Barna Nemethi: „Vloggerii au nevoie să fie sinceri”

Postat de: Sabina Cornovac Sabina Cornovac

În vara aceasta, echipele F64 și Garmin au prezentat noua cameră 360 alături de Barna Nemethi, fotograf de modă și regizor de film. Acum a venit momentul să vă facem o nouă surpriză și să vă invităm să îl descoperiți pe Barna prin interviul acordat în exclusivitate blogului nostru. 

Barna, este o mare bucurie să te avem alături, pe blogul F64. Pentru puținii care nu te cunosc, ne spui care sunt cele mai reușite proiecte ale tale?

Să știi că și după atâta timp, încă mi-e neclar când un proiect ajunge reușit. Am avut proiecte în care am crezut foarte mult și nu au spart gheața, iar altele pe care le consider mai slabe decât potențialul lor și uite că au ajuns destul de cunoscute.

Cred că cel mai mândru sunt de ceea ce am reușit să fac în grupuri mai numeroase, unde mai mulți am tras la aceeași căruță, cum a fost All Hollow și cum e acum Brrlog. Altfel, pentru cei care nu mă cunosc încă, îi invit să descopere prima mea carte de fotografie, Marauders of Marrakech și să ne cunoaștem cum suntem acum, nu din proiecte trecute. Cred că așa e cel mai frumos.

În vara aceasta am avut onoarea să prezentăm împreună noua cameră 360 de la Garmin, o adevărată surpriză. Cum ai primit propunerea de a testa și susține acest echipament?

Cu surle și trâmbițe! I-am și spus lui Alex Moise când mi-a scris, că eram în căutare de foarte mult timp de o soluție similară de 360 pentru Brrlog. Cum ar fi fost de exemplu la proteste să avem live 360?! Fantastic! Ideea e că tot urmăream ce fac trusturile din afară de presă și tânjeam mereu când vedeam reportaje 360. E o formă foarte immersive de a relata o poveste și am tot căutat soluții și pentru noi. Cred că la o lună după, mi-a scris Alex că apare camera asta nouă la Garmin – mega veste.

Care este cel mai important diferențiator al ei? Acela pe care l-ai spune oricui și-o dorește, dar nu este 100% convins.

Să știi că sunt mai multe. Pe scurt însă, nici nu are nevoie de diferențiator, pentru că deocamdată e singura cameră 360 în segmentul ăsta intermediar de semipro. Adică are suficiente setări personalizabile și putere să nu fie o jucărie de plastic, cum sunt cele din categoria inferioară și nici nu te rupe la buget, cum o fac cele profesionale, care de fapt sunt pentru filmări propriu-zise. Ceea ce o face probabil cea mai versatilă cameră de pe piață. Are live direct pe FB 360 4k, 4 microfoane, tot ce-ți trebuie.