Amintiri dulci cu Sony RX100 V

Am observat cum în ultimii ani apicultura românească este din ce în ce mai încercată. Există numeroase petiții online pentru susținerea apicultorilor, iar la nivel mondial se discută tot mai mult despre Sindromul Dispariției Coloniilor de Albine. Este vorba de un fenomen neexplicat concret, care afectează foarte mult familiile de albine de pretutindeni.

Însă produsul final, mierea, este probabil unul dintre cele mai mai bune delicii oferite de natură. Dulce, sănătoasă și cu utilizări multiple atât în gastronomie, cât și în medicina naturistă, având un conținut mare de zaharuri, substanțe minerale, vitamine, enzime și acizi organici.

În acest context, am decis să susținem apicultura românească printr-un stup al nostru, stupul F64, situat într-o fermă apicolă din județul Ialomița. Iar mierea obținută aici va ajunge la dragii nostri colaboratori tocmai pentru a evidenția acest produs minunat.

Organizarea din stupul F64 este foarte asemănătoare cu cea dintr-o firmă care dorește să performeze la nivel înalt. Albinele își împart sarcinile cu exactitate în funcție de situație, își oferă sharing prin feromoni și participă la teambuilding-uri zilnic. Nivelul de comunicare este al doilea după cel uman sau cel puțin așa spun unii specialiști.

Orice membru al coloniei, la două zile după ce iese din stadiul de larvă, intră în activitatea stupului, un fel de entry-level stage. Primul job pe care îl primesc este acela de a avea grijă de larvele în formare, iar mai apoi participă la clădirea interioară a stupului folosind propolis pentru zidirea spațiilor. În funcție de devotamentul de care dau dovadă pot fi promovate la statutul de culegătoare sau paznici ai intrării.

În zilele călduroase își folosesc aripile pentru a aerisi intrarea stupului. În videoclipul de mai jos, realizat cu Sony RX 100 V, puteți vedea atât culegătoarele, cât și paznicii sau albinele care aerisesc stupul.

Și pentru că suntem îndrăgostiți de frumusețea naturii, am dus stupul nostru într-un lan de floarea soarelui. Astfel mierea pe care am obținut-o este una dintre cele mai dulci, care oferă un raport ridicat de energie și lecitină în stare pură. Dintr-un singur stup, am reușit să obținem anul acesta aproximativ 25 de kilograme.

Pentru a documenta acest proiect, am folosit Sony RX100 V, o bijuterie tehnologică de mici dimensiuni cu care am reușit să obținem imagini imposibil de văzut cu ochiul liber la 1000 cadre pe secundă. Am reușit să-l folosim chiar și cu mănușile de apicultor! Are cel mai bun sistem de auto focus din întreaga serie, diafragma maximă a obiectivului este curpinsă între f/1.8-2.8, iar distanța focală este de 24-70mm.

Acest aparat de la Sony are o calitate excelentă a imaginii care a reușit să mă surprindă.

[products ids=125030603]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.