Vernisajul „Milvus” a 9-a ediție a concursului internațional de fotografie de natură

Postat de: F64 F64

Ai drum prin Tîrgu-Mureș? Dacă nu, acest eveniment s-ar putea să te convingă să dai o tură până acolo!

Este vorba despre vernisajul celui de-al nouălea concurs internațional de fotografie de natură „Milvus”. Evenimentul este programat pentru ora 18.00, vineri, 17.11.2017, în Muzeul de Istorie din Cetatea Tîrgu-Mureș. Ai ce vedea! Peste 50 de fotografii inedite despre natură, dar ai și ocazia de a-l întâlni pe Dorin Bofan, câștigătorul trofeului MILVUS, dar și al prestigiosului premiu Wildlife Photographer of the Year, categoria „Plante și ciuperci”.

„Milvus”
(c) Dorin Bofan – fotografia câștigătoare

Organizat pentru prima dată în anul 2009, cel mai longeviv și mai prestigios concurs de fotografie de natură din România adună anual sute de imagini extraordinare, atât de la fotografii români, dar mai ales de la cei străini. Jurizarea acestui concurs este mereu o provocare pentru cei trei membrii ai juriului – Tamás András AFIAP – președintele juriului, Dan Dinu AFIAP și Kerekes István EFIAP/d2, pentru că de fiecare dată în finală rămân imagini valoroase, iar alegerea celei mai bune este greu de făcut.

Deseori suntem întrebați de ce noi, o asociație de protecția naturii organizăm un concurs de fotografie. Răspunsul este cât se poate de simplu: iubim natura, iar pentru noi cele mai frumoase fotografii sunt realizate în natură. Suntem convinși că puterea vizuală a unei fotografii realizate în natură, care îți taie răsuflarea, care te face să trăiești starea autorului, să simți peisajul în care a fost realizată, este o unealtă puternică în atragerea și apropierea oamenilor de valorile conservării naturii. Astfel, ei vor respecta și vor aprecia mai bine natura. Credem că menirea fotografiilor de natură este tocmai trezirea interesului și apropierea oamenilor de tot ce ne înconjoară.