Canon EOS 800D – află mai multe despre el

Canon EOS 800D este ultimul aparat dintr-o linie de aparate DSLR entry level care au un descendent comun apărut în anul 2003, respectiv bătrânul EOS 300D.

Până acum, Canon 750D era unul dintre cele mai apreciate DSLR-uri entry level de pe piață, fiind perfect pentru utilizatorul aflat la început de drum. Dar această cameră are deja doi ani și, pentru a ține pasul cu ce apare nou, atât în zona DSLR a concurenței, cât și în registrul mirorrless, Canon a trebuit să se conformeze și să vină cu altceva.

Așadar, Canon 800D care are o serie considerabilă de îmbunătățiri, iar unele dintre ele nu se văd neaparat dacă citim doar specificațiile, care sună cam așa:

  • Senzor 24.2MP APS-C CMOS 
  • Sensibilitate ISO 100-51200 
  • Procesor de imagine DIGIC 7
  • Wi-Fi și NFC
  • Înregistare Full HD 1080p
  • Fotografiere în rafală cu 6fps

La prima vedere, Canon Eos 800D are un senzor APS-C CMOS de 24.2 MP, ecran rabatabil de 3 inch cu 1040000 puncte și dispune de filmare video full HD. Până acum nimic deosebit comparativ cu predecesorul său care avea același senzor. Totuși, senzorul de la 800D a fost îmbunătățit și folosește aceeași tehnologie ca fratele mai mare, Canon 80D , ceea ce îl face sa aibă un zgomot de imagine mult mai redus. Acest senzor este susținut de noul procesor de imagine Digic 7, despre care producătorul susține că se poate descurca cu de 14 ori mai multă informație comparativ cu procesorul Digic 6, cel care se află pe modelul 750D. Acest lucru contribuie semnificativ la reducerea zgomotului de imagine și mărirea vitezei de autofocalizare, atât în modul foto, dar mai ales în modul video.

Canon 800D oferă o plajă ISO 100-25600, cu un extrastop față de predecesorul său și poate urca, dacă este neapărat nevoie la ISO 51200, lucru personalizabil din meniu.

Camera are o rafală de 6fps și un user-guide care ușurează enorm folosirea acestuia de către fotografii începători.

Ecranul LCD are o rezoluție bună, dar poate că ar fi fost benefică o extra dimensionare a acestuia având în vedere că este un ecran touch foarte responsive, care ar necesita mai mult spațiu de joacă. Chiar și așa, interfața ecranului lui 800D este foarte intuitivă, iar dacă nu era o obișnuință pentru utilizator să folosească funcția touch, cu siguranță se va adapta foarte repede și îi va face plăcere să o folosească, având acum mai multă libertate de a controla aparatul foto. 

Rezoluția video rămâne Full HD, dar de data aceasta avem un număr de 60fps pentru o imagine mai armonioasă, mai fluidă.

Un upgrade binevenit este stabilizarea pe 5 axe, disponibilă doar în modul video, nu și în cel de fotografiere. Acest sistem de stabilizare va lucra împreună cu sistemul IS de stabilizare de pe obiective îmbunătățind mult calitatea filmării din acest punct de vedere.

Sistemul de autofocus are 45 de puncte și toate sunt în cruce, sporind acuratețea acestuia. Pe modul video avem deja mult lăudatul sistem de focalizare al celor de la Canon, Dual Pixel care îl face pe 800D să fie unul dintre cele mai rapide DSLR-uri entry level în modul video chiar și în condiții de iluminare scazută.

Un alt avantaj este existența unui jack pentru atașarea unui microfon extern. Deocamdată nu există port pentru căști din păcate. Ar fi ajutat la o monitorizare mai bună a materialului video la fața locului.

La fel ca și în cazul lui 750D, avem conectivitate Wi-Fi și NFC, dar 800D vine în plus cu capacitatea de a transfera fotografiile și filmulețele prin intermediul tehnologiei Bluetooth către telefonul mobil, iar avantajul este că în acest caz avem un consum mult mai redus de baterie, salvând atât energia smartphone-ului cât și a aparatului. În condiții normale bateria poate contoriza cu ușurință peste 600 de cadre.

Aplicația Camera Connect a fost actualizată, iar acum interfața este mult mai prietenoasă pentru începători și îi ghidează pentru a ști cum să controleze camera cât mai bine. Totodată, aceasta poate fi folosită ca și telecomandă fără să mai fii nevoit să cumpari un accesoriu în plus.

Corpul este alcătuit dintr-un aliaj de aluminiu și policarbonat, dar vine cu un design ușor schimbat care îl face să cântărească doar 532g cu tot cu baterie și card. Gripul este considerabil mai bun și dă un sentiment de siguranță.

Singurul lucru care ar trebui într-adevăr îmbunătățit la aparatele foto DSLR este o rezoluție mai bună pe partea de video, și aici mă refer la filmarea 4K, lucru care a devenit aproape un standard în cazul aparatelor mirorless.

În concluzie, Canon 800D poate fi considerat unul dintre cele mai bune aparate entry-level de pe piață, comparativ atât cu DSLR-urile cât și cu aparatele foto mirorrless.

Tu ce aparat foto entry-level preferat ai? Lasă-ne un comentariu!

Un articol de Corneliu Mărculescu.
[products ids=125033662]

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Nu exista niciun mirrorless in aceasi categorie de pret cu acelasi senzor care sa fimeze 4k.

  • Cine este domnul Corneliu Mărculescu? Ca la acest review a dat-o in bara grav.
    Cum spunea si Ionut N… nimic folositor in review. De poze, nu mai zic.
    Pentru ce sunt aceste reviewuri scrise, nu sa vanda camere si sa lasa impresii "umane" despre camera folosita? Pacat…

  • Inca un "review" despre mufe, meniuri si celelalte care nu prea conteaza. Nimic despre calitatea imaginii. Pozele atasate – puteau fi facute si cu un telefon mai bun – nu pot fi marite. Nimic despre dynamic range, low-light performance, samd. ISO 51200 nu foloseste nimeni si nici nu spune mare lucru despre performantele senzorului. Mai bine ne aratati cum se comporta la ISO 1600, evident pe o poza care poate fi marita. Noroc ca mai exista si site-uri care pot face review-uri profesioniste, mai rar ce-i drept, in nici un caz cele din care probabil va inspirati. Sau ii "targetati" pe cei care isi cumpara un aparat de peste 1000 EUR e si il tin aruncat pe AUTO – nu ca eu as fi vreun mare profesionist – nici pe departe, as vrea sa invat si rolul dvs. e sa ne luminati, pe cei care dorim sa invatam, nu sa ne tineti la nivelul de "consumeri" care ne bucuram de "features" de cele mai multe ori nerelevante.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.