(c) George Stroie

Cu Nikon D500 în Delta Comana

Prin bunăvoința F64 am primit pentru un weekend un aparat foto Nikon D500. Am vrut să testez acest aparat pentru că eram interesat în special de viteza de focalizare și calitatea noului senzor APS-C.

Așa că, după ce am plecat cu noua jucărie din magazin, cu mare bucurie m-am suit în caiac și am pornit spre meleagurile superbe ale Deltei Comana.

În completarea lui Nikon D500 am folosit un obiectiv fix de 300mm cu f/4 și am fost într-adevăr surprins de viteza de focalizare. Am fotografiat în mare parte Chire de baltă (Sterna hirundo) care sunt mici, foarte active și imprevizibile în zbor. Clar aveam nevoie ca aparatul să țină pasul.

Am testat toate tipurile de focalizare disponibile și mi-am dat seama că ideal este grupul de 9 puncte dinamice.

Dynamic range-ul senzorului este mult mai bun dacă-l comparăm cu celelalte aparate din gamă, precum Nikon D7200 sau D5500. În plus, deși Nikon D500 vine doar cu 21mpx spre deosebire de 24.2, acest lucru nu se simte.

Ce m-a uimit cel mai tare a fost viteza de focalizare, care este de aproape două ori mai mare și mai precisă decât aparatele menționate anterior. În anumite situații se descurcă chiar mai bine decât Nikon D4 sau cel puțin atunci când vorbim de fotografierea în lumină scăzută.

Bateria face față cu brio sesiunilor foto intense, deși este foarte mică.

Specificații cheie Nikon D500

  • Senzor CMOS 20.9MP Format DX 
  • Procesor de imagine EXPEED 5 
  • Ecran tactil de 3.2″ cu 2,539k puncte
  • Filmare la calitate 4K UHD cu 30 fps
  • Sistem de autofocus cu 153 puncte 
  • Sensibilitate ISO 51200, expandabilă până la ISO 1640000
  • Fotografiere în rafală cu 10 fps până la 200 cadre
  • Conectivitate Wi-Fi, Bluetooth și NFC
  • Time Lapse, până la 9999 cadre
d500
(c) George Stroie

În concluzie, pot spune că ceea ce m-a interesat să testez la D500, a fost o adevărată reușită. Aparatul este destul de compact pentru un DSLR și foarte solid. Cu siguranță este proiectat pentru a satisface exigențele tuturor fotografilor, indiferent că sunt începători sau profesioniști, indiferent dacă fac fotografie de studio, de eveniment sau fotoreportaj.

Sistemul de autofocus dispune de 153 de puncte, dintre care 99 în cruce cu sensibilitatea de -4 EV, fiind extrem de rapid și precis chiar și în condiții de iluminare scazută sau atunci când fotografiezi subiecte în mișcare, precum în cazul de față.
Aparatul este ușor de utilizat, mulțumită comenzilor amplasate ergonomic și a ecranului LCD tactil rabatabil ce permite accesarea rapidă a diferitelor funcții.
Articol și fotografii de George Stroie.
[products ids=125024224,125017590]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • mulțumesc pentru informatii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.