(c) Vincent Chen

SWPA 2018 ajunge în ultima lună de înscrieri

O nouă serie de imagini marchează ultima lună dedicată înscrierilor în competiția Sony World Photography Awards (SWPA) 2018

Înscrie-te aici! 

Astăzi, 12 decembrie 2017 – Fotografii din întreaga lume mai au la dispoziție aproximativ o lună pentru a se înscrie în cea de-a 11-a ediție a competiției Sony World Photography Awards. Pentru a marca acestă ultimă lună dedicată înscrierilor, World Photography Organisation, organizatorii acestei competiții, lansează astăzi o nouă selecție de imagini deja înscrise în concurs. Fotografiile sunt înscrise de fotografi din întreaga lume și acoperă o gamă largă de subiecte, de la fotografii aeriene uimitoare la portrete intime și animale în sălbăticie.

Sony World Photography Awards este recunoscut pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai importante concursuri de fotografie din lume. Imaginile nominalizate și cele câștigătoare se bucură de o expunere și o recunoaștere globală.

„Îmi este imposibil să exagerez importanța acestei realizări pentru cariera mea, acoperirea globală a fost uimitoare, de fapt interesul pentru munca mea este un rezultat al acestei competiții, ce continuă și astăzi” , a declarat fotograful Simon Butterworth (Marea Britanie, Competiția Professional, Landscape, 2015). 

SWPA
(c) Pehuen Grotti

Deadline și juriu

Juriul din 2018 are sarcina dificilă de a alege cea mai bună fotografie contemporană din ultimul an din lucrările înscrise în următoarele competiții:

  • Open – cea mai bună fotografie
  • Youth – cea mai bună imagine, realizată de fotografi cu vârste cuprinse între 12-19 ani
  • Competiția Natională – cea mai bună imagine realizată de un fotograf local din peste 60 de țări

Deadline: 4 ianuarie 2018

Competiția Professional – cea mai bună serie de lucrări – Deadline: 11 ianuarie 2018

Juriul este compus din Mike Trow, Picture Editor al British Vogue (competiția Professional) și Zelda Cheatle, Curator (Open, Youth și premiile National). Detalii complete despre juriul din 2018 pot fi găsite pe site.

Date utile

SWPA
(c) Oliver San Juan

Lista completă a fotografilor nominalizați va fi anunțată pe 28 februarie 2018. Câștigătorii competițiilor Open și National vor fi anunțați pe data de 20 martie 2018, iar Fotograful Anului și câștigătorul competiției Professional vor fi anunțați pe 19 aprilie 2018.

Premii și expoziții

SWPA
(c) Matthieu Rivart

Fotograful Anului va fi premiat cu 25.000 de dolari, iar câștigătorul competiției Open va fi recompensat cu 5.000 de dolari. Toți câștigătorii vor primi cele mai noi echipamente foto Sony, iar câștigătorii competiției Professional sunt invitați la Londra, joi, 19 aprilie 2018, pentru a participa la cina Sony World Photography Awards.

Imaginile câștigătoare, dar și cele nominalizate vor fi expuse la Somerset House, Londra. În perioada 20 aprilie – 6 mai 2018, expoziția va include, de asemenea, lucrări exclusive ale câștigătorului premiului Outstanding Contribution to Photography, care va fi anunțat în ianuarie 2018. Câștigătorii acestei categorii sunt până acum Martin Parr (2017), RongRong & inri (2016), Elliot Erwitt (2015) și Mary Ellen Mark (2014).

Imagini din competiția Open pot fi descărcate de pe site.

SWPA Categorii de participare

SWPA
(cx) Antnio Leong
  • Categotii Professional:  Arhitectură / Probleme contemporane / Creativitate / Actualitate și știri / Descoperiri / Peisaj / Lumea naturală și animale sălbatice / Portret / Sport / Natură moartă
  • Categorii Open: Arhitectură / Cultură / Dezvoltare / Mișcare / Peisaj și natură / Portret / Natură moartă / Fotografii stradale / Călătorie / Sălbăticie
  • Youth – Brief-ul “My Environment”
  • National Awards – vor fi preluate toate înscrierile din categoria Open

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.