auto (Concept)

Senzorii de imagine de mare capacitate Sony le oferă autoturismelor abilități speciale în cadrul acestei noi demonstrații, prezentând modul în care pot contribui la transformarea șofatului într-o acțiune complet autonomă. Pe măsură ce cererea pentru tehnologia care permite autoturismelor să detecteze împrejurimile la 360 de grade în diferite situații crește, tehnologia avansată de senzori de imagine Sony poate capta informații despre mediu mai rapid și mai precis decât ochiul uman. Utilizatorii pot vizita standul Sony pentru o privire de ansamblu a viitorului conducerii automate utilizând tehnologia senzorilor, care depășește capacitățile ochiului uman.

AI & Robotics

În cadrul întâlnirii de strategie corporate din iunie 2016, Sony a anunțat că va încerca să combine punctele forte existente în domenii precum tehnologia video, audio, senzori și mecatronică, cu AI, robotică, comunicații și alte elemente pentru noi progrese în era digitală. De atunci, compania a implementat în mod constant mai multe proiecte în aceste domenii. aibo, un robot autonom de divertisment, este un astfel de exemplu. Acesta va fi prezentat la CES pentru prima dată în afara Japoniei.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.