Sony pleacă în vacanță cu obiective dedicate

Realizează cele mai reuşite fotografii de vacanţă cu obiectivele Sony speciale pentru camerele cu montură E.

Nu poți prezice cu exactitate ce fel de subiecte vei întâlni în aventurile din timpul liber. De aceea, Sony îți oferă zoomuri variate, suficient de flexibile pentru a surprinde imagini cu superangular sau tele.

Așadar, dacă cumva te întrebai ce-ți mai lipsește din trusa foto pentru acest sezon, citește mai multe despre obiective mai jos.

Sony 18-200mm f/3.5-6.3

sony

Mai mic şi mai uşor decât obiectivele din aceeaşi gamă, obiectivul Sony 18-200mm f/3.5-6.3 acoperă un interval flexibil de distanţe focale, de la superangular la teleobiectiv, cu zoom 11x și greutate redusă. Un obiectiv ideal pentru călătorii, cu factor înalt de mărire.

sony

Creezi imagini fluide, fără neclarități

Stabilizarea optică SteadyShot încorporată asigură fotografii şi clipuri video limpezi, lipsite de zone neclare, chiar şi când fotografiezi cu camera în mână.

sony

Defocalizare uniformă

În locul unei diafragme standard, poligonale, acest obiectiv are o diafragmă circulară cu 7 lamele, pentru o defocalizare mai naturală, rotunjită sau cu efect de „bokeh”.

Focalizare rapidă, agilă

Mecanismul de focalizare internă împiedică mişcarea monturii obiectivului, ceea ce înseamnă un design mai compact, o reacţie mai rapidă de focalizare automată şi distanţe minime de focalizare reduse.

Sony 18-200mm vine cu focalizare automată de mare viteză, lină și silențioasă cu motor liniar: ideal pentru fotografiere și filmare HD. Stabilizarea optică a imaginilor SteadyShot din interiorul obiectivului ajută la obținerea unei fotografii clare, chiar dacă declanșezi din mână.

Elementele optice sunt de înaltă calitate, cu 4 elemente asferice de lentilă și 2 elemente din sticlă ED pentru contrast și claritate excelente, cu distorsiuni reduse.

Dispune și de capacități de fotografiere macro, putând focaliza subiecții aflați la distanțe de până la 0,5m, iar diafragma circulară cu 7 lamele oferă un bokeh interesant.

  • Montură: Sony E
  • Tip: all around
  • Distanță focală: 18 – 200mm și 27 – 300 mm ( format APS-C )
  • Tip focalizare: Autofocus
  • Plajă diafragmă Maxim: f/3.5 – 6.3/ Minim: f/22 – 40
  • Număr lamele diafragmă: 7
  • Filet filtru: 62 mm
  • Distanță minimă de focus: 0.5m
  • Raport mărire: 0,27x
  • Unghi de cuprindere: 76°-8° (APS-C)
  • Construcție: 17 elemente in 13 grupuri
  • Stabilizare de imagine: Da
  • Nu este compatibil full frame și nu are inel pentru trepied
  • Parasolar inclus
  • Lungime: 97,1mm
  • Diametru maxim: 68mm
  • Greutate: 460g

Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3

sony

Sony 24-240mm este un obiectiv pentru orice ocazie. Intervalul de zoom 10x, între 24 şi 240 mm, îi permite acestui obiectiv unic să facă faţă diferitelor situaţii de fotografiere: este ideal pentru călătorii, când bagajul redus este o prioritate, pentru peisaje, arhitectură, instantanee, portrete şi multe altele.

sony

Este un obiectiv destinat aparatelor foto cu montură Sony E atât cu senzor APSC cât și Full Frame. Acest obiectiv dispune de o optică de excepție, ce furnizează imagini de calitate, cu o rezoluție extraordinară, contrast bun și culori saturate.

Treci de la superangular la teleobiectiv fără a schimba obiectivele, reuşind astfel să surprinzi şi mai multe momente trecătoare. Elementele optice avansate reduc eficient aberaţia, obţinând o rezoluţie înaltă în toată imaginea, iar motorul liniar de precizie focalizează rapid şi cursiv.

sony

Compact, robust și foarte versatil, este alegerea prefectă pentru cei ce doresc un obiectiv potrivit oricărui subiect fotografic, fără a mai avea nevoie să transporte o trusă foto voluminoasă.

Fotografiile obţinute din mână cu teleobiectivul şi cele în lumină scăzută beneficiază de stabilizarea optică a imaginii SteadyShot (OSS) încorporată, iar designul rezistă la praf şi umiditate pentru a funcţiona fiabil în condiţii dificile.

sony

  • Montură: Sony E
  • Compatibil Full Frame
  • Distanța focală: 24-240mm ( 36-360mm echivalent în format 135)
  • Diafragma maximă: f/3.5-6.3
  • Nr. lamele diafragmă: 7
  • Diametru filtru: 72mm

[products ids=1050245,125017670]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.