(c) Alberto Groșescu

Impresii de la Milano Fashion Week SS2018

Încă de când am descoperit fotografia, curiozitatea a fost elementul care m-a împins întotdeauna de la spate și m-a ajutat să descopăr și să experimentez o grămadă de senzații.

Tot din curiozitate am fost în a doua jumătate a lui septembrie la Milano, în perioada în care a avut loc Milano Fashion Week (21 – 24 septembrie 2017).

În ceea ce privește echipamentul, am folosit bătrânul meu Nikon D810, pe care îl am deja de 3 ani și obiectivele Nikon 70-200 f/2.8 VR, Nikon 24-70 f/2.8, dar și Sigma Art 135mm f/1.8 pe care l-am primit în teste de la F64. Pe lângă acestea, mai aveam în rucsac încă vreo 3 obiective pe care însă nu le-am folosit, iar pentru a avea la îndemână obiectivele am purtat și o centură foto cu două obiective. A durat o zi, în care probabil că am slăbit vreo 4-5 kg, ca să îmi dau seama că dinamismul situațiilor necesita să am cât mai multă libertate în mișcări, deci un rucsac ușor și maxim un toc foto.

Totul se petrecea foarte rapid și am simțit la tot pasul, că zecile, sutele de fotografi parcă sunt într-un fel de competiție și dincolo de echipament și experiență, este extrem de important să dai din coate, la propriu.

Cea mai bună lecție a fost momentul în care toți fotografii s-au năpustit asupra Chiarei Ferragni, un fashion influencer foarte cunoscut în industria modei, înaintea fashion show-ului Versace. Mai jos am suprins momentul, mi s-a părut mult mai interesant cadrul cu fotografii care își vânau subiectul decât un portret cu Chiara Ferragni.

Cam atunci mi-am dat seama unde mă aflu: într-o junglă plină de fotografi.

Și evident, toată lumea era pe fugă sau așa i-am văzut eu alb-negru:

Figurile excentrice, modelele și aparițiile de la fashion show-uri merită surprinse și pe lângă obiectivele mele, eram curios să încerc și mult-lăudatul Sigma Art 135mm f/1.8, de vreme ce m-am înțeles extrem de bine cu toate obiectivele Sigma Art pe care le-am încercat.

Cred că 135 mm f/1.8 e un obiectiv cu care poți obține niște rezultate extraordinare, dar care necesită o atenție sporită în folosire, mai ales la diafragma deschisă la maxim. Bokeh-ul e vizibil diferit de ce se poate obține cu Nikon 70-200mm f/2.8 VR, diferența de câteva trepte de diafragmă fiind evidentă.

Revenind la experiența cu Milano Fashion Week, am simțit că am pătruns într-un univers necunoscut, într-un oraș pregătit să suporte aglomerația, fastul și tendințele modei. Recunosc că îmi e greu (chiar imposibil) să îmi închipui cum ar arăta un fashion week de asemenea dimensiuni la București. 🙂

Am uitat să amintesc de un aspect extrem de important, genul acesta de fotografie necesită și resurse de stocare serioase, în cele 4 zile petrecute la Milano, am tras câteva mii de cadre care însumează peste 200gb.

Articol și fotografii de Alberto Groșescu.

[products ids=125013348,125033771,125019982]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.