(c) Andreea Velican

Fotografia de nou-născuți – un curs foto cu Andreea Velican

Pe data de 30 septembrie și 1 octombrie 2017, va avea loc primul curs cu fotografie de nou-născuți, la F64, alături de Andreea Velican.

Cursul se numește “Atelier introductiv – Posed Newborn Photography” și se adresează începătorilor în fotografierea nou-născuților, aducând în temă întregul conceput, plus echipamentul necesar pentru siguranța copiiilor din timpul sedințelor foto.

Înainte însă să vorbim mai în detaliu despre ce înseamnă fotografia de nou-născuți, haide să cunoaștem unul dintre cei mai noi traineri F64!

Despre Andreea Velican

S-a născut în Bucureșt, dar nu a fost pasionată de fotografie de la bun început, ci a absolvit  Producție multimedia și audio-vizuală în cadrul Facultății de jurnalism.

În 2014 s-a apucat de fotografie în modul concret, fiindcă a descoperit de-a lungul timpului că aceasta o ajută să se descarce de lucrurile pe care le adună în sine în mod inconștient, ca o formă de terapie.

Proiectul său de suflet este fotografierea de nou-născuți, pe care a început să o abordeze datorită participării la workshopul organizat de Jade Gao (fotograf de nou-născuți din Australia) la Stuttgart.

Despre curs și fotografia de nou-născuți

nou-născuți
(c) Andreea Velican

Fotografia de nou-născuți nu este nicicum atât de simplă pe cât pare, situată undeva între genul lifestyle, fotojurnalism și fotografia de studio, subiectele pe care le abordează pot fi dificile, întrucât sunt atât de sensibile.

Deși fotografia de nou-născuți există în România de ceva timp, sub alte forme, fie o ședință foto tip studio cu copilul în brațele părintelui sau o ședință foto înainte de botez, Andreea preferă să creeze propria poveste copilului, alegând astfel cadre cosmetizate: recuzita este aleasă și potrivită după anumite criterii privind cromatica si textura, pentru a crea cadre unice. La fel de irepetabile precum viața pe care o are micuțul din fotografie.

Respectă reguli clare privind posing-ul, lumina este controlată, fotografiile editate, iar această extremă se numește fotografie costumizată. Acest tip de fotografie, pentru rezultate optime se realizează, de preferat în primele 10 zile de viață ale copilului. Schimbările privesc atât factorul biologic cât și înfățișarea, iar în primele săptămâni, luni și ani de viață, acestea se petrec rapid.

Ședințele foto au loc doar în studioul foto și se utilizează doar recuzita studioului. Lumina poate fi naturală sau artificială, însă întotdeauna va fi controlată de către fotograf. Pentru ședința foto fotograful va pregăti dinaintea ședinței tot ce este necesar și va controla toate aspectele.

La cursul Andreei, participanții vor fi ajutați să înțeleagă rând pe rând importanța luminii, posturii și recuzitei, pentru ca mai apoi fiecare fotograf să-și poată dezvolta armonios prorpiul stil de fotografiere și de business.

“Trebuie însă ținut minte faptul că procesul ședinței foto începe cu mult înainte, un fotograf ce realizează ședințe foto costumizate va căuta constant recuzita potrivită stilului de fotografiere și de editare – da, cromatica este mult mai importantă decât am crede – de asemenea, va avea grijă să programeze în mod eficient ședințele foto în fiecare lună – nou-născuții sunt imprevizibili, sunt multe aspecte ce trebuiesc luate în considerare privind data ședinței și flexibilitatea programului – studioul trebuie pregătit pentru fiecare client în parte – recuzita trebuie igienizată și trebuiesc pregătite toate condițiile necesare unei proaspete mămici și puiului ei.” – spune Andreea.

nou-născuți
(c) Andreea Velican

Ședința foto nu decurge precum cele obișnuite, nu poți schimba poziții, decor și haine în timp alert. În fotografia de nou-născuți lucrurile se mișcă lent, dar cu rezultate spectaculoase. În plus, există șanse mari ca atunci când crezi că ai terminat de poziționat nou-născutul, acesta să se hotărască să se întindă puțin – va trebui să o iei de la capăt.

Un alt aspect extrem de important este pielea bebelușilor. Nou-născuții nu vor avea acea piele de bebeluș despre care toată lumea vorbește. Micuții vor avea tot felul de impurități, puțin icter combinat cu un ton movuliu. Astfel, o treabă bine făcută se vede atunci când rezultatul final prezintă un bebe diafan și drăgălaș.

Fotografia de nou-născuți mai înseamnă și să-ți afunzi nasul în tutoriale și în site-urile de recuzită, pentru inspirație și multe altele.

PS: Nou-născutul iubește presiunea și căldura în jurul său, iubește zgomotul constant așa cum era obișnuit să audă în burtică și adoră legănatul subtil care-i amintește de plimbările prin parc pe care mămica le făcea când încă era însărcinată. Tot acest mediu trebuie recreat de către fotograf pentru a păstra nou-născutul într-o stare de liniște.

Întreaga experiență alături de tine contează și este poate cel mai important episod din viața clienților tăi, iar tu dorești să îi ajuți să și-l amintească în toată splendoarea lui. Nu despre asta este oare vorba în fotografie în cele din urmă? Oare fotografia nu înseamnă totuși chimie, sentiment, simțire?

Hai la curs! Înscrie-te!

 

Alți fotografi au mai citit și:

6 Comments

  • Buna ziua. La Constanta cand se mai tine cursul? Pret? Multumesc.

  • Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine un astfel de curs! Imi puteti oferi mai multe detalii , cand se organizeaza si ce pret are ?

  • Buna ziua! Mă interesează dacă mai organizați încă un curs și ce preț are! Și dacă se poate să îmi spuneți și cât durează! Mulțumesc anticipat!

  • Buna ziua,
    Cand este urmatorul curs in Constanta sau Bucuresti? M-ar interesa si un pret.
    Multumesc!

  • Buna,in ce jutede țineți cursuri ?Ma intereseaza daca veniti si la Tg Mures .

    • Buna, majoritatea cursurilor se tin in Bucuresti, iar restul in Iasi si Constanta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.