(c) Victoria Georgiana

Despre Canon M100, cu Victoria Giorgiana

Nu cu mult timp în urmă a fost anunțat un nou mirrorless în gama producătorului de aparatură foto-video Canon și anume, micul M100. Victoria Giorgiana a vrut să-l testeze pentru noi, așa că îndată ce a ajuns în magazin vloggerița a și plecat cu el prin munți. Citește mai multe despre experiența Victoriei mai jos.

canon m100
(c) Victoria Giorgiana

Canon M100 este cel mai accesibil mirrorless de la Canon. Producătorul îl promovează ca o cameră foto ce urmează ca o evoluție, după fotografia cu telefonul, însă eu consider că este mult mai mult de atât. Deși face parte din gama entry de la Canon, asta nu înseamnă că nu se ridică la așteptările celor care vor fotografii reușite și video-uri la o calitate foarte bună, cu mult mai bună decât cele realizate cu un smartphone.

Aparatul tocmai ce a sosit printre ofertele F64, iar eu sunt prima persoană care a avut ocazia de a-l testa. Cu această ocazie, am zis că o plimbare spre munte, pe Transfăgărășan, este perfectă pentru a testa noul model de la Canon.

Canon M100 este un aparat foto mirrorless ușor de folosit, dar și ușor ca greutate. Ideal pentru cei care nu vor să care genți foto grele cu ei în fiecare zi. Eu l-aș recomanda vloggerilor la început de drum. Chiar am filmat un scurt video de prezentare cu el și mi-a plăcut cât de ușor a fost de ținut cu o singură mână, cât de repede a mers autofocusul în modul filmare, iar ecranul rabatabil la 180 de grade îți permite să te vezi constant în timp ce te filmezi – așa te asiguri că nu ieși din cadru și că totul arată bine.

Aparatul nu face nici poze slabe, deși, din mișcare, nu te aștepta să ai mereu rezultate spectaculoase. Stabilizarea este bună, autofocusul se mișcă repede, dar viteza de declanșare parcă e cam înceată. Poate fotografia până la 6.1 cadre pe secundă, dar depinde și ce mod de fotografiere folosești.

Eu l-am folosit în 2 zile de weekend, am filmat aproximativ 20 de minute și am făcut 257 de poze, timp în care nu am încărcat aparatul, iar bateria pare plină.

Aparatului i se pot monta obiectivele din gama EOS M. Pentru şi mai multe opţiuni, puteţi accesa întreaga gamă de obiective EF și EF-S folosind un adaptor de montură.

canon m100
(c) Victoria Giorgiana

Ce mi-a plăcut la Canon M100:

  • Senzorul APS-C de 24.2MP cu Dual Pixel CMOS AF
  • Conectivitatea Wi-Fi, NFC si Bluetooth care îți permite să distribui pozele și filmarile în social media aproape instant. Dar trebuie să ai instalată pe telefon aplicația Canon Camera Connect, doar cu ajutorul aplicației poți vedea imaginile surprinse și pe telefon.
  • Ecranul LCD Touchscreen de 3 inci. Touchscreenul este extrem de util pentru focalizare și pentru a naviga mai rapid și mai ușor prin meniu. Opțiunile simple de pe ecran sunt asemănătoare cele de pe smartphone. Puteţi să chiar să faceți zoom pe poze cu ajutorul ecranului touchscreen.
  • Greutatea redusă – 302 grame cu tot cu baterie.
  • Este perfect pentru selfie-uri. Modul de netezire al pielii poate fi folosit la cinci niveluri diferite.
canon m100
(c) Victoria Giorgiana

Ce nu mi-a plăcut Canon M100:

  • Trebuie să stai destul de nemișcat când faci poze
  • Gripul nu este prea bun
  • Sunetul în video-uri nu se aude foarte bine

Articol și fotografii de Victoria Giorgiana, citește versiunea completă.

[products ids=125037485]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.