Expoziție Mircea Bezergheanu la F64

Postat de: F64 F64

Te așteptăm marți, 19 decembrie 2017, începând cu ora 19, în sala expozițională F64 (Bd. Unirii, nr. 45) pentru a vernisa Expoziție „Legând două țărmuri – de la fântâna Sunguru la playa de las Catedrales”, semnată de Mircea Bezergheanu. Fotograful va susține și o prezentare generală dedicată Olympus cu exemplificări. Mircea ne va vorbi despre experiența sa cu Olympus, plus obiectivele din gama PRO/Premium, odată cu trecerea de la sistemul DSLR la mirrorless. În plus, îți va povesti și despre locurile unde s-a bucurat de echipamentul foto.

Evenimentul va fi LIVE, pe Facebook. Pentru asta, nu uita să dai follow paginii de facebook F64 și să ai notification on activat, astfel încât Facebook să te anunțe că suntem live și prezentarea a început.
Înscrie-te aici! Locurile sunt limitate.

Îl lăsăm chiar Mircea să ne povestească despre locurile unde a realizat cadrele din expoziție:

Dobrogea. Spre deosebire de locurile care țipă – fotografic vorbind – să le pozezi, aici ai mari dificultăți în a-ți găsi subiectul și punctul de stație. Când te uiți pe afișajul aparatului mai sunt cum sunt, dar când ajungi acasă și le deschizi pe un monitor mare îți vine să plângi și te iei la palme. apoi ștergi totul, gândind – O iau de la capăt!

Iar și iar, într-o serie de nereușite cărora le pierzi chiar șirul. Apoi, brusc, apare starea aia – ȘI CE DACĂ!!! Starea aia de imponderabilitate pozografică, când magia o regăsești în greutatea echipamentului care-ți înconvoaie spinarea și-ți roade ceafa, în transpirația care-ți udă hainele pe dedesubt, în greznele care urlă de tensiune atunci când piciorul alunecă pe rotunjimea aspră a calcarului ud, tocit de vreme, când te întrebi siderat: „Ce caut eu de fapt aici?!” și te trezește o rafală rece de ploaie ce-ți arde fața, făcându-te să nu mai vezi câteva secunde.

Ce cauți acolo omule? Ce te mână și-ți dă puterea de care nu te credeai în stare? Ce șoapte vânezi tu când vântul urlă la tine, urlă să pleci, să fugi, să lași totul în urmă?

Am legat cele două margini ale Europei într-un tur foto extrem, călătorind cu masinile peste 10000km. Rezultatul acestui periplu este dincolo de fotografie. Acestea sunt doar palide ilustrații ale unor trăiri intense, care nu pot fi expuse sau vândute. Și pentru că adevărul se descoperă, nu se dăruiește, misterul rămâne acolo, pe câmpia Morfa și la Fântâna Sunguru. Am să vă povestesc de ce, am să vă învăț cum, am să vă arăt unde.

Despre Mircea Bezergheanu 

Expoziție

Când tu te pui la adăpost, pentru că plouă, e viscol sau caniculă, Mircea Bezergheanu fotografiază. Și nu o face pentru a mai bifa un salon, expoziție sau concurs. O face pentru că iubește ceea ce face. Mircea este prieten ca o furtună, tată ca un lup, furând din timpul lui pentru al dărui celor care nu au timp. Nu-l căuta în galeriile fotografilor, nu este prezent acolo, dar dacă ai noroc poate-i zărești umbra, undeva într-o noapte când e cazat la un hotel cu miliarde de stele, lângă cel mai iubit copac din Dobrogea.