Ai un prieten videograf? Noi avem idei de cadouri!

Simțim cu toții că e decembrie, nu numai din frigul de afară, dar și din goana tradițională după cadouri pentru cei dragi. Cozi, aglomerație în trafic, extrase de cont generatoare de păr alb, dar ce contează? E vremea să fim darnici și să facem bucurii oamenilor din viața noastră!

Chiar dacă pasionații de imagine știu bine că își fac cadouri și singuri la final de an, le-o putem lua înainte să le facem o surpriză, până să ajungă să se gândească la următoarea achiziție. Dar oare ce s-ar potrivi celor ce tot anul au încins senzorii cu imagini în mișcare? Descoperi mai jos.

Videograf de eveniment

Este tipul care la mai toate petrecerile e cu camera în mână, gata de acțiune, fiindcă ăsta e jobul lui. Și pentru că este un fel de om-orchestră, e întotdeauna pregătit cu toate accesoriile potențial trebuincioase atunci când merge să filmeze fie o nuntă, botez sau eveniment corporate.  

Dacă filmează cu un aparat DSLR sau mirrorless, e foarte posibil să își dorească în secret un obiectiv ultra wide, cu care să poată filma cadre mai largi sau cel putin un filtru pentru cel pe care il utilizeaza, iar daca deja le are, sigur ii cucesti sufletul de artist cu o lampa video de calitate, portabila si usoara, care sa il scoata din intuneric atunci cand lumina nu e suficienta:

Ai mare grijă însă la alegerea unui obiectiv cu montura potrivită, pentru că diferiți producători de camere utilizează monturi specifice. Ai o ofertă uriașă la dispoziție, așa că șansele de a nu găsi ceva potrivit sunt foarte aproape de 0.

Pentru cei ce filmează cu aparatul foto, de multe ori compatibilitatea cu o soluție de sunet externă mai bună decât cea încorporată este limitată și atunci există întotdeauna posibilitatea utilizării unui recorder extern, care să înregistreze separat sunetul, pentru o calitate mai bună la post-procesare sau care să îl transmită direct camerei, jucând rolul unui microfon extern.

Recomandări:

Dacă filmează cu o cameră video dedicată, niciodata nu îi va fi în plus un acumulator suplimentar, pentru că, și ascultă-ne pe cuvânt: la evenimente niciodată nu ai suficientă energie pentru cât ai vrea să filmezi. Deci poți alege un acumulator potrivit pentru camera sa (daca știi modelul camerei, consultanții F64 te vor ajuta instantaneu să identifici gama corectă).

Nu te opri neapărat aici, pentru că la fel de folositor îi va fi și un microfon ambiental extern, care să îl ajute să obțina un sunet mai bun pentru momentele muzicale ale evenimentului sau pentru discursul/toast-ul dedicat personajelor principale ale momentului. Trebuie doar să respecți tipul de conector al microfonului care va fi compatibil cu al camerei și să te asiguri că este de tip stereo (sau ambiental). Acestea sunt microfoane cu unghiuri largi de cuprindere, mai potrivite pentru evenimente, unde de obicei nu se înregistrează în mod concentrat un anume subiect, ci atmosfera generală.

Recomandări:

Videograf pasionat de cinematografie

videograf

Pentru prietenul realizator de film cinematic, cu siguranță memoria este întotdeauna neîncăpătoare și atunci garantat un card de memorie sau chiar un recorder extern l-ar ajuta să fie mai productiv pe platoul de filmare, cel din urmă având și posibilitatea vizionării imaginii pe ecranul propriu, mult mai generos decât monitorul încorporat al camerei.

Desigur, există monitoare externe performante fără posibilitatea înregistrării, într-un buget accesibil și la calitate foarte bună.

Recomandări:

Pentru oricare dintre ele, îți trebuie doar cablu de conectare și o sursă de alimentare (majoritatea funcționeaza cu un acumulator comun, recomandat în pagina de accesorii).

Pentru bugetele mai generoase, un stabilizator motorizat este întotdeauna dragoste la prima vedere. Practic acela deschide o lume nouă de posibilități video: cel ce filmează poate urmări mișcarea în cadre dinamice mult mai ușor, fără tremurul imaginii, pe durate lungi, ceea ce conferă filmului o senzație de continuitate și lejeritate, fie că vorbim de un videoclip muzical sau un film în toată regula.

Vlogger-ul

videograf

Când avem un prieten vlogger, dacă încă filmează cu telefonul mobil, o soluție de stabilizare este unul din primele deziderate, pentru că e cam greu să ții telefonul într-o poziție confortabilă și nemișcată în timp ce filmezi, în așa fel încât imaginea să arate așa cum îți dorești. În afară de asta, modul “selfie” este preponderent în filmarile vloggerilor și poziția mâinii pe un astfel de suport este mult mai confortabilă decât a manevra telefonul sau aparatul direct.

Daca a trecut sau urmează să treacă la un aparat cu ceva mai multe posibilități de ajustare a parametrilor, precum zoom, diafragmă, timp de expunere și comportament în lumină slabă, atunci un trepied sau un stabilizator îl vor ajuta să fie mai eficient și mai fericit cu vlogul lui, pentru că nu trebuie să se mai concentreze atât de mult asupra menținerii imaginii stabile.

Recomandări:

Nu uita nici de lumină, pentru că indiferent de dimensiunea setup-ului, fără lumină suficientă și poziționată corect, nicio imagine nu are șanse mari de a fi la un nivel minim de calitate.

Recomandări:

Indiferent de ce tip de filmări face, din pasiune sau ca profesionist, orice videograf are nevoie să își transporte în siguranță echipamentul și fără îndoială că o geantă sau rucsac dedicate condițiilor în care se lucrează în acest domeniu o să îi fie de ajutor. De la genți de umăr micuțe și compacte până la trollere generoase, poți găsi o gamă variată de soluții de transport, cu ajutorul sfaturilor consultanților F64, dacă ai nevoie.

Ei bine, acestea sunt sugestiile noastre de bază pentru un cadou videografic binemeritat. Și pentru că nu întotdeauna ne putem hotarî ușor (noi sau cel ce va beneficia de cadou), există și solutia de urgență a cuponului cadou, care se poate cumpăra din site și pe care îl va putea utiliza când și la ce își dorește (are termen de valabilitate 9 luni).

Pentru informatii mai detaliate, magazinul îți este deschis, atât fizic cât și online și telefonic, unde echipa noastra de Customer Care te poate lămuri cu tot ceea ce încă este neclar.

Poate te-ar interesa și aceste articole despre videografie:

Un articol de Vladimir Chetroiu.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.