Apple a anunțat iPhone 8, 8 plus și X

Apple a prezentat recent noile modele de iPhone. Dacă 8 și 8 plus nu vin cu schimbări majore de design, iPhone X cu siguranță te va surprinde. Să le descoperim pe rând, mai jos.

iPhone 8 și 8 plus

iphone

Telefoanele lansate de Apple, 8 și 8 plus vor fi dotate cu cipuri bionice A11, pentru a susține noul design cu sticlă pe spatele și fața celor 2 modele de iPhone.

În plus, acum utilizatorii vor beneficia și de camere foto regândite, de boxe intregrate care se vor auzi mult mai tare în comparație cu modelele precedente, iar sticla care îmbracă telefoanele vine cu o durabilitate sporită. Apple susține că niciun smartphone nu beneficiază de sticlă atât de rezistentă. Sub suprafața de sticlă îmbunătățită iPhone 8 și 8 plus vor avea ecrane de 4.7 inci, respectiv 5.5 inci, dar vor păstra rezoluția smartphone-urilor 7 și 7 plus. În afară de asta iPhone 8 și 8 plus vor putea fi încărcate wireless într-un timp foarte scurt (50% în jumătate de oră).

Cele 2 telefoane vor fi rezistente la apă vor beneficia de 3D touch, Cinema Wide Color Gamut și True Tone.

iphone

De asemenea, Apple vine cu o nouă culoare, o nouă nuanță de auriu care va îmbrăca telefoanele, renunțând la Jet Black și păstrând culorile precedente: argintiu și Space Grey.

Camerele foto ale iPhone 8 și 8 plus își vor păstra reoluția de 12mpx, dar sub lentile se va afla un nou senzor cu un ISP îmbunătățit. Cipul bionic A11 va ajuta focalizarea în lumină scăzută, iar imaginile vor avea mai multă claritate, mai puțin zgomot și smartphone-urile vor permite filmare 4k la 6-fps și 1080p la 240 fps.

Tot cipul bionic A11 vine cu 2 core-uri ccu 25% mai rapide decât cele din A10 Fusion. Iar celelalte 4 (dintre cele 6 în total), vor fi mai rapide cu 70% prin comparație cu precedentele.

GPU-ul este primul creat de Apple și este compus din 3 core-uri care promite performanțe îmbunătățite cu 30%.

Camera principală va veni cu o diafragmă de f/1.8, la 12mp pentru iPhone 8. În schimb, iPhone 8 plus va beneficia de o cameră foto duală, prima fiind tot cu o diafragmă de f/1.8, iar cealaltă va fi o cameră tele, cu f/2.8, păstrând însă rezoluția de 12mpx. Ambele telefoane vor beneficia de funcția Portrait Lighting. Această funcție va permite telefonului să scaneze scena în timp real și să ilumineze fața subiectului, creând imagini mai clare, mai bine expuse și cu accent pe subiect.

Noile smartphone-uri vor avea 2 configurații de memorie – de 64gb și 256 gb.

iPhone X

iphone

A fost vedeta evenimentului de lansare și a aniversării de 10 ani.

Noul telefon vine pentru prima dată în configurația Apple de smartphone-uri doar cu ecran și spate. Producătorii au ales să elimine bine cunoscutul buton de home.

iPhone X folosește primul display AMOLED al companiei, care se numește Super Retina Display și va avea 5.8 inci cu o densitate de 458ppi a pixelilor, păstrând funcția de 3D touch și suportând HDR1- și Dolby Vision.

De asemenea, iPhone X nu va mai avea funcția de citire prin amprentă, iar Face ID va înlocui TouchID.

FaceID folosește și un iluminator, pentru a putea face față în lumina scăzută și un proiector care trasează 30.000 pe chipul utilizatorului. Sistemul este mult mai sigur ca TouchID și are o rată de greșire de 1.000.000 la 1, în timp ce amprenta are una de 50.000 la 1. Apple ne atrage însă atenția spunând că este posibil ca noul sistem să fie păcălit de gemenii identici.

Și că tot vorbim de cum poți deschide telefonul, acum o vei putea face și doar atingând ecranul, iar odată ce acesta se aprinde, poți glisa ca de obicei pentru a deschide. Centrul de control a rămas și el, însă a fost mutat sus.

iphone

Acest model va funcționa tot cu cipul A11. Însă marea surpriză este că scanarea feței va putea fi folosită și pentru animojiuri (emoticoane), care acum vor putea să imite expresiile feței tale, iar camera a iPhone X va avea și un mod de portret, tot datorită FaceID-ului.

Vorbind despre camera foto a iPhone X aceasta va fi similară cu cea a iPhone Plus. Telefonul va avea tot o cameră duală, formată din două camere diferite, care vor permite și un zoom optic de înaltă calitate.

Apple introduce cu această triplă lansare primele smartphone-uri capabile să filmeze 4K 2160p la 60fps. În plus, cel mai înalt frame rate s-a dublat, ajungând acum la 240fps. Senzorii din camera de 12mpx au fost îmbunătățiți, venind acum și cu stabilizare de imagine optică.

Apple va introduce pe piață în același timp cu iPhone X și un nou tip de încărcător, special pentru încărcarea wireless care va permite încărcarea simultană a telefonului și a ceasului Apple, iar tu vei putea vedea direct pe telefon cât de mult s-a încărcat bateria tuturor device-urilor care se folosesc de noul produs.

Durata de viață a bateriei a fost extinsă cu 2 ore față de iPhone 7 (având și el funcția de încărcare rapidă ca iPhone 8 și 8 plus, jumătate de baterie în 30 de minute) iar noul iPhone X va fi disponibil în culorile argintiu și Space Gray și va putea fi achiziționat cu o memorie de 64gb sau 256gb.

Save

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Cu toate ca sunt fan Apple, lumea spune ca Samsung e mai bun la fotografii.

  • Iphone it's the best ! Au niste camere si niste soft-uri de neegalat !

    • Softul da, camera e departe de alte telefoane. Eu am iPhone 6s, iar nevasta LG G4 (acum doua generatii). E diferenta imensa intre cele doua. Ma joc des cu LG-ul pe partea foto si am reusit niste poze la fulgere sau calea lactee, de nu-ti vine sa crezi. Nu mai zic de culori si sharpness.
      PS: Catre cel care a scris articolul, vezi ca pui des virgula intre subiect si predicat 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.