Sony lansează camera full-frame a7R III

Sony lansează camera full-frame a7R III cu obiectiv interschimbabil, cu rezoluție și viteză superioare.

Modelul inovator mirrorless Full-frame oferă o rezoluție superioară de 42.4 megapixeli, capacitate de fotografiere în rafală de până la 10 cadre pe secundă, Funcție AF precisă și rapidă, într-un corp compact.

  • Senzor Exmor R CMOS full frame de 35mm și 42.4 MP cu iluminare din spate și Evolved Image Processing
  • Fotografiere în rafală de până la 10 cadre pe secundă, atât la declanșare silențioasă cât și la declanșare mecanică și urmărire automată a autofocusului/expunerii automate
  • 399 de puncte focale AF de detecție a fazei, care acoperă 68% din suprafața imaginii, 425 puncte focale AF cu detecția contrastului și funcție Eye AF de aproximativ două ori mai eficientă
  • Stabilizare optică a imaginii pe 5 axe, permițând timpi de expunere mai lungi cu 5,5 trepte
  • Înregistrare 4K cu citire a pixelilor pe întreaga suprafață a senzorului, fără efect de îmbinare a pixelilor
  • Reproiectată pentru profesioniști, inclusiv funcții îmbunătățite Auto Focus, sloturi Dual SD Card, durată extinsă de utilizare a bateriei, terminal USB SuperSpeed (USB 3.1 Gen 1) Type-C și multe altele
  • Compactă, ușoară, la doar 650 grame

Sony completează gama de camere mirrorless full-frame prin lansarea modelului a7R III (model ILCE-7RM3).

Noua cameră a7R III valorifică performanța oferită de senzorul Exmor R CMOS de 42.4 megapixeli cu iluminare din spate și viteza superioară de fotografiere de până la 10 cadre pe secundă cu urmărire completă AF/AE, oferind o calitate video 4K, un interval dinamic extins de până la 15 diafragme, sensibilitate ridicată și reducere a zgomotului până la o treaptă de expunere în plus.

Cu un corp compact și ușor, noua cameră foto este un instrument util și extrem de versatil pentru fotografi, videografi, creatori de conținut multimedia și fotografi profesioniști care au nevoie de fiabilitate și flexibilitate.

Nou nivel al calității imaginii

Senzorul Exmor R CMOS cu iluminare din spate este dotat cu o arhitectură cu lentile fără spații și  strat AR (anti-reflecție) la suprafața chipului, pentru a îmbunătăți eficiența de captare a luminii, oferind astfel o sensibilitate ridicată, un nivel de zgomot redus, dar și un interval dinamic extins.

Noua cameră a7R III de la Sony dispune de un nou front-end LSI care dublează viteza de citire a senzorului de imagine, precum și un procesor de imagine BIONZ X îmbunătățit, care crește viteza de procesare de aproximativ 1,8 ori, comparativ cu camera foto a7R II. Datorită acestor componente, camera poate fotografia la viteze mai mari, permițând o gamă de sensibilitate ISO între 100 – 32000 (extinsă la ISO 50 – 102400 pentru foto) și un interval dinamic de 15 trepte la setări de sensibilitate redusă.

Noul model full-frame nu este prevăzut cu filtru optic „low pass”, ceea ce permite suprinderea imaginilor la cea mai mare rezoluție posibilă, având posibilitatea de a stoca în format RAW de 14 biți, chiar și în modul silențios sau continuu. Sistemul optic de stabilizare a imaginii pe 5 axe a fost îmbunătățit pentru a permite fotografierea la o rezoluție foarte mare, pentru timpi de expunere cu 5.5 trepte mai lenți, cea mai bună performanță de compensare pentru un sistem de stabilizare a imaginii. A fost îmbunătățit obturatorul pentru a reduce vibrațiile și imaginile mișcate în toate modurile de fotografiere, inclusiv la fotografierea în rafală la 10fps, precum și redarea tonurilor pielii.

AF performant și urmărire AF/AE cu până la 10 fps

Camera mirrorless full-frame a7R III este echipată cu un sistem de procesare al imaginilor care permite fotografierea la o viteză de până la 10 cadre pe secundă, cu urmărire continuă și precisă AF/AE pentru până la 76 imagini JPEG / RAW sau 28 de imagini RAW necomprimate. Viteza de până la 10 cadre pe secundă este obținută atât cu declanșatorul mecanic, cât și cu cel silențios. Camera poate înregistra continuu cu până la 8 cadre pe secundă în modul de vizualizare live, cu un decalaj minim pe vizor sau ecranul LCD.

Pentru operabilitate îmbunătățită, în timp ce grupuri mari de imagini sunt salvate pe cardul de memorie, multe din funcțiile cheie ale camerei sunt operabile, incluzând acces la butoanele „Fn” (Function) și „Meniu”, redarea imaginilor, precum și alte meniuri sau parametri, precum categorisirea imaginilor sau funcții care facilitează sortarea imaginilor.

În plus, dacă în spațiile de fotografiere este prezentă iluminarea fluorescentă sau artificială, utilizatorii pot activa funcția Anti-flicker pentru a permite camerei a7R III să detecteze automat frecvența luminii și timpul de declanșare pentru a minimiza efectul asupra imaginilor imortalizate. Această funcție minimizează orice expuneri sau anomalii de culoare care pot apărea uneori în partea superioară și inferioară a imaginilor imortalizate la viteze mari de fotografiere.

Sistemul de focalizare îmbunătățit al lui a7R III este alcătuit din 399 de puncte pentru AF de detecție de fază în planul focal, care acoperă aproximativ 68% din suprafața imaginii atât pe orizontală cât și pe verticală. Există, de asemenea, 425 de puncte de contrast AF, în creștere cu 400 de puncte comparativ cu a7R II. Acest sistem avansat asigură autofocus în aproape jumătate din timpul necesar a7R II în condiții de lumină scăzută, și tracking de aproape două ori mai exact. Funcția Eye AF este, de asemenea, de aproximativ 2 ori mai eficientă și este disponibilă pentru utilizarea obiectivelor Sony cu montură A împreună cu un adaptor.

Îmbunătățirile suplimentare în ceea ce privește flexibilitatea focalizării includ disponibilitatea AF în modul Lupă focalizată, suport AF cu detecție de fază în plan focal la utilizarea obiectivelor cu montură A, un buton “AF On”, un multi selector sau “joystick” pentru schimbarea rapidă a punctelor de focalizare, funcție touch focus flexibilă și multe altele.

Rezoluție video 4K pentru profesioniști

Noua cameră a7R III oferă capabilități video excepționale, cu capacitate de a înregistra video la rezoluție 4K (3840×2160 pixeli) pe întreaga suprafață a senzorului full-frame. În timpul înregistrării în formatul Super 35mm, camera utilizează citirea completă a pixelilor fără grupare, colectând informații în format 5K, supraeșantionând acest conținut pentru a produce video 4K cu un nivel de detaliu superior.

Noul HLG (Hybrid Log-Gamma) este disponibil pe a7R III și suportă un flux de lucru Instant HDR, permițându-le televizoarelor compatibile cu HDR (HLG) să ruleze imagini extrem de realiste 4K HDR. Mai mult, atât S-Log2 cât și S-Log3 sunt disponibile pentru a oferi mai multă flexibilitate pentru gradația culorilor. Camera poate filma și în Full HD până la 120 fps sau până la 100Mbps permițând ca filmarea să fie vizualizată și ulterior editată la viteze slow motion de 4x sau 5x, la rezoluție Full HD cu AF tracking complet.

Construcție, design și personalizare pentru profesioniști

sony

Noua cameră full-frame lansată de Sony este echipată cu o serie de opțiuni care oferă un stil de operare profesional. Printre acestea se numără slot-urile duale, cu suport pentru cardurile de memorie UHS-II SD în unul din sloturi.  Utilizatorii au o varietate de opțiuni pentru stocarea conținutului, inclusiv înregistrare separată pentru JPEG / RAW, înregistrare separată pentru imaginile statice / video, comutare automată la cardul următor atunci când s-a umplut cel curent și nu numai. Autonomia de utilizare a fost îmbunătățită semnificativ, pentru că noua cameră folosește baterii de tip Z care au o capacitate de aproape 2,2 ori mai mare decât cele de tip W utilizate pentru a7R II.

a7R III dispune de un vizor electronic Quad-VGA OLED Tru-Finder de rezoluție înaltă și cu luminozitate ridicată, cu aproximativ 3,686k puncte pentru un nivel al detaliilor sporit. Vizorul, de asemenea disponibil pe camera Sony a9, are un strat protector ZEISS T* care reduce semnificativ reflecțiile și mai dispune de un strat de protecție din fluor pe lentila exterioară care respinge murdăria. De asemenea, rata de cadre este ajustabilă, de la 50 fps la 100 fps, pentru a se adapta la acțiune. Ecranul LCD a fost îmbunătățit, cu o rezoluție de 1.44M de puncte și cu tehnologia WhiteMagic care îmbunătățește vizualizarea imaginilor în condiții de luminozitate ridicată, în aer liber.

În același timp, camera oferă posibilitatea schimbării rapide a punctelor de focus printr-un joystick și un buton ‘AF ON’ pentru a activa autofocusul în timpul fotografierii sau filmării.

a7R III permite transferul rapid al fișierelor pe smartphone, tabletă, computer sau server FTP prin Wi-Fi și include un terminal de sincronizare, care permite conectarea directă a unităților flash externe și cablurilor. Un terminal SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C este disponibil pentru a oferi un plus de flexibilitate pentru alimentare și conectarea accesoriilor, precum și pentru un transfer mai rapid al fișierelor pe PC.

Noua aplicație software “Imaging Suite” și modul Pixel Shift Multi Shooting

sony

Odată cu lansarea a7R III este disponibilă o suită software numită “Imaging Edge” care extinde capacitățile creative ale întregului proces de fotografiere – de la pre-procesare la postprocesare. “Imaging Edge” oferă trei aplicații pentru PC numite “Remote”, “Viewer” și “Edit”, disponibile pentru descărcare gratuită, care permit vizualizarea live pe PC a fotografiilor realizate remote și procesare RAW.

O altă noutate este disponibilitatea modului e Pixel Shift Multi Shooting pe a7R III, care beneficiază din plin de stabilizarea optică avansată pe 5 axe pentru a crea imagini vii, compozite, la rezoluție înaltă. În acest mod, aparatul foto deplasează cu precizie senzorul în pași de 1 pixel pentru a capta 4 imagini cu pixeli mișcați care conțin 169.6 MP de date foto. Aceste patru imagini pot fi compuse împreună și procesate utilizând noua suită de software “Imaging Edge”.

De asemenea, Sony lansează și cel mai nou produs din gama de obiective full-frame cu montură E, FE F4 G OSS cu zoom standard de 24-105mm (modelul SEL24105G).

sony

Noul obiectiv full-frame acoperă gama cea mai utilizată de lungimi focale, de la 24 până la 105mm, oferind performanța specifică obiectivelor G cu cel mai ușor design din clasa sa, maximizând versatilitatea. Astfel, FE 24-105mm F4 G OSS poate fi folosit pentru fotografiere în orice context, inclusiv pentru imortalizarea peisajelor, portretelor, nunților și multe altele. Acest obiectiv oferă, de asemenea, capabilități de focalizare automată rapidă, precisă și silențioasă, atât în fotografiere, cât și în filmare video, reprezentând astfel o completare ideală pentru gama de camere Sony cu montură E.

Performanță optică ridicată și rezoluție excelentă

Noul obiectiv FE 24-105mm F4 G OSS de la Sony oferă o claritate excelentă de la un colț la altul de-a lungul întregii plaje focale și efecte frumoase de  bokeh sau de defocalizare a fundalului, la toate distanțele focale.

Calitatea excepțională a imaginii este posibilă datorită designului său optic avansat, cu patru elemente asferice, dintre care două sunt lentile de înaltă precizie AA (avansate asferice). Există și trei elemente de sticlă ED (dispersie extrem de scăzută) amplasate strategic, care funcționează în combinație cu elementele asferice menționate mai sus, pentru a minimiza aberațiile cromatice și a asigura cea mai bună rezoluție.

De asemenea, obiectivul este prevăzut cu un strat protector Nano AR de la Sony pentru a reduce reflexiile nedorite și utilizează o diafragmă circulară care asigură un efect de bokeh de înaltă calitate care este prezent pentru toate produsele din seria G Sony.

Design ușor și compact, flexibilitate în operare

sony

Noul obiectiv FE 24-105mm F4 G OSS cântărește aproximativ 663 grame, fiind cel mai ușor obiectiv din gama sa. Atunci când este combinat cu unul din dispozitivele compacte Sony cu montură E, le oferă fotografilor și videografilor un sistem foto mult mai mobil și mai ușor de utilizat, care crește considerabil flexibilitatea în fotografiere.

Pe lângă designul compact și lungimea focală versatilă de 24-105 mm, noul obiectiv are o distanță minimă de focalizare de 0,38 metri, ceea ce permite imortalizarea detaliilor cu un nivel de precizie impresionant. De asemenea, include un sistem de stabilizare optică încorporat pentru a obține fotografii clare și în timpul fotografierii cu camera în mână.

Autofocus avansat și precis

Pentru a ține pasul cu subiecții în mișcare rapidă, noul obiectiv standard zoom dispune de un sistem DDSSM (Direct Drive SSM) care permite poziționarea rapidă a grupurilor de focalizare ale obiectivului cu precizie ridicată și zgomot foarte mic. Acest sistem avansat, combinat cu o deschidere constantă a diafragmei F4 la toate distanțele focale, recomandă SEL24105G drept o alegere excelentă atât pentru fotografiere, cât și pentru filmare video.

În plus, pentru creșterea versatilității, noul obiectiv standard zoom oferă, de asemenea, un buton personalizabil de blocare a focalizării, un design rezistent la praf și umiditate și o acoperire cu fluor pe elementul frontal pentru a reduce praful, apa, uleiul și alți contaminanți.

Sony anunță dezvoltarea mult-așteptatului obiectiv super-telefoto FE 400mm F2.8 GM OSS, a cărui prezentare este programată pentru vara anului 2018.

Noul obiectiv dispune de o rezoluție foarte ridicată și un bokeh spectaculos, specific seriei flagship de obiective Sony G Master, oferind în același timp o distanță focală de 400mm și o deschidere largă a diafragmei, de F2.8.  Acest mix va oferi o experiență de fotografiere îmbunătățită pentru profesioniștii din domeniul sportului, fotojurnalism și wildlife care își doresc să capteze toate momentele decisive la o calitate superioară.

Sony va continua să își diversifice portofoliul de obiective pentru a răspunde cerințelor tuturor tipurilor de fotografi, videografi și creatori de conținut multimedia, cu o gamă largă de opțiuni, pentru a maximiza beneficiile oferite de seria de camere foto a.

Detalii suplimentare și lista completă de specificații pentru noul obiectiv FE 400mm F2.8 GM OSS Super-Telephoto vor fi prezentate la o dată ulterioară.

 
[products ids=125038490]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.