PHOTO STORY, conferința F64 dedicată pasionaților de exprimare vizuală!

Conferința „F64 PHOTO STORY. Begin your journey” este un eveniment dedicat celor care sunt pasionați de exprimarea vizuală și doresc să-și completeze resursele pentru a trece la nivelul următor!

Joi, 5 octombrie 2017, F64 te invită la conferința „PHOTO STORY. Begin your journey”, unde vei avea ocazia să-i cunoști și să povestești despre fotografie, videografie și vlogging cu: Nick Driftwood (Ambasador Panasonic) Vlad Eftenie, Laura Mușuroaea, Andrei Baciu și Daniel Chindea.

PHOTO STORY este un concept complex, în care am îmbinat informația cu practica, noutățile cu expriența, dorința de inedit cu tehnicile clasice. Conferința se adresează iubitorilor de imagine și aduce în prim-plan o serie de subiecte actuale, dezbătute de unii dintre cei mai apreciați specialiști din domeniu.

Evenimentul este susținut de Panasonic, Sony și Canon.

Merită să vii la PHOTO STORY dacă:

conferinta photo story

 Agendă & Speakeri

Programul conferinței se va desfășura după următoarea agendă:

photo story

Dincolo de prezentări, în cadrul evenimentului vei avea parte și de multe alte activități legate de fotografie: printare de fotografii, distracție cu prietenii alături de Cheer up, primul photo boot interactiv din România sau tombola Dertour!

Biletele pentru conferință pot fi achiziționate de pe site-ul F64 la prețul de 139 de lei!

Despre speakeri și prezentări

Vlad Eftenie, arhitect și fotograf entuziast – De ce iubim fotografia?

photo story

Fotografia este magică. Din momentul în care ne cheamă și pornim călătoria, se deshide un drum minunat, presărat cu experiențe unice. Fotografia este poate singurul domeniu și instrument care oferă acces la cunoașterea spațiului, a luminii, a timpului și oamenilor, prin emoție.

Atât rațiunea cât și poezia se pot împleti armonios, căci armonia este cheia de boltă a unei fotografii reușite. Fotografia deschide deopotrivă două lumi – cea interioară, invizibilă, și cea exterioară, vizibilă. Ambele sunt concomitent în plină și continuă transformare.

În cele din urmă, arta fotografiei este de a transforma invizibilul în vizibil, lumina în emoție. “Momentul de grație” aduce cu sine trăiri unice, la care se poate ajunge cu efort, prin conștientizare, cu pasiune și dăruire.

conferinta F64

Despre Vlad Eftenie:

Lector Dr. Arh. Vlad Eftenie, membru al asociațiilor profesionale OAR și RUR. Cercetare doctorală cu subiectul “Fotografia, instrument metodic de studiu în planul imaginii urbane”. Din 2005, asistent în cadrul departamentului Sinteza de Proiectare al UAUIM, titular al cursului teoretic “Fotografia ca instrument de studiu și cunoaștere în arhitectură”. Absolvent al UAUIM în 2003 și al Masterului franco-român de Dezvoltare Urbana Integrata în 2005.

Autor al unor numeroase articole în reviste de specialitate, având ca subiect arhitectura și fotografia de arhitectură.

Reprezentant al României în cadrul EuroARTPhoto, expoziție cu participare internațională organizată de Ufficio Stampa sub patronajul Uniunii Europene, la Milano si Roma, 2014-2015.

Autor/co-autor al unor numeroase expoziții de fotografie urbană și de arhitectură atât în România (București, Timișoara, Baia Mare) cât și în străinatate (Berlin, Lisabona, Toulouse, Padova, Dublin).

Inițiere și susținere a numeroase workshopuri și ateliere de fotografie urban/street/de arhitectură în București, Cluj, Brașov, Constanța.

Premiu în cadrul competiției internaționale de fotografie urbană CBRE Urban Photographer of the Year, 2011.

Câștigător al secțiunii Open Low Light din cadrul Sony World Photography Awards, 2014.

Inclus în galeria “Forbes Heroes” de către publicația Forbes Romania, 2016.

Daniel Chindea, fotograf – DSLR versus mirrorless și fotografia de nuntă

photo story

Fotografia de nuntă se joacă între amintire și spectacol. Între firesc și strident. Între normalitate și aroganță. DSLR sau mirorrless, fotograful este cel care gândește, plănuiește și concretizează demersul prin apăsarea pe buton.

Daniel vă propune să vă eliberați de constrângerile tehnice, de goana după pixeli, claritate, contrast și să vă dedicați unei povești mult mai frumoase, orientată înspre adevărata menire a unei fotografii de nuntă. Descoperim care este aceasta alături de el.

conferinta F64

Despre Daniel Chindea:

Daniel Chindea este învățător, sociolog, fotograf, tată și soț. Are 42 de ani. De mai bine de 15 ani este fotograf de nuntă. De asemenea, de ceva vreme este povestitor la Radio Pătrățele și la WeddingStaff.

Andrei Baciu, artist – Storytelling și metaforă în fotografie

photo story

Afirmația că, în zilele noastre, Fotografia își trăiește vârsta de aur nu mai are, practic, nevoie de vreo demonstrație, fiind mai degrabă un loc comun. Cu toate acestea, deși astăzi omniprezentă, „scrierea cu lumină” poate cădea pradă unei autosufocări cantitative, în dauna, evident, a calității, atât la nivelul actului creator, cât și al celui de receptare. Câte sunt, în acest sens, fotografiile asupra cărora zăbovim mai mult de câteva secunde? Nu cumva riscăm să ratăm experiențe care, dacă le-am acorda mai multă atenție și implicare, ne-ar dărui mult mai mult decât am crede?

Tocmai aceasta reprezintă, evident, miza acestei prezentări, anume a argumenta că, dincolo de suprafață sau de chestiunile tehnice inevitabile, unul dintre mirabilele haruri ale Fotografiei este acela de a folosi metafora spre a produce sensuri, idei și trăiri foarte bogate. Fotografia poate, cu alte cuvinte, să se folosească de vizibil spre a exprima supravizibilul – dezorbindu-i, astfel, pe cei ce au ales să adaste un pic mai mult în preajma ei…

andrei baciu metafora in fotografie

Despre Andrei Baciu:

Convingerea fermă a lui Andrei Baciu este că între fotografie şi poezie nu există, de fapt, nici o graniţă. Fotografia este, asemeni celeilalte, plină de lirism, căci undeva, acolo sus, ele se întâlnesc, se con–topesc. Fotogralism.

Doctor în literatură şi profesor la un liceu din apropierea localității Măgurele, Prahova, Andrei Baciu a publicat fotografii şi articole în diferite reviste și site-uri, naţionale şi din afară, fiind în același timp coautor al volumului „De ce fotografia?”. Dacă se întâmplă să te afli în vreo plimbare pe dealurile de lângă satul lui, ai mari șanse să îl întâlnești.

Laura Mușuroaea, beauty vlogger – Vlogging: de la primii pași la relevanță

conferinta photo story

Te-ai apucat sau te bate gândul să te apuci de vlogging? Te-ai documentat și singur(ă) dar ai deja o serie întreagă de întrebări și necunoscute despre ce înseamnă de fapt viața de vlogger, ce înseamnă să îți produci singur conținutul sau cum poți să creezi conținut de calitate chiar dacă nu ai o echipă întreagă de filmare după tine? Atunci această prezentare este pentru tine.

Despre Laura Mușuroaea:

Laura Mușuroaea a început vloggingul în domeniul beauty acum 7 ani de zile. Pe canalul ei de Youtube ea ne încântă cu tutoriale de machiaj, sfaturi despre modă, vloguri de travel, dar și despre viața ei de zi cu zi. Laura se ocupă de toată producția video pentru materialele ei. Scenariul, filmatul și post producția sunt realizate chiar de ea, fiind împinsă de propriul hashtag #LMneverstops. Foarte entuziastă, activă și încrezătoare și-a propus să inspire lumea cu felul ei de a fi și să aducă zilnic câte un zâmbet pe buzele oamenilor care o urmăresc.

Și, ultimul, dar nu cel din urmă, invitatul nostru special pentru această conferință:

Nick Driftwood, Ambasador Panasonic

ambasador panasonic

Despre videografie, proiecte cinematografice, ce înseamnă să faci filme și documentare, povestea lui în această industrie, modul în care tehnologia poate ajuta arta și multe alte lucruri interesante. Nick Driftwood, Ambasador Panasonic, vine la București!

Despre Nick Driftwood:

Nick Driftwood este regizor, actor și pasionat de tehnologie de peste 25 de ani, fiind stabilit în Brighton (UK). Este Ambasador Panasonic pentru Lumix Imaging.

În 2009, a trecut de la camerele mari de filmare la DSLR și DSLM. În 2011, a dezvoltat mai multe setări pentru Lumix GH2 care au fost ulterior folosite în documentarul numit “The Great Zacuto Shootout”, premiat BAFTA. Portofoliul său cuprinde mai multe documentare premiate, precum “West Street Story” (2012) sau filmul “ROAD” (2015).

Nick este pasionat de modul în care prosumerii pot fi implicați pentru a produce proiecte cinematografice de înaltă calitate. Susține în universități demonstrații, prelegeri și cursuri de master în industria fotografiei și filmului, în special despre modul în care noile tehnologii pot fi încorporate în proiectele de artă.

Nick este un admirator Lumix și dorește să arate pasionaților meritele sistemelor Micro Four Thirds Panasonic, și în special a aparatelor din seria GH.

Descoperă-l și pe pagina ambasadorilor Panasonic Lumix.

Surpriza conferinței: Tombola Dertour

Participă la conferința „F64 Photo Story. Begin your journey” și ai șansa să câștigi o excursie în Delta Dunării, la Green Village Resort 4* (excursie pentru 2 persoane, 3 nopți de cazare în cameră dublă, mic dejun și transfer cu barca Murighiol – Sfântu Gheorghe – Murighiol incluse, în perioada 23 – 26 octombrie 2017), oferită de Dertour!

Găsești regulamentul și toate detaliile de care ai nevoie, AICI.

Vino la Photo Story alături de noi, ne conectăm cu fotografia o zi întreagă!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save
Save
[products ids=125037469]
Save

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.