Cu Sony pe ritmuri de dans – making of și impresii

La final de octombrie, Sony și F64 au pregătit la Studio Filmărie un eveniment destinat celor care îndrăgesc fotografia de studio și dansul, intitluat „Testează echipamente Sony pe ritmuri de dans!”.

Speaker-ul, Ștefan Petrescu (Satori Studio), le-a povestit participanților despre experiența sa de la testele cu vârful de gamă mirrorless full frame de la Sony, deja celebrul A9.

sony

Special gândit pentru fotografia de acţiune, Sony A9 este capabil să fotografieze cu o viteză de 20 fps la rezoluţie maximă fără blackout, în EFV de 3,6 milioane de pixeli. Buffer-ul aparatului poate stoca 241 cadre RAW sau 362 de cadre în format JPEG.

Senzorul CMOS de tip EXMOR RS are o rezoluţie de 24.2 megapixeli şi un procesor de imagine Bionz X de generaţie nouă, fiind capabil să facă faţă fluxului mare de date şi să le proceseze la timp pentru a fi stocate. Designul este similar cu seria actuală A7, dar în interiorul carcasei avem prezente două sloturi SD, unul singur fiind de tip UHS-II. Sistemul de focus are 693 de puncte care ocupă 93% din imaginea disponibilă pe vizor. Stabilizarea de imagine integrată în corp este capabilă să compenseze mişcarea aparatului pe 5 axe.

Nu vă lăsați însă păcăliți, deși vedeta a fost Sony A9, o gamă largă de modele mirrorless full-frame de la Sony au fost disponibile pentru test și la fața locului, cum ar fi: Sony A7R mark II, Sony A7 S sau Sony A7 S mark II.

Curioși de cum s-au desfășurat lucrurile în cadrul evenimentului? Atunci haide să vedem imaginile și câteva testimoniale de la fața locului, însoțite și de un clip video de making of:

Doresc să încep această recenzie prin a vă felicita; în ultima vreme am observat că F64 a început să iasă din zona de confort și să facă evenimente distractive în alte locații decât cele proprii. Evenimentul Sony a fost o gură de aer proaspat, cu o locație interesantă. Speakerul, Ștefan, a vorbit frumos despre experiența lui cu A9 și a avut o abordare fresh, cu care ne-a arătat că fotografia de acțiune nu se rezumă doar la păsări și fotbal. Sincer, vă încurajez să experimentați în continuare cu evenimente de genul. Poate că nu m-a convins să cumpar un A9 (aici e și un conflict între prețul lui și bugetul meu), dar m-a pus pe gânduri să trec la un aparat mirrorless. (Mihai Barbu)

Excelent. Speaker bun, am înțeles cam totul deși sunt oarecum începător. Locul, atmosfera, disponibilitatea de a ajuta și de a da informații…toate la superlativ. Felicitări și mulțumesc! (Raita Ionuț)
Locație destul de mișto, aparatele Sony minunate, speaker foarte deschis, cu cunoștințe avansate în domeniu. Un eveniment reușit. (Popa Daniel)

Mi-a plăcut foarte mult pentru că am avut posibilitatea să testez aparatul Sony A9 și obiectivele. Ștefan Petrescu a povestit și detaliat frumos acest aparat și ne-a arătat fotografii realizate cu el. Mi-a plăcut și locația, iar membrii echipei F64 mi-au oferit răspunsuri bune. (Dancaescu Livia)
Aparatele testate au fost foarte interesante, speaker-ul a prezentat foarte bine evenimentul, organizarea mi s-a părut bună, locația a fost foarte frumoasă. (Ciprian Orian)

Save

Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.