A fost primul care a achitat avans la Sony A7R III. Aflăm direct de la el de ce :)

Sony A7R III este cel mai nou mirrorless pe care aproape toată lumea îl vrea. Moștenește din ADN-ul lui A9 și deja i-a făcut pe mulți să aștepte cu emoții momentul în care îl vor putea testa, admira și cumpăra. 
Ciprian Țânțăreanu a fost primul partener F64 care a făcut o comandă fermă, achitând avansul pentru el. Ne-am bucurat mult pentru el și i-am propus să ne povestească aici, pe blog, de ce a făcut această alegere și ce l-a determinat să facă trecerea la noul Sony.
Bună, Ciprian! Noi te urmărim și admirăm de mult timp, însă tare am vrea să te cunoască mai mult și comunitatea noastră. Ne spui mai multe despre tine, te rog?
Sunt Ciprian Țânțăreanu, fotograf specializat pe imagini drinks and food. Fac fotografie de acest gen de vreo 20 de ani, iar de mai bine de zece ani lucrez cel mai mult pentru proiecte care au legătură cu publicitatea, vizualuri cu aceeași temă drinks/ food.
Așa cum probabil știi deja, ești primul care a achitat avans pentru cel mai nou mirrorless de la Sony, A7R III. Ce te-a determinat să faci alegerea asta?
Am folosit în ultimii doi ani (aproape exclusiv) două A7R II, cu rezultate foarte bune atât pentru mine, cât și pentru clienții mei. Cum acest nou model A7R III promite să fie un pas mai departe, e normal să-mi doresc să am (măcar) unul în studio.

Ești fan Sony de mult timp? Ce echipamente de la ei ai mai testat și de ce îi recomanzi?
Povestea e un pic mai complicată. Nu sunt fanul niciunei mărci din domeniul foto, în mod special, dar sigur că îmi aleg echipamentele în funcție de ce știu că mă ajută să îmi rezolv proiectele în mod eficient și cu rezultate tehnice fără echivoc.
Pentru că fac fotografie de produs, am ales să folosesc o soluție view-camera de la Arca Swiss, care practic este sașiul pe care se așază mirrorless-urile de la Sony. Obiectivele folosite sunt în general cele de large format camera (Schneider, Rodenstock), dar sunt cazuri în care folosesc și camerele Sony direct, cu obiectivele obișnuite E-mount. Sunt foarte mulțumit, de exemplu, de 90mm f/2.8 macro de la Sony. Mai am, printre altele, și un Batis 18mm f/2.8 de la Zeiss și chiar un Heliar de 10mm f/5.6 de la Voigtlander, care sunt excelente pentru fotografii de arhitectură. Trebuie să recunosc că pe acestea le folosesc foarte rar în comparație cu obiectivele large format.
Am cumpărat chiar și un Sony A6000, pe care îl recomand călduros oricui vrea să aibă un aparat bun și foarte portabil în vacanțe. Doar că, sincer, eu îl folosesc din păcate prea puțin din comoditate și din cauza telefonului omniprezent. Ba, de fapt nici telefonul nu e prea folosit în vacanțe în cazul meu.
Cât de curând trebuie să ajungă la tine noul aparat. Ce planuri ai cu el? Ai programat deja ședințe foto?
Pentru partea cu cât de curând, nu știu. Cred că depinde doar de voi, F64. Ultima oară când am cumpărat primul A7R II știu că am fost surprins că unii fotografi erau mirați că în State încă nu apăruse, deși eu îl foloseam de ceva timp.
Sper ca și de această dată să reușim să furăm startul, împreună cu voi, și să îl am în studio cât mai repede. Parcă am înțeles că va fi disponibil din 15 noiembrie. Ar fi minunat, câtă vreme B&H (dau exemplu de magazin de talie mondială) îl așteaptă abia pe 30 noiembrie.
Planuri? Nimic special, business as usual. Iar ședințele foto programate deja, nu vor fi cu siguranță “afectate” de sosirea noului aparat. Ca fapt divers, cred că mai mult de 90% din clienții mei habar nu au cum se numesc echipamentele pe care le văd în studio. Îi ajut eu, deși nu cred că îi interesează: Sony, Arca Swiss, Zeiss, Schneider- Kreuznach, Rodenstock, Profoto, Sinar, Foba, Manfrotto, Avenger. Pe clienți îi interesează de fapt rezultatele și modul de lucru, nu cred că aleg un fotograf sau altul pentru că ar folosi Camera X sau camera Y. Aviz cititorilor! Citiți asta cu ce sens doriți.

Unde putem să îți urmărim activitatea și să îți admirăm proiectele foto?
Am un portofoliu online, o pagină de Facebook și un cont de Instagram.  Aici sunt exemple “din activitate”. De admirat “proiectele” nu e neapărat nevoie, scopul lor e de fapt să vă detemine să cumparați produsele respective, hehe. Sper să o faceți 😛
[products ids=125038490]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Ne plac foarte mult lucrarile d-lui Tantareanu si a echipei sale! Felicitari si mult succes in continuare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.