(c) Cosmin Gârleșteanu

La pas pe străzi cu On SPOT, un eveniment cu și despre fotografia de stradă

Fotografia de stradă a câștigat în ultima vreme din ce în ce mai mult teren și atrage probabil și prin faptul că acolo, pe stradă, tot timpul se întâmplă ceva..o scenă, un gest, o emoție, atmosfera orașului etc.

Dacă ești pasionat de acest gen fotografic, probabil că ai auzit de grupul On Spot, o micro-comunitate de fotografie de stradă din România, cu membri și din afara hotarelor (ajunsă în acest an la peste 3000 de membri). Grupul organizează periodic ieșiri la fotografiat, expoziții sau diverse alte activități în cadrul festivalurilor de fotografie de la noi.

Miercuri, 15 noiembrie, începând cu ora 19:00, Grupul On Spot vine la F64 pentru a povesti despre fotografia de stradă, despre modul în care funcționează grupul și activitățile pe care le organizează, dar și despre o serie de proiecte de viitor.

Înscrie-te aici!

Dincolo de povești, la vernisaj va avea loc și o proiecție cu fotografii realizate de membrii grupului, dar și o vizionare a clipurilor video de la photo walk-urile și turele urbane organizate.

Sunteți așteptați cu drag!

Din agenda evenimentului:

  • despre grup: întâlniri foto, postări pe grup, teme zilnice, serii fotografice, galerie, expoziții
  • masă rotundă/discuții libere despre fotografia de stradă – de ce ne place? ce este și ce nu este fotografia de stradă?
  • proiecție portofolii fotografi români și străini, membri OnSpot
  • resurse de citit/urmărit etc.
  • proiecte de viitor

Despre On SPOT

Grupul OnSpot a luat naștere dintr-o idee simplă, aceea de avea o echipă care să pornească la fotografiat pe stradă și care să se dezvolte împreună, învățând unii de la alții, petrecând totodată timp de calitate împreună.

Grupul a fost creat de Mirela Momanu și Fred Fogherty, în urma atelierului de portret de stradă susținut în cadrul Bucharest Photo Week, primul festival internațional de fotografie din București, atelier care s-a bucurat de un număr de peste 30 de participanți și 100 de fotografii rezultate în urma sesiunii practice.

În prezent grupul este foarte activ pe social media (Facebook în special) și organizează periodic sesiuni de fotografie de stradă în București dar și în alte orașe din țară sau din străinătate (Istanbul, Roma, Zurich, Bologna etc.). Totodată, planurile de viitor implică organizarea unor ateliere scurte de procesare foto în diverse programe, expoziții în afara țării dar și implicarea în cadrul unor proiecte culturale de anvergură mai mare.

Sunteți bineveniți alături de ei și îi găsiți aici.

Galeria On SPOT.

Alți fotografi au mai citit și:

6 Comments

  • La ce oră este întâlnirea?

  • In articol scrie asa: "masă rotundă/dezbatere liberă despre fotografia de stradă – de ce ne place? ce este și ce nu este fotografia de stradă?"
    Am crezut ca va fi o dezbatere/discutie, conform comunicatului. Multumesc de clarificare Alexandra.

    • Am mentionat ca nu va fi o dezbatere in sensul in care, evenimentul va fi deschis discutiilor, insa nu vom avea o dezbatere propriu zisa cu cineva care propune anumite concepte si altcienva care vine cu argumente/contraargumente. Am si modificat in articol pentru a inlatura confuzia. Multumim si noi!

  • Cine de la OnSpot va fi prezent?
    In ce va consta discutia despre fotografie? similar cu ce s-a organizat acum ceva vreme despre discutia de strada? Ceva detalii concrete puteti oferi din acest pct vedere? Multumesc.

    • Buna, tema discutiei este prezenta in articol. Nu va fi o prezentare cu dezbatere. Vor fi prezenti toti administratorii grupului, dar si o parte din membri din Bucuresti. Vor fi proiectate portofolii ale fotografilor mai activi, se vor discuta conditiile de aprobare/selectare a fotografiilor pentru Friday Featured Photographer, etc. Daca esti curios sa afli mai multe, te asteptam cu drag la eveniment!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.