Evenimente Bucharest Photo Week 2017 la F64!

Evenimentul Bucharest Photo Week a ajuns la cea de-a patra ediție, iar F64 este și în 2017 partener principal, găzduind trei dintre evenimentele pregătite pentru anul acesta.Ediția curentă este dedicată fotografiei de stradă și celei documentare și se va desfășura între 11 și 17 septembrie. Organizatorii sunt Asociația „Exposure“, ANAV (Asociația Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane)și Asociația OMNIA Photo.

Majoritatea evenimentelor se vor desfășura la Gallery Cafe, F64, Studio Ambrotipescu dar și în spații puse la dispoziție de Education Point. Gallery Cafe va fi Casa Bucharest Photo Week, locul în care participanții pot găsi și o serie de promoționale și informații generale despre festival. Tot aici vor avea loc mare parte dintre expozițiile, atelierele și prezentările Bucharest Photo Week.

Evenimentele organizate la sediul F64

Unul dintre cele mai interesante evenimente ale festivalului, pe care F64 îl va găzdui, va fi expoziţia de fotografie de stradă StreetLine a grupului On SPOT – grup internațional de fotografi. Toate imaginile pe care vizitatorii le vor vedea au fost realizate în urma unui concurs cu tema geometriei în fotografia de stradă. Vernisajul se va desfășura miercuri, 13 septembrie, de la ora 19.00, în sala expozițională a F64 (Bd. Unirii nr 45).

bucharest photo week

Compoziția combină în general atât veleități artistice cât și studii matematice, iar tematica expoziției de față este aceea a geometriilor, fiind incluse fotografii ale căror compoziții se bazează pe linii conducătoare, diagonale, triunghiuri, cercuri și alte forme geometrice, fătă să se limiteze însă la prezentarea acestora, ci scoțând la iveală și anumite stări, momente, plus povești care meritau a fi păstrate în timp.

Expozanții, din 13 țări, sunt 41 la număr, după cum urmează: Achim Katzberg (Germania), Adrian Mitu (România), Alejandro Ilukewitsch (Venezuela), Aminul Islam (Bangladesh), Anca Tomoroaga Gherasimescu (România), Andrea Torrei (Italia), Andrei Costan (UK), Ayman Nakib (Bangladesh), Cătălin Burlacu (România), Cosmin Gârleșteanu (România), Cristina Țintă (România), Dafna Yosha (Israel), Dana Corina Popescu (România), David Goldstein (Israel), Delphine Gobert (Franța), Denis Malciu (România), Marius Lucian Duțu (România), Dzintra Zvagina (Latvia), Eduardo A Ponce (Spania), Elena Răceală (România), Ernest Fernandez Garrido (Spania), Florin Stanca (România), Florin Țepârdea (România), Gabriel Mănescu (România), Georgie Pauwels (Germania), Horia Sabou (România), Joel Allan Tandog (Filipine), Laurent Bertrais (Franța), Loredana Bîtculescu (România), Magda Fulger (România), Marilena Ditrik (România), Marius Cinteză (România), Mircea Maieru (România), Mirela Momanu (România), Mithail Afrige Chowdhury (Bangladesh), Mohammad Asaduzzaman (Bangladesh), Panfil Pîrvulescu (România), Pierre Pichot (Franța), Rebecca B. Weston (USA), Sebastian Gruia (România), Tejal Mewar (India).

fotografia de strada
(c) Horia Sabou

Grupul On SPOT aniversează în această perioadă 3 ani de la înființare, fondarea lui având de altfel strânsă legătură cu festivalul Bucharest Photo Week, unde Fred Fogherty și Mirela Momanu susțineau în 2014 un atelier de fotografie de stradă pentru pasionații genului. De atunci, expoziția On SPOT s-a transformat într-o tradiție (tematica și expozanții diferind de la an la an), iar grupul numără în prezent peste 3000 de membri de pe întreg mapamondul.

Împreună cu această expoziție, F64 va găzdui la sediul său două dintre evenimentele importante ale festivalului.

Lista mai cuprinde o expoziție, organizată de @celulafoto și Critical Mess, pe care o veți găsi în Cafeneaua F64. Vernisajul va avea loc pe 13 septembrie, la ora 19:30.

bucharest photo week

@celulafoto este un cont de instagram administrat de @maier.romulus. În fiecare săptămână se publică câte un nou fotograf, pe contul de instagram: http://www.instagram.com/celulafoto/

@celulafoto nu are o politică de restricție pe o zonă a fotografiei, ci se publică fotografi din diverse ramuri ale imaginii: peisaj, fotografie de stradă, documentar, fotojurnalism, fotografie de eveniment. Criteriile de selecție sunt cele ce țin de estetică și etica fotografiei. Grupul este dedicat în excusivitate fotografilor români. Scopul este de a încuraja, diversifica și de a creea o comunitate fotografică.

La această ediție a festivalului de fotografie Bucharest Photo Week, @celulafoto prezintă 9 fotografi: @eiga_kai (Adrian Gabor) ,@alex.cruceru (Alex Cruceru), @andreicostan (Andrei Costan), @andrei_plesa (Andrei Plesa), @lulsterlulu (Dimitriu Laura Elena), @mihai.ciama (Mihai Ciama), @victor.mitroi (Mitroi Victor Cristian), @radumihaiiani (Radu Mihai Iani), @vrabiutaalbert (Vrăbiuță Albert Adrian).

De asemenea, la Marțea foto, LIVE la F64, vei avea ocazia să-l cunoști pe Andrei Baciu, invitat special Bucharest Photo Week, alături de care povestim despre metaforă în fotografie. Discuția va fi moderată de Cristian Bassa.

festival de fotografie bucuresti
(c) Andrei Baciu

Alte evenimente Bucharest Photo Week, găsești AICI.

Printre fotografii care participă anul acesta la Bucharest Photo Week se numără: David Gaberle (Cehia), Jan Bernhardtz (Suedia), Simon Johansson(Suedia), Cristian Crisbasan, Andrei Baciu, Cristina Irian, Irina Gache, Alexandra Crisbasan, Andreea Retinschi, Dragoș Radu Dumitrescu și membri ai grupului On Spot (atât din țară, cat și din străinătate) sau @celulafoto (Neagu Maier Romulus, Mihai Ciama, Radu Mihai Iani, Vrăbiuță Albert Adrian, Alex Cruceru, Adrian Gabor etc,).

Nu rata festivalul, ești așteptat cu drag!

Save

Save

Save

Save

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.