Kevin Faingnaert – câștigătorul ediției II.

Zeiss Photography Award – au început înscrierile!

Zeiss oferă la ediția cu numărul III a concursului deja consacrat obiective la alegere, în valoare de 12000 de eur, și o excursie dedicată fotografiei, în valoare de 3000 de euro!

Startul înscrierilor a avut loc pe data de 10 octombrie 2017, iar competiția nu percepe taxă de participare. Ultima zi în care te vei putea înscrie este 6 februarie 2018. Penmtru mai multe informații vezi site-ul concursului.

Producătorul german de optică Zeiss deschide concursul anual de fotografie și promite în 2018 obiective la alegere în valoare de 12000 euro, pentru a obține cele mai bune imagini și 3000 de euro pentru a-i cheltui într-o excursie pentru un proiect fotografic.

În cel de-al treilea an, Zeiss Awards este partener cu Sony World Photography Awards (SWPA). Câștigătorii vor merge la ceremonia din Londra, iar lucrările lor vor fi expuse împreună cu câștigătorii SWPA.

Tema celei de-a treia ediții este “Seeing Beyond – Untold Stories”, iar participanții trebuie să trimită între 5 și 10 imagini care împreună să alcătuiască o poveste, alături de o scurtă descriere a proiectului.

Fotografii sunt din nou invitați să se uite dincolo de ceea ce este ordinar și să prezinte juriului serii puternice de imagini care capturează o poveste nespusă. De asemenea, seriile de imagini pot să exploreze și alte teme care se pot lega de conceptul menționat, o altă perspectivă sau care adresează o temă mai puțin abordată. Toate genurile de fotografie sunt binevenite, dar jurații sunt în căutare de serii cu un fir narativ puternic.

Juriul Zeiss Photography Award

Toate imaginile înscrise vor fi revizuite în funcție de calitate, creativitate și firul narativ puternic, de un juriu compus din 3 fotografi, experți la nivel internațional: Chris Hudson de la National Geographic Traveller, Peter Bas Mensink de la GUP Magazine și Patricia Morvan, de la agenția franceza Agence VU’.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 3 aprilie 2018, iar ceremonia va avea loc în Londra pe 19 aprilie 2018. Fotografiile câștigătoare și cele selectate pentru expoziție vor putea fi văzute tot în Londra, la Somerset House, alături de expoziția SWPA. Premiantul va fi invitat și la sediul companiei din Germania, unde va putea vedea cum lucrează unul dintre marii producători de aparatură foto și vor avea ocazia de a lucra alături de ZEISS și World Photography Organisation.

“Datorită faptului că editorii foto mi-au văzut fotografiile în știrile despre câștigătorul ediției trecute a ZEISS Photography Award, munca mea de fotografie documentară a ajuns să fie printată în toată lumea în reviste și ziare.”, spune Kevin Faingnaert, câștigătorul ediției a II-a, care a suprins juriul cu fotografiile din insulele Faroe. “Să câștig marele premiu m-a ajutat să obțin clienți, dar cel mai important este poate faptul că stima de sine ca fotograf cu siguranța a crescut de atunci. “ – adaugă Kevin.

ZEISS Photography Award este susținut de ZEISS și World Photography Organisation. Anul trecut în jur de 4700 fotografi din 132 țări au înscris mai mult de 31000 fotografii.

Desfășurător

  • 10 octombrie 2017 – start înscrieri
  • 6 februarie 2018 – stop înscrieri
  • 3 aprilie 2017 – anunțare câștigător și lista de fotografi selectați
  • 19 aprilie 2018 – ceremonie și gală în Londra
  • 20 aprilie – 6 mai 2018 – fotografiile selectate vor fi expuse la Somerset House în Londra.

Pentru mai multe detalii intră aici. 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.