(c) Andrei Stancu și Mihaela Sărbușcă

Fotografii cu fum – învață să fii creativ!

Știm cu toții că nu e prea bine să te joci cu focul. Dar cu fumul? Ei bine, cu fumul e altă poveste! Mai ales dacă vorbim de povești în fotografii…

Când fotografiezi fumul, posibilitățile sunt nesfârșite! Poți opta pentru diferite culori, straturi sau chiar să adaugi diverse alte obiecte în fotografie. Ești limitat doar de imaginația ta!

Faptul că subiectul nu este total sub controlul tău este ceea ce face fotografia cu fum să fie provocatoare, și, în același timp, să-ți „forțeze” creativitatea.

“Adevărata călătorie a descoperirii nu constă în a căuta noi orizonturi, ci în a avea alți ochi”,

spunea Marcel Proust, iar la cursurile RGB participanții exersează adesea cum să privească în feluri noi, uitând de mecanismele repetitive, care ne aduc de obicei față în față cu aceleași soluții și rezultate.

Astăzi, pe blogul F64, te invităm și pe tine să vezi prin ochii lor, ai cursanților RGB Photography, ce înseamnă să creezi și să te joci în același timp, bucurându-te ca un copil.

Să vedem, tu ce descoperi în aceste fotografii cu fum? Să fie păsări măiastre? Balerine? La ce te duc cu gândul formele apărute? Ce povești țes ele?  Lasă-ne un comentariu la final.

Florina Ungureanu

fotografii cu fum
(c) Florina Ungureanu

Imagine realizată cu Nikon D7200 și obiectivul Sigma 17-50mm f/2.8 DC EX HSM OS.

Andrei Stancu

Fotografiile au fost realizate cu Nikon D7200 și obiectivul Sigma 17-50mm f/2.8 DC EX HSM OS.

Oana Grigore

Imagini surprinse cu Nikon D5100 și Nikon AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR.

Andreea Condeescu

Fotografii realizate cu Canon 750D și un obiectiv Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM – Nikon AF-S – Contemporary.

Tatiana Butuc

fotografierea fumului
(c) Tatiana Butuc

Fotografiile au fost făcute cu: Nikon D5300, obiectivele Nikkor 50mm f/1.4 G și Nikkor 18-140mm f/3.5- 5.6 ED VR, plus blițul extern Nikon Speedlight SB 700.

Georgiana Mădălina Scarlat

Imagini suprinse cu Nikon D3400 și obiectivul de kit.

Irina Rătescu

Imaginile au fost surprinse cu Nikon D7000, Nikkor 50mm f/1.8 și bliț extern Nikon Speedlight SB 700.

Noèmi Mezei

Fotografii realizate cu Nikon D5000 și obiectivul Nikkor 18-105 mm f/3.5-5.6G ED VR.

Vrei să înveți și tu să faci astfel de fotografii cu fum?

Mai jos, găsești un tutorial video la care F64 a lucrat cu ceva vreme în urmă alături de Dragoș Asaftei.

Parcurgând cele 11 minute ale clipului vei vedea care este recuzita de care ai nevoie (hârtii negre, bețișoare parfumate, un eventual suport și chibrituri sau o brichetă, nimic complicat), echipamentul tehnic necesar (a fost utilizat un kit entry-level – fotografiile pot fi realizate cu absolut orice DSLR sau Mirrorless), iar apoi pașii prin care Dragoș a trecut pentru a realiza imaginile, clipul având la final și o parte de postprocesare. Vizionare plăcută!

Vrei să afli mai multe despre RGB Photography?

scoala de fotografie
(c) Răzvan Buluș

Școala, fondată de Răzvan Buluș, și-a deschis porțile în luna februarie 2008, cu primul curs de fotografie autorizat. Încă de la început și-au dorit un spațiu dedicat studiilor de imagine, explorării marilor genuri fotografice, experimentării de tehnici creative și abordării mai mult sau mai puțin obișnuite ale fenomenului foto, alături de cursanți. Entuziasmul și evoluția fiecărui participant i-a motivat să aducă mereu ceva nou: o temă surpriză, un proiect de grup, un concurs spontan, o ședință foto într-un loc deosebit.

În timp au observat că dimensiunea fenomenului fotografic îl face imposibil de cuprins într-un singur curs și ulterior în afara cursului de Fotografie au lansat și alte cursuri sau ateliere, fie pentru avansați, fie pe tematici dedicate, cum ar fi creativitatea, fotografia alb-negru, Photoshop-ul, fotografia analog etc. Astăzi se gândesc cu drag la absolvenții celor peste 100 de grupe care au parcurs workshopurile și cursurile RGB, și care explorează mai departe acest univers minunat, privit acum cu alți ochi. Aventura continuă.

Grupul Back to White and Black

Tot echipa RGB Photography a înființat și grupul de Facebook „Back to White and Black”, ca o platformă de interacțiune între pasionații de fotografie alb-negru. Chiar dacă i-ai întâlnit sau nu la cursurile RGB Photography, dacă ești atras de fotografia alb-negru și respecți regulile grupului, ești binevenit alături de ei.

În acest grup orice membru poate alege oricare dintre rolurile: simplu spectator, participant la unele dintre proiecte sau participant la fiecare proiect. În plus, fiecare își poate schimba rolul ori de câte ori va dori.

Temele propuse pot avea reguli, locații, timpi și termene proprii. Pot avea strict finalitate fotografică sau pot implica sunet, video ori multimedia. Fotografia alb-negru are un loc special în sufletul fiecarui iubitor de imagine, pe care grupul îl încurajează să dea frâu liber oricărei inițiative creative.

Așa că dacă ești fan alb-negru, nu mai sta pe gânduri!

Găsești grupul AICI.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.