Concurs anual: Fotografi – cameramani 2017

 

Fotografi – cameramani a lansat pe data de 25 octombrie concursul anual de fotografie și videografie de nuntă 2017.

Acesta este cel mai mare concurs ce se adresează fotografilor și videografilor de nuntă desfășurat în România și se află la cea de a 5-a ediție.

În cadrul concursului se poate înscrie orice fotograf sau videograf profesionist de nuntă, care își desfășoară activitatea pe teritoriul României.

Participanții se vor înscrie în concurs cu cele mai bune materiale ale acestora, realizate în sezonul 2016-2017.

Înscrierile în concurs sunt complet gratuite și se vor face foarte rapid, fiind disponibilă o platformă dedicată și complet nouă pentru propunerea materialelor. Pentru a putea accesa platforma participanții trebuie să aibă un cont în cadrul catalogului online.

Perioada de desfășurare a concursului Fotografi – cameramani:

Înscrieri: 25 Octombrie – 12 Noiembrie

Nominalizare: 13 Noiembrie – 26 Noiembrie

Jurizare: 27 Noiembrie – 17 Decembrie

Afișare rezultate: 20 Decembrie

Acesta se va desfășura în două etape:

  1. Etapa de nominalizare, în care cele mai bune materiale vor fi selectate de către o comisie de nominalizare locală (foto și video).
  2. Etapa de jurizare, în care materialele nominalizate vor fi notate de către un juriu internațional alcătuit din 18 jurați pentru foto, 8 jurați pentru video, din 11 țări și de pe 4 continente, asigurând astfel că acordarea premiilor se va face în mod obiectiv.

Concursul va avea un număr de 16 categorii pentru fotografii (miri, grup, detalii, cununie religioasă, pregătiri, boudoir, tatuaje, bunici, copii, petrecere, trash the dress, before wedding, botez, bebeluși, maternitate) și 7 categorii pentru videoclipuri (cel mai bun cameraman, cel mai bun editor, prewedding, highlights, botez, teaser, after wedding).

Fiecare participant va putea propune un singur material pentru fiecare categorie.

În funcție de media notelor obținută în urma jurizării se va realiza clasamentul pentru fiecare categorie de concurs în parte.

O premieră față de edițiile anterioare o reprezintă faptul că materialele selectate în cadrul proiectului “Selecția editorilor” vor ajunge direct în faza de jurizare, dacă vor fi propuse de către autorii acestora.

Titlurile de “Fotograful anului” și „Videograful anului” vor fi acordate pe baza unui punctaj calculat în funcție de câte locuri 1, 2 sau 3 a câștigat participantul respectiv la toate categoriile. Pentru a putea vedea sistemul de calcul exact, puteți accesa regulamentul concursului pentru foto și pentru video.

Câștigătorii edițiilor anterioare sunt:

Fotografie: Sabina Mladin (2016), Alexandru Caranfil (2015), Jambor Photography (2014), Ciprian Biclineru (2013).

Videografie: Adrian Ungureanu (2016), Vasea Onel (2015), Dragoș Bădicu (2014), Mădălin Dumitru (2013).

Și asta nu e tot! 🙂

Pentru toți cei cărora le plac întâlnirile cu profesioniști din domeniu și schimburile de experiență, am pregătit o super tombolă pentru cele mai apreciate workshopuri și evenimente dedicate fotografiei și videografiei de nuntă organizate în țară.

Partenerii care vor oferi aceste locuri pentru edițiile din 2018 ale workshop-urilor și evenimentelor, sunt:

Pentru fotografie: Weddcamp, shootLess, Ciprian Dumitrescu, Constantin Antochi, Fotodia Studio, Marian Cristea, Marian Sterea, Ovidiu Lesan, Rares Ion.

Pentru videografie: Întâlnirea Videografilor – Frame Concept 2018, Stefan Mirea – UNIKT Media, Vasea Onel + Cristi Coman

Puteți afla mai multe detalii despre concurs, dar și despre catalogul Fotografi – cameramani accesând link-urile de mai jos:

Fotografi – cameramani este cel mai mare catalog de fotografi și videografi de nuntă din România, prezentând portofoliile a peste 2500 membri. Până în prezent, peste 37,000 de miri au contractat prin intermediul catalogului servicii foto / video oferite de către membrii site-ului.

 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Concursul acesta devine din ce in ce mai popular si mai competitiv de la un an la altul. Succes tuturor participantilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.