Barna Nemethi: "Vloggerii au nevoie să fie sinceri"

În vara aceasta, echipele F64 și Garmin au prezentat noua cameră 360 alături de Barna Nemethi, fotograf de modă și regizor de film. Acum a venit momentul să vă facem o nouă surpriză și să vă invităm să îl descoperiți pe Barna prin interviul acordat în exclusivitate blogului nostru. 

Barna, este o mare bucurie să te avem alături, pe blogul F64. Pentru puținii care nu te cunosc, ne spui care sunt cele mai reușite proiecte ale tale?

Să știi că și după atâta timp, încă mi-e neclar când un proiect ajunge reușit. Am avut proiecte în care am crezut foarte mult și nu au spart gheața, iar altele pe care le consider mai slabe decât potențialul lor și uite că au ajuns destul de cunoscute.

Cred că cel mai mândru sunt de ceea ce am reușit să fac în grupuri mai numeroase, unde mai mulți am tras la aceeași căruță, cum a fost All Hollow și cum e acum Brrlog. Altfel, pentru cei care nu mă cunosc încă, îi invit să descopere prima mea carte de fotografie, Marauders of Marrakech și să ne cunoaștem cum suntem acum, nu din proiecte trecute. Cred că așa e cel mai frumos.

În vara aceasta am avut onoarea să prezentăm împreună noua cameră 360 de la Garmin, o adevărată surpriză. Cum ai primit propunerea de a testa și susține acest echipament?

Cu surle și trâmbițe! I-am și spus lui Alex Moise când mi-a scris, că eram în căutare de foarte mult timp de o soluție similară de 360 pentru Brrlog. Cum ar fi fost de exemplu la proteste să avem live 360?! Fantastic! Ideea e că tot urmăream ce fac trusturile din afară de presă și tânjeam mereu când vedeam reportaje 360. E o formă foarte immersive de a relata o poveste și am tot căutat soluții și pentru noi. Cred că la o lună după, mi-a scris Alex că apare camera asta nouă la Garmin – mega veste.

Care este cel mai important diferențiator al ei? Acela pe care l-ai spune oricui și-o dorește, dar nu este 100% convins.

Să știi că sunt mai multe. Pe scurt însă, nici nu are nevoie de diferențiator, pentru că deocamdată e singura cameră 360 în segmentul ăsta intermediar de semipro. Adică are suficiente setări personalizabile și putere să nu fie o jucărie de plastic, cum sunt cele din categoria inferioară și nici nu te rupe la buget, cum o fac cele profesionale, care de fapt sunt pentru filmări propriu-zise. Ceea ce o face probabil cea mai versatilă cameră de pe piață. Are live direct pe FB 360 4k, 4 microfoane, tot ce-ți trebuie.

Tu susții și cursuri de videografie și numele tău este unul cunoscut printre pasionați. Dar, de unde a început dragostea ta pentru video?

Când am acceptat să predau cursurile de video și foto, am insistat să predau mereu modulul de începători. Mi se pare foarte important să existe cursuri pe artele vizuale care să nu fie dedicate profesioniștilor. Gândiți-vă cât conținut foto și video consumăm în viețile noastre și la faptul că în 12 ani de școală nu se ține nici măcar o oră de curs despre ce înseamnă fotografia, ce înseamnă video-ul. Această lipsă a dus la o iliterație vizuală, de structură narativă și așa mai departe. Asta privind ceea ce numim generic video, dar eu am terminat regie de film la UNATC, iar dragoste am avut doar pentru film și fotografie, restul lucrurilor sunt fun și interesante, dar nu se compară cu the real thing.

barna nemethi

Vlogurile sunt la modă acum și parcă toată lumea știe să își facă un clip și să îl urce pe Youtube. De ce ai nevoie pentru a scoate capul din mulțime și pentru a reuși în acest domeniu?

De fapt și de drept, vlogurile țin mult mai mult de carisma și reputația vloggerului, decât de tehnicile lui de editare sau filmare. Lucru foarte simplu de văzut și în stilistica tuturor vlogurilor, tăieturi directe, rapide, generice scurte, o cameră, un POV, lucruri foarte basic. M-aș bucura dacă vloggerii ar avea succes bazat pe cine sunt ei, ce povestesc, ce dezbat și ce content ajung să ne arate. Nu cred ca diferențierea dintre vloggeri ar trebui sa fie făcută după calitatea producției, pentru că atunci tot genre-ul va fi pierdut, cum a fost și filmul: nimeni nu mai poate prinde din urmă Hollywood-ul, tocmai din cauza supraproducției. Dacă la vloggeri se va ajunge la același lucru o să fie trist, așa că au nevoie să rămână sinceri, să-și crească organic comunitățile și să le pese de aventurile prin care își trec urmăritorii.

Descoperă-l pe Barna Nemethi pe site-ul lui oficial!

[products ids=125036309]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.