5 idei pentru a-ți oferi fotografiile drept cadouri

Poate ai observat că nu doar pasionații de fotografie sunt entuziasmați de imagini, ci și majoritatea oamenilor. Sunt multe magazine care la secțiunea decorațiuni îți oferă fotografii înrămate, printate pe canvas ș.a.m.d.

Dar te-ai gândit să-ți transformi propriile imagini în cadouri?

Acum că sărbătorile sunt aproape, dar și pentru aniversări sau alte momente când vrei să oferi un cadou, ți-am pregătit o scurtă listă cu modalități de a-ți transforma fotografiile în cadouri:

#1 Caută rame interesante sau haioase și umple-le cu fotografii

Cu siguranță ai văzut tipul acela de ramă care include 5-6 rame mai mici, prinse între ele sau ramele tip ceas, „Home” etc. Sau pur și simplu ramele simple, dar dintr-un lemn cu model sau culoare aparte etc.

Ei bine, poți opta pentru o astfel de prezentare a imaginilor. Fie că urci în ramă imagini pe care le-ai făcut familiei sau prietenilor tăi, fie că optezi pentru fotografii în ton cu casa lor (imagini cu munți pentru căbănuța de vacanță de la țară, imagini cu marea pentru că întreaga casă e decorată cu simboluri marine ș.a.m.d), ramele haioase vor da întotdeauna un plus rezultatului final.

#2 Printează 10×15 și pune totul într-o cutie de lemn sau de carton, realizată manual

Sunt tot mai mulți micii antreprenori care oferă astfel de cutii pentru fotografii. Unele vin și însoțite de tot felul de alte artefacte de efect (sticluțe cu lavandă, boabe de cafea etc.) Dacă vrei să profiți de iarnă, poți adăuga tu însuți în cutie mici conuri de brad, decorațiuni pentru pom sau altceva care s-ar potrivi în această perioadă. Iar fotografiile pot fi un rezumat al anului care tocmai a trecut – vacanțe, momente împreună, selfie-uri de la concerte etc., cele mai faine fotografii pe care le-ai făcut tu de-a lungului anului și știi că prietenii respectivi ți le tot admirau și lista poate continua.

#3 Un triptic printat pe canvas sau înrămat

Un triptic se referă la un ansamblu (tablou) compus din trei panouri pictate, gravate sau sculptate (prinse în balamale în așa fel încât părțile laterale să se închidă peste cea din mijloc), care conținea scene sacre și chipuri de sfinți, de zei etc. sau nume de ctitori, de domni. Tot tripticul mai reprezintă și o serie de trei opere de artă plastică unite prin conținut comun, care se completează reciproc, definiție aplicabilă și în fotografie. Tripticul, ca și dipticul, este o metodă modernă prin care trei imagini sunt alăturate pentru a constitui o imagine având aceeași temă la bază sau compunându-se într-o imagine care să transmită un mesaj mai puternic.

Astfel, poți alege 3 imagini care au legătură, să le printezi pe canvas sau să le înrămezi, apoi să le faci cadou prietenilor pentru a-și decora holul, sufrageria, biroul sau propria cameră.

#4 Magneți de frigider (dar nu numai)

Pot părea deja un clișeu, dar nu e musai să printezi niște magneti și să-i arunci pur și simplu pe frigider. Fii creativ! Gândește-te cum s-ar potrivi cromatic și aranjează fotografiile într-un mod anume. Sau, mergi și mai departe! Știi acele bucăți de tablă pe care prinzi cu mici magneti tot felul de facturi, bilețele cu liste și alte lucruri pe care să nu le uiți? Cum ar fi să folosești tabla pe post de „ramă”, plasând pe ea într-o ordine anume magneți cu fotografii?
S-ar putea să arate chiar cool!

#5 Adună fotografiile într-un album și creează povești!

Le poți face o surpriză prietenilor și poți aduna într-un toate amintirile voastre prețioase. La fel și în familie. Poți realiza propriile povești și poți strecura printre fotografii și diverse amintiri, bilete de prin locurile vizitate sau chiar, de ce nu, vederi.

Ai și alte idei sau ai dat deja fotografii cadou într-o altă formă de prezentare? Împărtășește și cu noi ideile! Lasă-ne un comentariu și spune-ne povestea acelor fotografii oferite cadou.

BONUS! Ca să surprinzi momente cât mai frumoase în această iarnă ți-am pregătit un ghid cu adevărat special!

De ce sa descarci acest ghid?

Sărbătorile nu ne lasă niciodată fără amintiri. Fiind cam singura perioadă din an în care putem întradevăr să profităm de compania celor dragi, de ce să nu rămânem și cu fotografii pe măsura momentelor petrecute? Vei găsi în acest ebook o mulțime de informații despre cum să creezi amintiri magice în fotografii care surprind spiritul acestei perioade.

 

În acest ghid foto urmează să afli:

 Sfaturi generale pentru fotografii de Crăciun și amintiri de neuitat

 Sfaturi utile pentru fotografierea pomului de Crăciun

 7 sfaturi pentru fotografierea mesei de Crăciun

 Tips & tricks pentru fotografierea ploii

 Cum alegi un cadou pentru cineva pasionat de foto-video

 BONUS! Fotografii reusite cu artificii!

Tu ce alte idei ai pentru a-ți oferi fotografiile drept cadouri? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.