„F64 PHOTO STORY. Begin your journey” – interviu cu Daniel Chindea

Postat de: F64 F64

Conferința „F64 PHOTO STORY. Begin your journey” este un eveniment dedicat celor care sunt pasionați de exprimarea vizuală și doresc să-și completeze resursele pentru a trece la nivelul următor!

Joi, 5 octombrie 2017, F64 te invită la conferința „PHOTO STORY. Begin your journey”, unde vei avea ocazia să-i cunoști și să povestești despre fotografie, videografie și vlogging cu: Daniel Chindea, Vlad Eftenie, Andrei Baciu, Laura Mușuroaea și Nick Driftwood (Ambasador Panasonic).

Până la eveniment însă, te așteptăm pe blogul F64, unde vom avea o serie de interviuri cu fiecare dintre speakeri. În această săptămână continuăm seria cu  Daniel Chindea:

photo story

Bună Daniel, se apropie cu pași repezi ziua conferinței, cum te pregătești pentru acest eveniment?

E plin sezon și aș minți să spun că mă pregătesc altfel pentru conferință decât fotografiind încontinuu cu mirrorless. Și, undeva în spatele ‘frunții’, mă gândesc cu îngrijorare că va trebui să spun celor prezenți ceva inteligent.

Ești fotograf de nuntă, de ce tocmai acest gen sau această abordare a fotografiei? De ce nu fotografia de modă sau de natură sau culinară etc? 
Sunt fotograf de nuntă pentru că îmi place să mi se mulțumească pentru amintiri. Îmi place să cred că las moșteniri în casele oamenilor. Puține alte genuri fotografice îți oferă această satisfacție.
photo story
(c) Daniel Chindea
De ce consideri important ca un pasionat de fotografie să participe la acest eveniment?
Orice eveniment cu caracter educațional e binevenit în domeniul fotografiei. Mai cu seamă acum, când internetul abundă de materiale mediocre, produse pe bandă înspre nemurirea sufletului și creșterea numărului de like-uri. Cred cu tărie că întâlniri de genul acesta sunt o contrapondere la ușurința cu care se produce o tonă de fotografii pe secundă, imagini menite să rămână ascunse pe vecie într-o memorie de telefon. Diluarea importanței fotografiei ne afectează memoria. Un fotograf educat va pune preț pe ceea ce-i iese din mână și din suflet iar asta nu poate decât să mă bucure.
photo story
(c) Daniel Chindea
Cu ce crezi că vor pleca participanții de la prezentarea ta?
Fotografii au multe frici. Și sper că prezentarea mea va mai atenua din ele: frica de zgomot în imagini, de imperfecțiune, frica de imagini neînțelese, frica de penibil. Fotografii ar trebui să fie liberi și neîngrădiți de echipamente și prejudecăți. Numai astfel poți crea ceva ce te reprezintă ca om.
Care este cea mai grea parte din a fi fotograf?
Cea mai grea parte a fotografiei de nuntă nu cred că are legătură cu fotografia. Mai degrabă cu temerea de ceilalți. A fi om între oameni atunci când fotografiezi nunți reprezintă cea mai ușoară cale de a te bucura de ceea ce faci. Suntem fotografi, contabili, șoferi, secretare, designeri web, facem prelucrarea imaginilor, vindem și credem că ne pricepem și la marketing. Ce e mai greu? Pentru mine toate sunt grele, toate în afara fotografiei.