Canon îmbunătăţește gama L cu patru obiective noi

Canon Europe, lider mondial în domeniul soluţiilor de imagine, introduce astăzi patru obiective noi în gama premium L, oferind oportunităţi creative mai ample pentru fotografii profesionişti şi pentru amatorii pasionaţi. Create conform standardelor de înaltă calitate pentru care sunt renumite obiectivele din gama L, EF 85mm f/1.4L IS USM, TS-E 50mm f/2.8L MACRO, TS-E 90mm f/2.8L MACRO şi TS-E 135mm f/4L MACRO sunt foarte uşor de folosit, sunt durabile şi pot fi utilizate cu succes la experimente fotografice care implică perspective şi scale.

Calea către portrete perfecte

Realizat ţinând cont de părerile primite de la fotografi din toată lumea, obiectivul EF 85mm f/1.4L IS USM a fost gândit să obţină tonuri de piele deosebit de plăcute şi perspective superbe atunci când realizaţi portrete sau fotografii de nuntă. Dotat cu un design nou din 14 elemente în 10 grupuri, EF 85mm include elemente calitative de înaltă precizie pentru corectarea aberaţiilor cromatice şi pentru a oferi performanţa optică impusă de senzorii de înaltă rezoluţie de ultimă generaţie. Calitatea imaginii este îmbunătăţită şi mai mult cu ajutorul tehnologiei Air Sphere Coating (ASC). Acest strat cu indice de refracţie redus, de pe obiectivul EF 85mm, elimină umbrele şi efectele de fantomă, pentru a asigura imagini clare şi plăcute.

Obiectivul EF 85mm este dotat cu o diafragmă electro-magnetică, care foloseşte o diafragmă de f/1.4 formată din nouă lamele. Aceasta permite obiectivului să obţină un aspect bokeh superb, esenţial pentru fotografii uimitoare. De asemenea, diafragma poate transmite mai multă lumină, pentru a ajuta expunerea şi controlul profunzimii de câmp. Funcţionarea rapidă a diafragmei este esenţială când doriţi să surprindeţi portrete deosebite, în care subiectul este principalul punct de focalizare. Fotografii se pot bucura acum şi de cea mai bună stabilizare, datorită funcţiei de stabilizare echivalentă 4-stops de care beneficiază obiectivul EF 85mm, care elimină tremurul aparatului foto şi riscul ca imaginile să fie compromise. Datorită combinaţiei dintre stabilizarea imaginii şi diafragma rapidă, obiectivul EF 85mm este ideal pentru utilizare în videografie.

EF 85mm dispune de o focalizare automată (AF) acţionată de un motor ultrasonic (USM) ultra-rapid tip inel, care funcţionează împreună cu unitatea principală ultrarapidă a obiectivului şi cu algoritmii de AF ai aparatului, pentru a asigura o focalizare automată rapidă şi clară. Focalizarea automată acţionată de motorul ultrasonic este complet silenţioasă, ceea ce permite fotografului să surprindă imagini minunate în mod discret, la evenimente precum nunţile. De asemenea, focalizarea automată dispune de o comandă manuală permanentă şi este compatibilă cu întreaga gamă de aparate foto Cinema EOS.

Durabilitatea îndelungată a obiectivului este asigurată de modul de fabricare al obiectivelor Canon din gama L. Datorită faptului că beneficiază de etanşare împotriva intemperiilor şi are strat de protecţie împotriva prafului şi strat de protecţie de fluor, obiectivul EF 85mm a fost special proiectat pentru condiţii meteorologice nefavorabile.

Datorită pachetului complet de funcţii cu care este dotat, obiectivul EF 85mm este ideal pentru orice fotograf de portrete. Obiectivul este perfect pentru fotografii care au nevoie de un obiectiv telefoto versatil, care poate face faţă în multe situaţii, inclusiv la nunţi, evenimente sau pentru fotografie de studio sau de interior/exterior.

Calitate Premium pentru creativitate în fotografie

De la lansarea obiectivelor TS-E 17 mm f/4L şi TS-E 17mm f/3.5L II, Canon a primit cereri să crească distanţele focale pentru gama obiectivelor tilt and shift. Canon a răspuns acestor solicitări odată cu lansarea obiectivelor TS-E 50mm f/2.8L MACRO, TS-E 90mm f/2.8L MACRO şi TS-E 135mm f/4L MACRO. Aceste obiective oferă funcţii care încurajează fotografia creativă, precum mişcări specializate de înclinare, deplasare şi rotire şi funcţionalitate macro; la toate acestea se adaugă design-ul şi precizia de ultimă generaţie, specifice gamei L. Obiectivul TS-E 135mm aduce un plus gamei TS-E, datorită distanţei focale mai mari, în timp ce obiectivele TS-E 50mm şi TS-E 90mm înlocuiesc modelele existente TS-E 45mm f/2.8 şi TS-E 90mm f/2.8.

Obiectivul TS-E 50mm este perfect pentru a surprinde peisaje în imagini creative, excepţionale şi clare, în timp ce obiectivele TS-E 90mm şi TS-E 135mm se potrivesc mai bine pentru fotografie de portret şi fotografie macro în studio.

Funcţia de deplasare a obiectivelor TS-E 50mm, TS-E 90mm şi TS-E 135mm le permite acestora să se deplaseze în sus, în jos, la stânga sau la dreapta, reducând la maxim riscul de distorsiune. Această funcţie este folosită mai ales în fotografia arhitecturală, deoarece permite corectarea perspectivei imaginii – de exemplu, în cazul distorsionării în partea de sus a unei imagini cu o clădire înaltă. Una dintre utilizările creative ale funcţiei de deplasare este „efectul de miniatură“. Aceasta presupune deplasarea obiectivului astfel încât anumite elemente ale unei imagine să rămână în raza de focalizare, făcând anumite detalii să pară foarte mici.

Distanţa minimă de focalizare a celor trei obiective a fost, de asemenea, optimizată pentru fotografie macro şi puteţi obţine imagini la jumătate de dimensiune cu mărire maximă de 0,5x. De exemplu, obiectivul TS-E 135 mm permite fotografilor să stea la o distanţă de 49 cm de subiect şi să poată realiza în continuare această mărire. Această funcţie reprezintă un avantaj atunci când lucraţi într-un studio cu lumini, deoarece este mai uşor să poziţionaţi lumina pentru a opţine un efect optim.

Continuând tradiţia Canon de a folosi doar sticlă turnată, de cea mai bună precizie şi de calitate superioară, obiectivele TS-E 50mm, TS-E 90mm şi TS-E 135mm oferă rezoluţie înaltă până la marginea imaginii şi niveluri foarte reduse de deformare. Toate cele trei obiective beneficiază de un design optic inovativ care blochează lumina refractată, care poate împiedica focalizarea clară; de asemenea, obiectivele sunt dotate cu elemente din sticlă Super UD (cu dispersie ultra-redusă) pentru a putea obţine imagini mai clare. Straturile protectoare optimizate ale obiectivelor asigură un balans excelent al culorilor şi, în acelaşi timp, reduc şansele de formare a aberaţiilor cromatice care ar putea afecta calitatea imaginii.

canon

 EF 85mm f/1.4L IS USM, funcţii principale:

  • Design-ul optic avansat oferă imagini de o calitate excepţională
  • Diafragmă mare, luminoasă, pentru rezultate bine focalizate, în orice condiţii de iluminare
  • Stabilizator de imagine discret şi precis, echivalent 4 stop
  • Focalizare automată reactivă, precisă şi de mare viteză, pentru rapiditate la focalizare
  • Design robust şi rezistenţă impecabilă la condiţiile meteorologice

canon

 TS-E 50mm f/2.8L MACRO, caracteristici principale:

  • Controlarea precisă a profunzimii de câmp pentru efecte creative inteligente
  • Perspective şi alinieri verticale corecte obţinute rapid şi precis fără procesare ulterioară
  • Reglează detaliile de focalizare în fotografiile macro cu raport de 1:2
  • Excelenţă optică cu design şi contrucţie avansate
  • Distanţă focală de 50mm perfectă pentru arhitectură, peisaje şi fotografie de produs

canon

TS-E 90mm f/2.8L MACRO, caracteristici principale:

  • Controlarea precisă a focalizării pentru efecte creative inteligente
  • Perspective şi alinieri verticale corecte obţinute rapid şi precis fără procesare ulterioară
  • Reglează detaliile de focalizare în fotografiile macro cu raport de 1:2
  • Excelenţă optică cu design şi construcţie avansate
  • Realizaţi portrete mai bune şi imagini de produse uimitoare cu claritate îmbunătăţită

canon

TS-E 135 mm f/4L MACRO, caracteristici principale:

  • Controlarea precisă a focalizării pentru efecte creative inteligente
  • Perspective şi alinieri verticale corecte obţinute rapid şi precis fără procesare ulterioară
  • Reglează detaliile de focalizare în fotografiile macro cu raport de 1:2
  • Excelenţă optică cu design şi construcţie avansate
  • Realizaţi imagini în studio cu o distanţă focală mai mare şi cu claritate îmbunătăţită

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.