(c) Daniel Chindea

„F64 PHOTO STORY. Begin your journey” – interviu cu Daniel Chindea

Conferința „F64 PHOTO STORY. Begin your journey” este un eveniment dedicat celor care sunt pasionați de exprimarea vizuală și doresc să-și completeze resursele pentru a trece la nivelul următor!

Joi, 5 octombrie 2017, F64 te invită la conferința „PHOTO STORY. Begin your journey”, unde vei avea ocazia să-i cunoști și să povestești despre fotografie, videografie și vlogging cu: Daniel Chindea, Vlad Eftenie, Andrei Baciu, Laura Mușuroaea și Nick Driftwood (Ambasador Panasonic).

Până la eveniment însă, te așteptăm pe blogul F64, unde vom avea o serie de interviuri cu fiecare dintre speakeri. În această săptămână continuăm seria cu  Daniel Chindea:

photo story

Bună Daniel, se apropie cu pași repezi ziua conferinței, cum te pregătești pentru acest eveniment?

E plin sezon și aș minți să spun că mă pregătesc altfel pentru conferință decât fotografiind încontinuu cu mirrorless. Și, undeva în spatele ‘frunții’, mă gândesc cu îngrijorare că va trebui să spun celor prezenți ceva inteligent.

Ești fotograf de nuntă, de ce tocmai acest gen sau această abordare a fotografiei? De ce nu fotografia de modă sau de natură sau culinară etc? 
Sunt fotograf de nuntă pentru că îmi place să mi se mulțumească pentru amintiri. Îmi place să cred că las moșteniri în casele oamenilor. Puține alte genuri fotografice îți oferă această satisfacție.
photo story
(c) Daniel Chindea
De ce consideri important ca un pasionat de fotografie să participe la acest eveniment?
Orice eveniment cu caracter educațional e binevenit în domeniul fotografiei. Mai cu seamă acum, când internetul abundă de materiale mediocre, produse pe bandă înspre nemurirea sufletului și creșterea numărului de like-uri. Cred cu tărie că întâlniri de genul acesta sunt o contrapondere la ușurința cu care se produce o tonă de fotografii pe secundă, imagini menite să rămână ascunse pe vecie într-o memorie de telefon. Diluarea importanței fotografiei ne afectează memoria. Un fotograf educat va pune preț pe ceea ce-i iese din mână și din suflet iar asta nu poate decât să mă bucure.
photo story
(c) Daniel Chindea
Cu ce crezi că vor pleca participanții de la prezentarea ta?
Fotografii au multe frici. Și sper că prezentarea mea va mai atenua din ele: frica de zgomot în imagini, de imperfecțiune, frica de imagini neînțelese, frica de penibil. Fotografii ar trebui să fie liberi și neîngrădiți de echipamente și prejudecăți. Numai astfel poți crea ceva ce te reprezintă ca om.
Care este cea mai grea parte din a fi fotograf?
Cea mai grea parte a fotografiei de nuntă nu cred că are legătură cu fotografia. Mai degrabă cu temerea de ceilalți. A fi om între oameni atunci când fotografiezi nunți reprezintă cea mai ușoară cale de a te bucura de ceea ce faci. Suntem fotografi, contabili, șoferi, secretare, designeri web, facem prelucrarea imaginilor, vindem și credem că ne pricepem și la marketing. Ce e mai greu? Pentru mine toate sunt grele, toate în afara fotografiei.
Unde se văd cel mai bine roadele “muncii” fotografice?
Atunci când cel fotografiat te strânge în brațe și îți spune: mulțumesc. Atunci când înfrângi credințe înrădăcinate ce nu au legătură cu ziua nunții. Atunci când oamenii te respectă pentru ceea ce urmează să creezi, când îți acordă încrederea că vei crea amintiri.
Având în vedere că deja ai multă experiență în acest domeniu, poți spune că ai ajuns unde ți-ai dorit? Ți-ai atins țelul sau încă ești pe drum?
Îți mulțumesc mult pentru că te referi la mine ca la un ‘bătrân’. Dar nu sunt, să știi. Sunt încă tânăr pe drumul ăsta frumos al fotografiei, nu știu unde sunt, dar știu că mai am de mers. Dacă ajungi la un sfârșit, unde te mai duci? Mă uit în jur cu drag și uimire, văd imagini mereu proaspete, minți mereu curioase, proiecte curajoase. Și asta mă face să-mi doresc mereu mai mult de la mine. Nu sunt bătrân încă în fotografie 🙂
Câteva cuvinte pentru cei care ne urmăresc, cum i-ai îndemna să fie prezenți?
Știu că în sală vor fi minți iscoditoare și minți plictisite. Vor fi oameni dornici să se îmbogățească (sufletește) și oameni deja bogați. Primilor le spun: bravo, vă îmbrățișez! Celor din urmă le spun: deschideți mintea. Un singur gând potrivit vă poate influența în bine drumul. Cei de pe scenă nu sunt niciodată atotștiutori, sunt oameni ca și voi. Dar de la fiecare aveți de învățat câte ceva. Uneori doar un singur lucru, cât de mic, schimbă destine, aduce bucurii, creează oportunități. Fiți modești în sală, eu am de gând să fiu modest pe scenă. Și putem schimba locurile oricând.

[products ids=125037469]
Save
Save

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.