(c) Horia Stan

Slow motion test cu Panasonic Gh5

Horia Stan a testat Panasonic GH5, o cameră mică, versatilă de greutate redusă și cu funcții multiple. Poți obține un slow motion de excepție pentru un aparat din categoria lui.

M-am jucat 4 zile cu Panasonic GH5 și am rămas impresionat. Am umblat mult, am întâlnit oameni cool și am pus-o la treabă în diverse condiții și situații.

Nu m-am concentrat foarte mult pe lucrurile tehnice, am vrut pur și simplu să obțin imagini frumoase. Nu am știut și nici nu am învățat 100% din setări. Atunci când mi-au plăcut expunerea și culorile, am apăsat rec și gata. Eu susțin faptul că nu echipamentul face o imagine să fie bună, dar acesta te ajută să ajungi mai repede sau mai greu la rezultat.

Echipament folosit: Body panasonic GH5, Panasonic 12-60 f/3.5-5.6, Sigma 19 mm f 2.8, adaptor Metabones pentru obiective Canon, Canon 24-70 L f2.8 II, Canon 85 f 1.8 USM.

În majoritatea cazurilor din filmele de mai jos, Gh5-ul a fost folosit în decursul joburilor avute pe partea de foto în zilele de test.

4k 50p Slow motion test:

Am realizat două edituri finale: unul filmat la 4k 50p (25p în post) și unul filmat la FHD 180p.

Ambele test au fost realizate folosind profilul de culoare Cinelink D cu toate setările la 0.

Am folosit în majoritate lumină naturală de diveste tipuri: lumina directă a soarelui, lumina difuză prin geam, lumina directă de soare la apus, lumina de după apusul soarelui. (în imaginile alb-negru cu Sînziana am folosit o lampă de modelare a unui ringflash Godox AR400).

În lumină scăzută nu se comportă exemplar, dar poate fi folosit fără mari probleme până la ISO 1600. În lumina scăzută, Sony A7s II este mai bun.

Imaginile au fost colorizate folosit pluginul Lumetri în special cu setări de culoare pentru Canon 5D.

gh5
(c) Horia Stan
Meniul Panasonic GH5:

Meniul este simplu și intiuitiv. Mi-a fost foarte ușor să schimb setările între 4k 50p și FHD 180p frecvent. Pe parcurs am învățat să folosesc și funcții avansate precum “vectorscope” pentru a controla și mai bine expunearea.  Mi se pare asemănător ca și simplitate cu meniurile de la DSLR-urile Canon.

Calitatea imaginii, Panasonic GH5:
 
Îmi plac foarte mult culorile pe care le poate oferi acesta cameră, mai ales în profilul Cinelink D. Am tras toate cadrele în acest profil că să le pot coloriza ulterior. Desigur, pentru niște culori și tonuri frumoase de piele, e necesară și o calitate bună a luminii.
Gh5
(c) Horia Stan
Stabilizarea Panasonic Gh5:
Unul dintre cele mai interesante aspecte ale camerei este stabilizarea. Este pur și simplu excelentă. Toate exemplele de mai jos sunt trase din mână cu foarte mici excepții unde am folosit un trepied foto. În imaginile cu longboardul, am alergat cu camera în mână și apropape toate cadrele sunt utilizabile. Stabilizarea funcționează excelent și la focale lungi – în combinatie cu obiectivul de 85mm de la canon (170mm- panasonic) mi se părea că imaginea e atât de fixă, încât pare că filmezi de pe trepied.

180p Slow motion test – Colorizat:

Concluzii Panasonic GH5:

Camera aceasta pur și simplu nu stă în calea ta. Ai libertate absolută, te poți concentra să surprinzi cadre faine și nu îți vei prinde urechile în setări și în setup-uri complicate.

Pro Panasonic GH5:

  • Greuatea mi se pare mare atunci când e folosit cu obiective Canon – dimensiuni prea mari pentru gustul meu. Poate o combinație mai bună va fi cu obiective native.
  • 4k 50 sau 60p
  • 180p FHD slow motion
  • O cameră care ocupă puțin spațiu într-o geantă mare. De exemplu într-un thinktank Airport takeoff, ocupă puțin spațiu în comparație cu echipamentul foto.
  • Stabilizare – în unele cazuri, cu o astfel de cameră nu mai merită să iei după ține trepied sau stabilizator

180p Slow motion test- Necolorizat:

Contra Panasonic GH5:

  • Noise pronunțat la valori ISO mari.

Articol fotografii și video de Horia Stan.

[products ids=125030171,125003509,1046828,102896]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.