(c) Gustav Kiburg

Teleobiectivele G Master de la Sony – interviu cu Gustav Kiburg

Renumitul fotograf Gustav Kiburg își descoperă pasiunea pentru fotografierea faunei sălbatice și a naturii folosind teleobiectivele Sony G Master.

Câteva informații despre Gustav:

Sony

Fotografierea faunei sălbatice este cea mai mare pasiune a mea. Călătoresc în întreaga Europă pentru a găsi cele mai bune locații pentru fotografierea faunei sălbatice. Am început cu un aparat Minolta, ca fotograf de ocazie. Pasiunea mea s-a dezvoltat, iar acum sunt ambasadorul Sony. Țin prelegeri și ofer demonstrații despre fotografierea faunei sălbatice și despre cum se poate obține mai mult de la o cameră Sony. De asemenea, lucrez ca ghid de fotografie.

De ce folosesc Sony?

Sony

Îmi place să realizez fotografii cu camerele Sony pentru că sunt foarte inovatoare, ceea ce mă ajută ca fotograf să realizez fotografii mai bune sau chiar de excepție. Calitatea senzorului este, de asemenea, foarte importantă pentru mine, alături de fiabilitatea camerei. Folosesc obiectivul 70-200mm GM pentru a surprinde păsările în zbor, deoarece este foarte rapid și oferă o claritate deosebită; împreună cu aparatul Sony A9, este modul perfect de a captura păsările în formații de zbor. Folosesc obiectivul 100-400mm GM pentru toate tipurile de animale sălbatice care se află mai departe. Obiectivul este rapid și precis; iar combinația cu 1.4TC este excelentă.

Pentru ce folosești combinația dintre aparatul ILCE-9 și teleobiectivele SEL70200GM și SEL100400GM?

Sony
(c) Gustav Kiburg

Folosesc această combinație pentru toate tipurile de faună sălbatică și în toate împrejurările (indiferent de vreme/lumină scăzută) pentru păsări aflate în zbor, animale răpitoarele, vulturi, șoimi și veverițe. Teleobiectivele îmi oferă viteza și claritatea de care am nevoie pentru a obține imagini minunate. Fotografia este realizată în condiții de lumină scăzută și foarte mult vânt. Trebuia să reacționez foarte rapid pentru a putea realiza această fotografie, iar fără viteza camerei și a teleobiectivelor, acest lucru ar fi fost aproape imposibil.

Cum te ajută fotografierea cu camere Sony în calitate de fotograf de natură?

Sony
(c) Gustav Kiburg

Focalizarea automată este foarte rapidă și fiabilă. Este important pentru mine, ca fotograf al faunei sălbatice, să beneficiez de precizia și fiabilitatea sistemului de focalizare automată oferit de Sony! Raza dinamică este un factor pe care orice fotograf trebuie să îl ia în considerare. A putea lucra având la dispoziție atât de multe informații precum în fișierele Sony este o plăcere, în special în condiții de lumină scăzută.

Alte mărturii despre combinația dintre corp și cele 2 teleobiective:

Sony
(c) Gustav Kiburg

Dimensiunea fișierului, în special la aparatul Sony a7rII este extrem de importantă. Nu este întotdeauna posibil să fiu atât de aproape de fauna sălbatică pe cât mi-aș dori, astfel că a avea capacitatea să trunchiez imaginile și să pot în continuare să le folosesc pentru imprimare este uimitor. Claritatea și calitatea teleobiectivelor GM m-au surprins la început. Sunt niște obiective incredibile. Sentimentul produs de vizionarea imaginilor incredibil de precise și focalizate realizate cu obiectivele GM este greu de descris.

Sony
(c) Gustav Kiburg

Fotografia de deasupra este realizată într-o pădure, folosind aparatul A9 și obiectivul 100-400GM. Pasărea era foarte vigilentă (agitată). Am obținut imagini atât de clare cu această combinație încât aproape pare că este o imagine 3D. Sunt uimit că un obiectiv atât de precis asigură o rezoluție atât de înaltă. Mă așteptam ca acest lucru să fie posibil doar cu obiectivele primare cu distanţă focală fixă.

Sony FE de 70-200 mm F2.8 GM OSS

sony

  • Teleobiectiv cu zoom Premium G Master Series
  • Acoperire Sony Nano AR pentru eliminarea petelor albe și reflexiilor parazite
  • Diafragmă circulară cu 11 lamele, pentru efecte de defocalizare de excepție
  • Sistem încorporat de stabilizare optică a imaginii SteadyShot
  • Construcție relativ rezistentă la praf și umiditate

Teleobiectiv cu zoom superior FE 100-400 mm F4.5-5.6 GM OSS

Sony

  • Teleobiectiv cu zoom superior G Master Series
  • Motor liniar și SSM cu acționare directă (DDSSM) pentru un control agil și extrem de precis al focalizării
  • Acoperire Sony Nano AR pentru eliminarea petelor albe și reflexiilor parazite
  • Diafragmă circulară cu 9 lamele, pentru efecte de defocalizare de excepție
  • Construcție relativ rezistentă la praf și umiditate.

[products ids=125035095,125018900]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.