LUMIX G9: un nou model de referință marca Panasonic

LUMIX G9: un nou model referință marca Panasonic care îmbină viteza și durabilitatea – combinația perfectă pentru fotografierea faunei sălbatice.

  • Cea mai bună calitate a imaginii din gama camerelor foto mirrorless LUMIX G
  • Imagini de 80 de megapixeli (echivalent) în format JPEG și RAW
  • Sistem de focalizare automată prin contrast de înaltă precizie 
  • Viteză atât pentru fotografii, cât și pentru înregistrarea video

Noua cameră Panasonic LUMIX G9, te pregătește să surprinzi imagini așa cum nu ai mai făcut-o niciodată! Oferind combinația ideală între calitatea înaltă a imaginii, portabilitatea perfectă și înregistrarea de mare viteză, G9 este cea mai bună alegere pentru fotografierea faunei sălbatice și a scenelor de acțiune.

Având la bază succesul apreciatului model GH5, G9 este noua cameră de referință pentru fotografi, oferind cea mai bună calitate a imaginii pentru gama de camere mirrorless LUMIX G. Componenta de bază a camerei G9 este un senzor de 20,3 megapixeli care, în combinație cu procesorul performant Venus Engine, oferă imagini excepționale cu un grad înalt de detaliere, zgomot de imagine redus, luminozitate și culori extraordinare.

Condițiile mai puțin favorabile, cum ar fi „contre-jour” care apar atunci când sunt fotografiate animalele pe fundalul unui cer luminos, sunt gestionate cu ușurință datorită stratului anti-reflexiv cu care este acoperit senzorul, pentru a reduce reflexiile și petele de lumină.

Un nou mod de înaltă rezoluție (High Resolution Mode) poate genera fotografii incredibile de 80 megapixeli (echivalent) atât în format JPEG, cât și RAW – ideale pentru fotografii de peisaje și prim-planuri macro. În esență, acest mod funcționează prin combinarea a 8 imagini surprinse concomitent în timpul comutării senzorului. Trepiedul este esențial pentru utilizarea acestui mod.

Fotografii mai clare ca niciodată sunt garantate cu sistemul modernizat de stabilizare al imaginii încorporat în camera G9. Acum poți surprinde cadre la timpi de expunere de până la 6 ori mai mari, obținând aceleași rezultate clare. Este un avantaj mare atunci când utilizezi camera G9 fără trepied, cu un obiectiv tele, pentru a surprinde subiecți aflați la distanță, precum animalele sălbatice.

g9

Obții imaginea perfectă prin focalizarea automată îmbunătățită și o frecvență ridicată a cadrelor.

Toate acele scene din natură atât de dificil de surprins sunt acum urmărite mai ușor ca niciodată datorită unei performanțe îmbunătățite a urmăririi a focalizării automate, în combinație cu timpul de declanșare 1 de doar 0,04 secunde – cel mai rapid din industrie. În plus, nu mai trebuie să îți faci griji că nu vei reuși să surprinzi exact ceea ce îți dorești, deoarece frecvența de rafală este cea mai bună de pe piață.

Fixează focalizarea la primul cadru (AF-S) și te vei putea bucura de o frecvență de rafală de 60 fps. Și, ca și cum nu ar fi fost suficient, ai la dispoziție atât tehnologia de fotografiere 4K, cât și tehnologia 6K, pentru a te ajuta să surprinzi momentele perfecte. Prin tehnologia unică a Panasonic poți înregistra imagini la viteze de până la 30 fps (6K) sau 60 fps (4K) și extrage o imagine statică suficient de mare încât să poată fi tipărită la dimensiuni generoase și calitate înaltă. Tehnologia 4K este folosită și de alte caracteristici ale camerei, precum Post Focus (post-focalizare) – cu care poți modifica zona de focalizare după înregistrare, și Focus Stacking (combinarea de imagini focalizate diferit într-o singură fotografie) pentru a modifica adâncimea câmpului după înregistrare, prin combinarea unor imagini multiple.

În ceea ce privește compunerea imaginilor uimitoare, vizorul camerei G9 este cel mai mare din clasa sa. Vizorul (Live Viewfinder – LVF) oferă un înalt raport de grosisment de 0,83x (echivalentul unei camere de 35mm) și, în plus, nu are întreruperi nici măcar atunci când înregistrezi la viteze foarte mari.

Astfel poți urmări în permanență subiectul. Cu o rezoluție înaltă de 3.680k puncte, vizorul oferă un câmp de vizualizare de 100%, astfel încât poți avea siguranța că ceea ce vezi este ceea ce vei obține în imagine. De asemenea, ai la dispoziție un mod nocturn, plus funcția AF Point Scope integrată în designul vizorului.

Pe partea din spate a camerei vei găsi un ecran LCD tactil, cu 1040k puncte,  pivotant și cu o diagonală de 3 inci. Perfect pentru încadrarea fotografiilor din oricare punct de stație.

Panasonic LUMIX G9  are un design gata pentru orice. Designul camerei G9 oferă atât funcționalitate, cât și durabilitate. Un afișaj secundar LCD aflat în partea de sus a camerei G9 – cel mai mare din această clasă – te ajută să vezi dintr-o singură privire setările curente selectate, iar butonul funcțional (Fn) permite modificarea rapidă a setărilor, având la îndemână și un joystick pentru a schimba rapid punctul de focalizare, fără să fie nevoie să îndepărtezi camera de la ochi.

De asemenea, ai la dispoziție selectoare intuitive și butoane personalizabile pentru a te asigura că G9 funcționează exact așa cum dorești. Pentru a te asigura că G9 este pregătit pentru orice fel de condiții în care dorești să-l folosești. Are un șasiu fabricat în totalitate din aliaj de magneziu turnat sub presiune. Este rezistent la stropire, praf și îngheț până la -10 grade. Deoarece este conceput pentru utilizare intensă pe teren, toate îmbinările, selectoarele și butoanele mirrorless-ului sunt etanșeizate, pentru a fi protejate împotriva condițiilor meteo nefavorabile.

Lăcașurile duble pentru cardurile de memorie SD sunt ambele compatibile cu formatul ultra-rapid UHS-II, o premieră pentru camerele LUMIX G. Poți utiliza locașurile așa cum ți se pare mai confortabil, ca spațiu suplimentar de depozitare, ca rezervă sau pentru diferite tipuri de suporturi media (de exemplu, unul pentru video, altul pentru fișiere JPEG/RAW).

Partajarea imaginilor nu a fost niciodată mai importantă, iar G9 te ajută și cu acest aspect, prin compatibilitatea Bluetooth și Wi-Fi. Poți utiliza funcția Bluetooth pentru a menține o conexiune permanent activă, cu consum redus de energie, pentru a transfera cu ușurință înregistrările tale către smartphone sau tabletă, gata pentru a fi distribuite.

Ai, de asemenea, la dispoziție o întreagă gamă de accesorii concepute pentru a spori ușurința în utilizare a G9. Un sistem de fixare al acumulatorului prelungește durata de utilizare a camerei, făcând în același timp mai confortabilă înregistrarea cu camera orientată vertical. Camera este prevăzută cu adaptor pentru ocular, un încărcător rapid pentru acumulator și o curea pentru umăr.

Panasonic are plăcerea de a anunța primul teleobiectiv cu diametru mare și distanță focală fixă marca LEICA – DG ELMARIT 200 mm f/2.8 Power OIS, companionul ideal pentru camera LUMIX G9.

g9
(c) Bence Mate

Ideal pentru fotografierea animalelor sălbatice în mediul natural, a evenimentelor sportive și a altor scene de acțiune, obiectivul LEICA DG ELMARIT 200mm f/2.8 Power OIS te aduce și mai aproape de subiect, oferind în același timp cea mai mare claritate pe care o poți obține, de la un colț la altul al imaginii. În același pachet cu obiectivul, este furnizat un teleconvertor 1.4x (DMW-TC14) pentru a mări distanța de focalizare la 560 mm (echivalent 35 mm) – visul oricărui iubitor al naturii. Disponibil opțional, obiectivul LEICA DG ELMARIT 200mm f/2.8 Power OIS poate fi utilizat și cu teleconvertorul 2.0x DMW-TC20 pentru o distanță focală echivalentă de 800 mm.

Surprinde fără trepied imagini clare ale animalelor sălbatice în mediul natural cu Power OIS. Diafragma de f/2.8, permite fotografierea subiecților în mișcare, în timp ce Power O.I.S (stabilizatorul optic de imagine) oferă o compensare efectivă a mișcărilor involuntare ale mâinii, ceea ce face posibilă înregistrarea imaginilor fără trepied, chiar și în condiții de luminozitate scăzută. Designul ușor și compact al obiectivului este, de asemenea, ideal pentru ajustarea poziției de înregistrare din mișcare.

Obiectivul este conceput la standardele înalte de control al calității aplicate de Leica și este alcătuit din 15 elemente în 13 grupuri, inclusiv două obiective UED (dispersie ultra-extra-joasă). Aceasta permite o rezoluție înaltă, un contrast ridicat al imaginii, cu un nivel minim al distorsiunii și aberațiilor cromatice, perfect pentru toate tipurile de subiecți, inclusiv animalele sălbatice având pe fundal un soare strălucitor.

La fel ca G9, obiectivul LEICA DG ELMARIT 200mm f/2.8 Power OIS este protejat împotriva stropirii, prafului și înghețului, până la -10 grade. Un motor liniar triplu și acționarea senzorului la o frecvență maximă de cadre de 240 fps asigură o focalizare automată incredibil de precisă și performantă pentru a înregistra materiale video 4K.

[products ids=125038643]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.