(c) Silviu Matei

Review Canon 6D Mark II, cu Silviu Matei

Canon 6D Mark II este un DSLR nou și mult mai bun față de fratele lui mai mic.

Am lucrat cu el timp de aproape o săptămână și l-am testat atât în condiții de lumină slabă, cât și în lumină foarte puternică, dar și contralumină.

Câteva noutăți față de Canon 6D:

  • 26 MP față de 20 MP
  • 6.5 FPS față de 4.5 FPS
  • 45 de puncte AF față de 11
  • Buton de comandă nou, lângă butonul declanșator
  • Ecran LCD care poate fi rotit
  • Touch-screen LCD
  • Bluetooth
  • NFC

Calitatea imaginii este foarte bună, culori exacte și detalii ample atât în lumină, cât și în umbră. Din nou, spun încă de la început că voi reveni si cu un alt review mai târziu când îl voi testa și pe munte, pentru fotografia wildlife.

Funcționează perfect cu toate obiectivele Canon EF fabricate în ultimii 30 de ani.

Un alt lucru care m-a bucurat este modul de declanșare silențios care pentru fotografii de wildlife și nu numai, va fi foarte util. Construcția este bună și este rezistent la intemperii.

ISO 100 până la 40,000 nativ. ISO 50 până la 102,400 în modul extins (trebuie să activați ISO 50, ISO H1 51,600 și ISO H2 102,400, aflat în meniu dacă doriți să folosiți asemenea valori.

canon
(c) Silviu Matei

Imaginile au dimensiuni foarte mari, 6240 × 4160 pixels (large), dar și alte dimensiuni mai mici. Imaginile mari îți permit să faci destul de ușor un crop destul de generos.

45 de puncte AF, toate în centrul cadrului, la fel ca în cazul tuturor modelelor DSLR full frame. Toate cele 45 de puncte lucrează și cu obiective f /5.6 și se concentrează atât pe linii orizontale, cât și pe verticală (tip cruce) și lucrează până la LV-1.

canon
(c) Silviu Matei

Display-ul cu unghi variabil este și acum sensibil la atingere. Cele 6,5 fps fac din noul Canon 6D Mark II un aparat foarte bun și un salt destul de important de la doar 4,5 cadre pe secundă (fps), cât avea fratele mai mic. Să nu uităm că 5D Mark IV are 7 fps!

canon
(c) Silviu Matei

La capitolul autofocus noul Canon 6D Mark II stă foarte bine. L-am utilizat și afară în condiții de lumină foarte bună, dar și pe seară în interiorul unei case din Maramureș, unde exista doar o fereastră și un bec cu incandescență de 40 W. Pot să spun ca s-a descurcat foarte, foarte bine la autofocus.  Ca obiectiv am folosit un 11-24mm f/4 L, dar și un 16-35mm f/2.8 L.

Pe baza experienței legată de 80D,  sistemul lui Canon 6D Mark II de tip cross-type, alături de senzorul de măsurare RGB + IR de 7560 pixeli, fac un duo excelent care împreună dau rezultate foarte bune.

Dincolo de rezoluția și cele 6,5 fps, ce m-a impresionat cel mai mult este noul sistem de autofocus. În timp ce originalul 6D avea un sistem AF cu 11 puncte, Canon 6D Mark II câștigă un senzor AF de tip cross-type cu 45 de puncte, care este foarte asemănător versiunii găsite în modelele EOS 80D și Rebel T7i. În aceste camere am descoperit că este unul dintre cele mai rapide și mai consecvente sisteme AF dedicate, iar aceasta este o mare îmbunătățire față de 6D.

Concluzie

canon
(c) Silviu Matei

Fiecare generație nouă de camere aduce îmbunătățiri ale performanței, iar după aproape cinci ani, nu este deloc surprinzător faptul că modelul Canon 6D Mark II este o cameră considerabil mai bună față de modelul precedent. Este rapid, foarte receptiv, foarte ușor de utilizat și oferă un echilibru bun al opțiunilor ergonomice și opțiunilor de personalizare ușor de utilizat.

La fel ca originalul 6D, modelul 6D Mark II este o cameră solidă, previzibilă și ușor de utilizat, iar după mine, calitatea imaginii este excelentă. Este o cameră destul de compactă, foarte bine construită și cu un anumit grad de protecție împotriva prafului și apei.

Legat de preț, modelul 6D Mark II este o alternativă excelentă pentru cineva care are în vedere un EOS 5D Mark IV.

Un articol și fotografii de Silviu Matei.
[products ids=125036477]

Alți fotografi au mai citit și:

11 Comments

  • De 1 luna mi-am cumpărat și eu un 6D Mark 2.
    Am o întrebare/problemă la care nu ii dau nicicum de cap. Folosesc un obiectiv Tamron 24-70 G2.
    Am observat că în modul live face poze mult mult mai clare decât dacă fac o fotografie uitându-mă prin vizor. Oare de ce? Prin vizor nu prea am detalii și eu puțin blurat punctul de focus, iar în modul live arată perfect. Știe cineva unde e problema???
    PS: la aceleași satari și aceeași distanță.
    Mulțumesc pentru răspuns în caz că răspunde cineva.

  • "Pot să spun ca s-a descurcat foarte, foarte bine la autofocus. Ca obiectiv am folosit un 11-24mm f/4 L, dar și un 16-35mm f/2.8 L." – cine testeaza totusi autofocusul cu un ultrawide? Cu un 16-35 si 5D-ul original focalizeaza rapid si precis…

  • Si daca tot faceti atata reclama la tot ce apare, macar lasati fisierele foto sa le putem descarca la rezolutie maxima sa vedem ce poate sa faca 6d mark II ! Nu va mai feriti atat de download, ca nu castiga nimeni vreun concurs foto cu aceste fotografii. Sunt pur si simplu de test. Luati exemplu de la site-urile americane unde se lasa fisiere pentru download. E timpul sa abordati o alta strategie de marketing. Oricum sunteti intr-un blocaj.

    • Buna, Ciprian. Ii putem solicita lui Silviu fisierele originale, daca doreste sa le ofere, si le putem urca intr-un drive astfel incat cei curiosi sa le descarce si sa le vada la rezolutie nativa. Multumim pentru feedback!

    • Ciprian M, respira adanc si te linisteste. Fisierele sunt deja la rezolutie maxima, eu le-am descarcat din seara cand a aparut articolul. Clic dreapta pe imagine>Save link as… Gasesti si EXIF-ul in ele.
      E usor sa dai din taste, mai greu e sa ai putin bun-simt si sa faci un mic efort de gandire. 🙂

    • Daca vrei fisierele originale ti le pot da fara nici o problema.

  • Un review care nu se poate numi user-review. Nu doream ceva tehnic dar…
    – "Am lucrat cu el timp de aproape o săptămână și l-am testat […] și contralumină." testat in contralumina…
    – "Calitatea imaginii este foarte bună, culori exacte și detalii ample atât în lumină, cât și în umbră." Mai ales la acest aparat era importanta aceasta "componenta" a reviewului , fiind una dintre principalele lucruri contestate masiv in orice review. Aici sunt scrise trei cuvinte si atat. Ce naiba inseamna "culori exacte" sau "detalii ample"? Are si omul acces la dexonline?
    – "Imaginile au dimensiuni foarte mari, 6240 × 4160 pixels (large), dar și alte dimensiuni mai mici"
    – "nu este deloc surprinzător faptul că modelul Canon 6D Mark II este o cameră considerabil mai bună față de modelul precedent. "
    Iar ultima fraza este un monument de monument: "Legat de preț, modelul 6D Mark II este o alternativă excelentă pentru cineva care are în vedere un EOS 5D Mark IV." Mere cu pere. Alternativa nu inseamna ca se schimba gama aparatului. Alternativa inseamna a allege intre doua solutii, dar in acest caz este vorba de a allege la o diferenta de pret de aproape 1500eur si game de aparate diferite.
    Pe mine ma intereseaza acest aparat. Astept un alt review utilizator, nu vreau chestii tehnice ca pentru aia exista situri de profil, inclusive specificatiile de pe f64.ro
    Sincer nu mai lasati pe toata lumea sa faca reviewuri. Banalitati poate scrie oricine, iar "Captain Obvious strikes again" e o veche vorba a americanului.
    Cu respect.

    • Daca nu ti-au placut parerile mele despre acest aparat nu-i nici o problema. Nu trebuie sa placa la "toata lumea"
      Ce am scris aici sunt doar niste pareri, niste observatii pe care am avut placerea sa le scriu si sa le impartasesc.
      Si pt cunostinta ta generala nu fac parte din categoria "toata lumea"
      Numai bine.

      • Ok, atunci daca sunt doar "niste pareri" este de inteles.
        Multumesc.

  • „AWB (Ambeince priority/White priority), Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten, White Fluorescent light, Flash, Custom, Colour Temperature Setting (Approx. 2500 K – 10000 K)
    White balance compensation:
    1. Blue/Amber +/-9
    2. Magenta/ Green +/-9.”
    Păcat că l-ați avut 1 săptămână dacă nu ați observat măcar câteva cuvinte din ce scrie mai sus! Și mai sunt și alte lucruri interesante la acest aparat… Banalitățile nu interesează pe nimeni…

    • Am observat aceste lucruri dar nu avea rost sa insir o gramada de detalii tehnice aici.Pt detalii tehnice exista o multitudine de alte website-uri unde citesti detalii tehnice cat vrei. Si este doar o scurta parere despre acest aparat. O sa fac un review mult mai amplu altadata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.