(c) Alberto Groșescu

Despre Canon M100 și tura foto cu Alberto Groșescu

La începutul lunii noiembrie F64, Canon și Alberto Groșescu au organizat o tură foto prin București cu Canon M100. Acum a sosit momentul ca speakerul să împărtășească cu publicul larg opinia formată față de cel mai nou mirrorless de la Canon. 

Așa că, te invităm pe final de an să arunci un ochi peste cuvintele lui Alberto, peste unele dintre cele mai reușite fotografii de la tura foto și, cine știe? Poate că această cameră ar fi cadoul perfect pentru tine sau cineva drag!

Am avut ocazia să testez câteva săptămâni Canon M100, un mirrorless entry level pe care l-am privit inițial ca o săpunieră și pe care l-am dat înapoi cu regret, ca pe un tovarăș de nădejde în care poți avea încredere în foarte multe situații.

Recunosc că inițial am avut mai multe prejudecăți în privința dimensiunii acestui aparat, a touchscreen-ului, a ecranului rabatabil, a wi-fi-ului și nu în ultimul rând în privința prețului.

Canon M100 are câteva plusuri pe care le-am simțit din plin și care sunt extrem de bine împachetate într-un body de doar 303 grame:

  • dimensiunea foarte redusă, M100 încape într-un buzunar,
  • sistemul de focalizare Dual Pixel CMOS AF (folosit pe Canon 6D Mark II și pe 5D Mark IV) cu 49 de puncte de focalizare distribuite pe o suprafață neașteptat de mare din cadru,
  • ecranul touchscreen, care s-a dovedit extrem de util, atât în ceea ce privește focalizarea, cât și rapiditatea cu care se pot modifica setări, dar și vizualizarea fotografiilor realizate,
  • ergonomia și interfața user-friendly, am avut nevoie de 5 minute să mă obișnuiesc cu meniul, nefiind utilizator de Canon,
  • senzorul APS-C, care se comportă destul de bine și în lumină slabă (la ISO 3200 zgomotul de imagine nu este deranjant),
  • ecranul rabatabil, mai util decât credeam, atât pentru unghiuri dificile cât și pentru selfie-uri,
  • formatul RAW, o supriză foarte plăcută. După ce am trecut fișierele prin Adobe Camera Raw (ultima versiune care include și update-ul pentru Canon M100), am obținut rezultate la care nu mă așteptam de la acest mirrorless entry-level,
  • conectivitatea Wi-fi și bluetooth, rapidă și simplu de folosit.

Menționez că fotografiile nocturne le-am făcut fără trepied, am improvizat cu borduri, stâlpi sau alte puncte de sprijin pe care le-am găsit la fața locului.

La tura foto din noiembrie, organizată de Canon România și F64, am pornit de la Biserica Sf. Gheorghe și ne-am oprit în magazinul F64. Pe străzile Bucureștiului am testat alături de mai mulți fotografi și entuziaști Canon M100. Am povestit despre istoria cartierului evreiesc decoperind împreună locuri străine numai bune de fotografiat și tehnici noi.

Cam așa a arătat plimbarea prin cartierul evreiesc:

Detaliile arhitecturale și perspectivele au fost mai ușor de încadrat datorită ecranului rabatabil de 180grade care ne-a permis să exporăm unghiuri spectaculoase pe care în mod normal doar le intuiam sau pe care nu aveam cum să le vedem pe un ecran normal.

Iată și câteva imagini realizate de participanții la tura foto:

În mod clar, Canon M100 poate fi o alegere potrivită pentru începătorii dornici să învețe tainele fotografiei și care își doresc să înțeleagă cum să facă expuneri corecte, dar și pentru vacanțe și explorări urbane datorită dimensiunilor reduse.

Un articol de Alberto Groșescu.

[products ids=125037485]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.