Miggo Pictar – un grip super util pentru iPhone-ul tău

Postat de: Asociatia Exposure Asociatia Exposure

Cine s-ar fi gândit la un grip pentru telefonul mobil? Aparent cei de la Miggo, care propun pasionaților de fotografie acest accesoriu destul de util, cum se va dovedi în cele ce urmează.

Recunosc că la început am fost destul de sceptică. Pachetul vine cu „carcasa” în sine, cea în care intră practic telefonul, un manual foarte simplu, în care îți explică cum să îl folosești și ce aplicație trebuie să îți instalezi pe telefon, o curea și o husă.

Carcasa funcționează cu o baterie de 3.6 V. Butoanele sunt configurabile, așa că le poți seta după bunul plac.

Să ne înțelegem…este o carcasă, nu vine cu lentile sau alte accesorii, practic îți vei folosi doar obiectivul obișnuit al telefonului, dar Miggo Grip îți permite să faci din telefonul mobil un echipament mult mai accesibil pentru a realiza fotografii, lăsându-te să ajustezi expunerea sau să modifici alte setări. De asemenea, carcasa poate fi montată pe un trepied și permite și montarea unui bliț.

În plus, accesoriul poate fi folosit foarte ușor și cu mănuși, nu neapărat din acelea speciale pentru telefon, și nu ai nici grija că îl vei scăpa din mână sau că până reușești să-l setezi vei îngheța. Grip-ul Pictar este acoperit cu un material care previne alunecarea și care include în pachet o curea de mână și o husă din neopren.

Și totuși, cum funcționează?, te vei întreba. Ei bine, gripul de la Miggo emite o serie de sunete de înaltă frecvență ce sunt detectate de aplicația gratuită Pictar prin intermediul microfonului, salvând astfel durata de funcționare a bateriei în comparație cu alte mijloace de comunicare fără fir.

Iar dacă tot discutăm despre modul în care îl poți folosi, haide să vedem și butoanele de care dispune și ce fac acestea:

accesorii iphone

  • Butonul declanșator: Poziționat astfel încât să poată fi acționat ușor cu degetul arătător, poate fi apăsat cu mănuși și are inclusiv funcția de “half-press”, care te va ajuta la blocarea focusului și a expunerii când urmărești un subiect în mișcare, spre exemplu.
  • Butonul pentru zoom: O rotiță zoom se află sub butonul de declanșare. Poate însă fi reprogramată pentru a controla alte funcții, precum blițul sau balansul de alb.
  • Butonul pentru expunere/ISO: În colțul din dreapta sus se află o altă rotiță, cu ajutorul căreia poți compensa expunerea, în trepte de 1/3. Mai mult, în modul manual, butonul schimbă valoarea ISO.
  • Rotița Smart: În modul default, rotița îți permite să alegi între 7 moduri presetate: auto, portrait, landscape, sport, snow, selfie și video. În modul avansat, poți alege între prioritate de timp, prioritate ISO și manual.
  • Buton pentru selfie: Prin apăsarea rotiței de zoom, poți comuta între camera din față și din spate a telefonului, pentru selfie-uri.
  • Cum spuneam și mai sus, gripul dispune și de un filet 1/4″-20 care îți permite să îl montezi pe un trepied standard, dar și pe o patină rece, prin care poți atașa un bliț sau microfon extern etc.
fotografia cu telefonul
(c) Mirela Momanu / Walking on broken glass

La F64, vei găsi acest grip disponibil în două variante, compatibile cu diverse modele de iPhone, astfel:

Mie personal pot spune că mi-a fost util în a stăpâni cât mai bine setările camerei foto de pe telefon, mai ales în momentele în care acesta era singurul „aparat” pe care îl aveam la dispoziție pentru a fotografia.

Mai jos, găsești și o selecție de fotografii realizate cu al meu iPhone 7: