Cu Nikon D500 în Delta Comana

Postat de: F64 F64

Prin bunăvoința F64 am primit pentru un weekend un aparat foto Nikon D500. Am vrut să testez acest aparat pentru că eram interesat în special de viteza de focalizare și calitatea noului senzor APS-C.

Așa că, după ce am plecat cu noua jucărie din magazin, cu mare bucurie m-am suit în caiac și am pornit spre meleagurile superbe ale Deltei Comana.

În completarea lui Nikon D500 am folosit un obiectiv fix de 300mm cu f/4 și am fost într-adevăr surprins de viteza de focalizare. Am fotografiat în mare parte Chire de baltă (Sterna hirundo) care sunt mici, foarte active și imprevizibile în zbor. Clar aveam nevoie ca aparatul să țină pasul.

Am testat toate tipurile de focalizare disponibile și mi-am dat seama că ideal este grupul de 9 puncte dinamice.

Dynamic range-ul senzorului este mult mai bun dacă-l comparăm cu celelalte aparate din gamă, precum Nikon D7200 sau D5500. În plus, deși Nikon D500 vine doar cu 21mpx spre deosebire de 24.2, acest lucru nu se simte.

Ce m-a uimit cel mai tare a fost viteza de focalizare, care este de aproape două ori mai mare și mai precisă decât aparatele menționate anterior. În anumite situații se descurcă chiar mai bine decât Nikon D4 sau cel puțin atunci când vorbim de fotografierea în lumină scăzută.

Bateria face față cu brio sesiunilor foto intense, deși este foarte mică.